Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

43

Första Republic of Gamers för Core i7

Asus förbereder ett extremt moderkort för kommande Intel Core i7. Rampage II Extreme är den första modellen ur "Republic of Gamers" för den nya processorn.

23

TSMC hänger på Intels framsteg

Den senaste tiden har de flesta stora halvledartillverkare rapporterat om ständigt krympande tillverkningstekniker. Kontraktstillverkaren TSMC meddelar att de är på god väg att komma ikapp Intels försprång.

31

Noctua lanserar monsterkylare för servrar

Österrikiska Noctua är kända för sina påkostade processorkylare. Den nya monstermodellen NH-U12DX är inget undantag.

38

Asus slår rekord i 3DMark Vantage

Komponentjätten Asus har slagit världsrekord i testprogrammet 3DMark Vantage. För att lyckas med bedriften använde överklockaren den ännu olanserade processorn Intel Core i7.

35

Ny pekplatta registrerar svävande fingrar

De allra flesta bärbara datorer använder en pekplatta. Ny teknik gör det möjligt att styra muspekaren utan att vidröra ytan.

29

Diamond dementerar defekta Radeon

Enligt en känd amerikansk webbtidning har Diamond levererat tusentals defekta grafikkort. Nu dementerar tillverkaren uppgifterna.

72

AMD: "Radeon HD 4830 bättre än 9800 GT"

Inom kort lanserar AMD Radeon HD 4830. Nu påstår tillverkaren att modellen är det bästa grafikkortet under 150 dollar - mycket bättre än konkurrentens Geforce 9800 GT.

14

MSI med tre moderkort för Core i7

Taiwanesiska MSI är på väg att släppa tre nya moderkort för Intels kommande värstingprocessor Core i7. De mest påkostade modellerna har fullständigt stöd för SLI.

57

Mionix Saiph och Sidewinder X5

Medan stora företag släpper allt fler modeller har Steelseries bevisat att det egentligen bara behövs en [article id="6023"]bra spelmus[/article] för att entusiaster ska bli intresserade. Nu tar vi en närmare titt på två svenska nykomlingar, och en konkurrent från jätten Microsoft.

40

AMD och Nvidia i misstänkt kartellbildning

Ett femtiotal företag och privatpersoner har fört en grupptalan mot AMD och Nvidia. Resultatet är att grafikkortsjättarna betalar ut ersättning i miljonklassen.

44

Ny drivrutin till Geforce lovar bättre stöd för fysik

Nvidia har släppt en ny drivrutin för Geforce 6 och nyare modeller. Bland nyheterna finns bättre stöd för fysiksystemet PhysX och förbättrad prestanda i flera spel.

15

Miniprojektor stor som en handflata

Tillverkaren Dell har lanserat en projektor med minimala mått. M109S är strax över 10 cm lång och har en vikt på under ett halvt kilo.

89

Electronic Arts stäms för kopieringsskydd

Spelgiganten Electronic Arts har hamnat i blåsväder efter en ny typ av kopieringsskydd i spelet Spore. Nu kan företaget få försvara systemet i rätten.

56

Nvidia döper om grafikkort – igen

Nvidia har kritiserats för att använda ett rörigt namnschema. Nu skrotas de gamla namnen.

50

Defekta Radeon ute i handeln

Flera rapporter om defekta grafikkort från Nvidia har cirkulerat i pressen den senaste tiden. Nu kommer uppgifter om att konkurrenten AMD inte är utan bekymmer – Radeon HD 3850, 3870 och 3870 X2 från Diamond dras med kvalitetsbrister.