Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Abits Intelplaner

Det har dykt fram lite rykten kring moderkortstillverkaren Abits planer för den närmsta tiden. Tydligen så satsar Abit på Pentium 4-plattformen, då de introducerar flertalet moderkort med stöd för processorer från Intel. Ta en titt själv:

Hercules drivrutiner

Hercules har släppt nya drivrutiner till dessa ljudkort: Hercules Game Theater XP, Fortissimo III 7.1 och Digifire 7.1. Versionen ligger nu på 5.021 och detta är nytt:

Nätaggsjämförelse

Tech-Report har gjort något så ovanligt som en jämförelse av olika nätaggregat. Dessa är med i testet:

AGPx4 vs AGPx8

TweakTown har skrivit en recension på Prolink GF4 MX440 med stöd för AGPx8! De intressanta med denna recension är att de jämför med ett annat Geforce4 MX 440 som inte har stöd för AGPx8, så man ser ungefär vilken skillnad det är. Det är dock inte en helt rättvis jämförelse, då kortet de jämför med kommer från en annan tillverkare (Abit), men det kan ge en fingervisning om hur mycket prestanda Geforce4 MX med AGPx8-stöd ger.

Samsung expanderar!

Enligt rykten kommer minnestillverkaren Samsung att expandera sina marknadsandelar väldigt mycket vid årsslutet. Anledningen är nya kontrakt med stora aktörer på bland annat komunikations-marknaden. Att nämna bland några är Nokia, Cisco, Alcatel och Legend.

Leadtek GF4MX AGPx8

Mer Geforce4 MX med AGPx8. Leadtek har introducerat ett nytt grafikkort baserat på denna krets som stödjer AGPx8. Det heter WinFast A180 DDR TH MyVIVO och erbjuder 64 MB DDR-minne och Video in/ut. Håll utkik, flera tillverkare kommer garanterat också släppa pressmedelanden om att de också hoppar på trenden med Geforce4MX-grafikkort med AGPx8.

Gainward GF4MX AGPx8

Det har varit mycket liv kring Nvidias Geforce4 MX med AGPx8. Tillverkaren Gainward tillkännagav för en tid sedan ett nytt grafikkort byggd på Geforce4 MX med stöd för just AGPx8. Kortet heter Pro/600-8X XP Golden Sample och erbjuder 3.3ns-minne, VIVO, DVI och mer. Ett citat från pressmedelandet:

TerraTec gör grafikkort

Väldigt många tillverkare har på senare tid försökt slå sig in på grafikkortsmarknaden, tillverkare som innan endast har tillverkat enstaka produkter, moderkort, ljudkort eller andra datorprodukter. De nya aktörerna använder nästan uteslutande kretsar från Nvidia, vilket kan kännas tråkigt.

3Dfx - nostalgi på hög nivå

Kommer någon ihåg 3Dfx? Ni vet, de som gjorde Voodoo2 och Voodoo3 som hade en stor del av den snabbt växande grafikkortsmarknaden för några år sedan. FiringSquad har skrivit en kort artikel som tar upp lite historia kring 3Dfx, vilka produkter de erbjöd, och sist men inte minst, de har fått tag på information vad 3Dfx höll på att utveckla precis innan de blev uppköpta.

Anisotropisk filtrering

ExtremTech har skrivit en djup artikel som behandlar anisotropisk filtrering. De förklarar tekniken, och jämför vad ATi respektive Nvidia erbjuder i form av vilken grad man kan använda tekniken. De testar även hur mycket man förlorar i prestanda och vinner i grafikkvalitet i olika spel. En mycket läsvärd artikel!

Detonator 40.71

Nvidia släppte för några dagar sedan en ny version av sin grafikkortsdrivrutin Detonator. Versionen har nått 40.71 och tyvärr får vi inte veta vad som är nytt, på grund av att denna version är BETA, används därför på egen risk. Ladda ner från Nvidia:

Asus i asien

X-Bit Labs rapporterar att moderkortsgiganten Asus har skapat en division för att sälja moderkort i Asien. Den går under namnet ASROCK och kommer enligt källor att starta försäljningen nästa månad. Den kommer inrikta sig på budget-marknaden och kommer erbjuda moderkort baserade på moderkortskretsar från SiS, bland annat SiS645, 645DX, SiS650 samt SiS651, och troligen kommer det även dyka upp moderkort med den nya SiS648-kretsen. X-Bit Labs säger ett visdomsord:

Logitech MX 500

IGN har recenserat Logitech MX 500. Denna nya mus har 8 knappar och en massa funktioner som kan kopplas till dessa knappar.

Athlon med 333 MHz buss 1:a Oktober

The Inquirer meddelar nu att processortillverkaren AMD planerar att lansera de hett efterlängtade nya Athlonprocessorerna med 333 MHz busshastighet den 1:a Oktober. De nya flaggskeppen är Athlon XP 2700+ och 2800+ och väntas förstås pressa ned priserna på nyligen släppta 2400+ och 2600+.