Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

13

AMD: "Kretsbristen lättar till slutet av 2022"

Kretsbristen ser ut att hålla i sig, men prognoserna blir allt bättre. Senast att tala om en lättnad år 2022 är AMD:s VD Lisa Su.

49

Nintendo Switch OLED jämförs mot originalet

Youtube-kanalen Nintendo Prime har lagt rabarber på ett butiksexemplar av Switch OLED och jämför sida vid sida med originalet.

64

Snabbkoll: Har du spelat Diablo II: Resurrected?

Efter mer än 20 år är den efterlängtade remastern av Diablo II här – Resurrected. Har du hunnit eller planerar du spela?

50

Amazons eget spel New World lanseras idag

Betafasen är slut och Amazon slår efter flera förseningar upp portarna till spelvärlden Aeternum.

22

AMD:s VD Lisa Su tilldelas Robert N. Noyce-medalj

Institute of Electrical and Electronics Engineers delar ut årets pris till AMD:s Lisa Su, som är den första kvinnan att tilldelas medaljen.

15

Tisdagshäng – Diablo II: Resurrected med Jacob och Kenneth

Efter att ha besegrat Mephisto fortsätter äventyret. Nästa anhalt Diablo själv och sen vidare till barbarernas hemvist Harrogath.

45

Nya framsteg inom säkrare och större batterier

För en säkrare och bättre framtid med batterier gör forskare framsteg med anod i kisel och sulfidbaserad elektrolyt.

256

Bitcoin-företag köper kolkraftverk

För att möta de egna energibehoven har företaget köpt två kolkraftverk i USA och är i full färd med att köpa ett tredje.

33

Intel Core 12000-serien "Alder Lake" lanseras den 4 november

Taiwanesiska MSI röjer av misstag lanseringsdatumet. Samtidigt talas det om att processorerna ska gå att förbeställa veckan innan.

40

Applikationer kringgår IOS inställningar för integritet

Flera applikationer samlar in och skickar vidare information om enheten även när användaren valt att blockera spårning.

115

Intel Core i9-12900K sopar mattan med AMD Ryzen 9 5950X i enkeltrådad prestanda

Det kommande flaggskeppet drar ifrån rejält i enkeltrådad prestanda, där den slår dagens processorer med över 20 procent.

17

Namnschemat för Intels grafikkort hittar ut på webben

När Intels Arc "Alchemist" gör entré blir det i första vändan tal om a-serien, med tre efterföljande tecken som skiljer modell från modell.

57

Nyhetsquiz vecka 38 2021: Fri frakt, Microsoft Surface och kretstillverkning

Bland veckans stora nyheter syns fri frakt från Amazon och Webhallen. Har du fått grepp om detaljerna, och om alla andra tekniknyheter?

30

Systemkretsar med inbyggt Wifi och 5G när AMD och Mediatek samarbetar

Enligt branschkällor ska företagen baka in trådlös funktionalitet i kretsar, vilka ska ge AMD en given plats i framtidens bärbara datorer.

8

Söndagsmatiné: Kraftfulla komponenter och tre skärmar kombineras till portfölj

Med en stor dos hantverksskicklighet visar DIY Perks hur senaste snittets prestandakomponenter kan stöpas till ett allt-i-ett-system.