Lanseringar: Antichamber, Dungeonland

Antichamber

Egenskap

Värde

Titel

Antichamber

Lanseringsdatum

2013-01-31

Spellägen

Enspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Demruth/Alexander Bruce

Genre

Indie/Pussel/Äventyr

DirectX-version

9.0

Systemkrav (Rek)

  • Windows XP SP2, Vista, Windows 7

  • 2.0 GHz eller bättre dubbelkärnig processor

  • Nvidia 8000-serien eller bättre

  • 2 GB RAM

Alexander Bruce utvecklade redan 2009 en mod till förstapersonsskjutaren Unreal Tournament 3 kallat Hazard: The Journey Of Life, som var ämnat att vara en filosofiskt konststycke istället för ett vanligt spel. Med nästa version av Unreal Development kit började dock Alexander att utveckla vidare på konceptet och ändrade titeln till Antichamber i samband med en hel del förändringar.

Antichamber02.png

Antichamber utlovar en upplevelse som får en att tänka utanför ramarna och ifrågasätta hur saker och ting fungerar. Spelaren utforskar en hel värld med utmaningar runt varje hörn och för att kunna lösa dessa används ett vapen med förmågan att skapa, förstöra eller manipulera materia.

Titeln har vunnit flera priser för sina unika design och nytänkande pussel, där korridorer och rum omskapas framför ögonen på spelaren och det enda sättet att ta sig fram är att tänka annorlunda.

Antichamber lanserades den 31 januari och finns tillgängligt på speltjänsten Steam för 14,24€ – motsvarande runt 150 kronor inklusive moms.

Dungeonland

Egenskap

Värde

Titel

Dungeonland

Lanseringsdatum

2013-01-29

Spellägen

Enspelarläge, Samarbetsläge, Flerspelarläge

Utgivare/Utvecklare

Paradox Interactive/Critical Studio

Genre

Action Hack & Slash

DirectX-version

9.0c

Systemkrav (min)

  • Windows Vista, Windows 7

  • 2.6GHz processor med dubbla kärnor

  • Nvidia GeForce 8000, AMD Radeon HD 2000

  • 4GB RAM

De svenska utgivarna Paradox Interactive som står bakom bland annat spelserien Europa Universalis och Magicka, har förvärvat utvecklare baserade i Rio De Janeiro, Brasilien i form av spelmakarna Critical Studio för att skapa sin senaste titel.

dungeonland1.jpg

Dungeonland är ett spel med fokus på samarbetsläget där tre spelare tar sig an rollerna som The Rogue, The Warrior och The Mage. Genom samarbete ska spelarna lyckas ta sig igenom ett nöjesfält fyllt till bredden med fiender och monster.

Varje klass har sina speciella egenskaper och attacker som även går att kombinera med andras attacker för att skapa helt nya sätt att förgöra allt i spelarnas väg. Horderna av fiender kontrolleras av artificiell intelligens som sägs bjuda på unika spelupplevelser varje gång.

dungeonlandDM.jpg

Det bjuds även på ett läge där en av spelarna får ta sig an rollen som Dungeon Maestro och själv styra vilka monster och ondskans lakejer som ska attackera gruppen, samt även kontrollera bossar själv.

Dungeonland lanserades den 29 januari och finns redan nu tillgänglig hos flera distributörer för 9,99€ - motsvarande cirka 100 kronor inklusive moms.