Det ARM-baserade operativsystemet Windows RT har inte lyckats väcka något större konsumentintresse med under en procents andel på surfplattemarknaden. Detta trots att Microsoft själva gick in med surfplattan Surface RT, en referensmodell som skulle sätta en hög standard för operativsystemet.

Trots ljummen försäljning kastar inte Microsoft in handduken utan har ett fortsatt engagemang till Windows RT. Under Computex berättade företaget att de kommer släppa e-post klienten Outlook och en kalender-applikation, i ett försök att göra operativsystemet mer attraktivt för företag.

Enligt källor till Bloomberg ska Microsoft även ha flera nya surfplattor på gång med operativsystemet. Enligt uppgifterna kommer "några" baseras på processorer från Qualcomm, enligt spekulationer toppmodellen Snapdragon 800 med integrerat 4G/LTE-modem, medan andra kommer fortsätta att husera Nvidia Tegra.

Nya versioner av Microsoft Surface väntas anlända mot slutet av året tillsammans med Windows 8.1, vilket även kommer innefatta en uppdatering av Windows RT.