Om två veckor är det dags för Microsoft att presentera en ny generation Surface. Efter att en inbjudan skickats ut till utvalda medier avslöjas att presskonferensen hålls den 23 september i New York City. Huvudnumret förväntas vara åtminstone två nya surfplattor med Windows/RT 8.1.

Enligt tidigare uppgifter uppdateras den ARM-baserade surfplattan Surface RT och förvandlas till Surface 2. Nykomlingen förväntas vara så gott som identisk med föregångaren, men skärmen uppgraderas till 1080p-upplösning samtidigt som plattformen byts ut till Nvidia Tegra 4. Dessutom talas det om mer minne, längre batteritid och ett mer robust Kick-stand.

Motsvarande förändringar märks även när det kommer till den x86-baserade Surface Pro 2. Här handlar det om en övergång till Intel Haswell med processor i Core i5-serien, en fördubbling av mängden minne från 4 till 8 GB samt ett omarbetat Kick-stand.

Microsoft förväntas även presentera nya tillbehör, däribland ett tangentbord med inbyggt batteri och en dockningsstation med extra anslutningar. Trots att tillkännagivandet äger rum redan den 23 september väntas de nya enheterna dyka upp på butikshyllorna först i samband med lanseringen av Windows 8.1 den 17–18 oktober.