För den som har hängt med i nyhetsflödet den senaste tiden bör det inte komma som en överraskning att nästa Nexus-surfplatta med största sannolikhet kommer från den taiwanesiska telefonmakaren HTC. Nu bekräftar ingen mindre än bolagets chef för norra Asien, Jack Tong, att så faktiskt blir fallet.

Under gårdagen presenterade HTC den smarta telefonen Desire Eye i New York, vilket senare följdes upp av intervjuer med media. Här avslöjade Tong kort att Nexus 9 markerar "HTC:s engagemang" att göra en återkomst till marknaden för surfplattor, där bolagets senast lanserade HTC Flyer i maj 2011.

Uttalandet kan tolkas som att Nexus 9 inte är den enda surfplattan som kan väntas från HTC. Beskedet kommer inte heller som någon större överraskning, då bolaget tidigare avslöjat att det kommer återvända till surfplattemarknaden förutsatt att de kan hitta en egen nisch.

Det är i dagsläget inte mycket som är känt om Nexus 9, men vad som mer eller mindre är bekräftat är att den får en 8,9-tumsskärm och drivs av systemkretsen Tegra K1 från Nvidia. Surfplattan väntas se dagens ljus den 16 oktober, samma datum som Apple väntas presentera bland annat nya Ipad-modeller.

Källa: Focus Taiwan.