Tidigare i år lanserade ECS minidatorn Liva Mini PC, som vid tillfället sades vara världens minsta dator med Windows-stöd. Förutom pressade yttermått hörde alla komponenter som behövdes för att fungerande system och det enda användaren behövde komplettera med var ett operativsystem.

Nu återlanseras Liva Mini PC med operativsystemet Windows 8.1 med Bing, vilket därmed innebär att datorn är komplett med både hårdvara och mjukvara på plats. Tillägget "med Bing" betyder att operativsystemet enbart har Internet Explorer som webbläsare med verktygsfältet Bing Smart Search, men detta går naturligtvis att ändra av slutanvändaren i efterhand.

Datorn mäter in på ynka 118 x 70 x 56 mm (B x D x H) och är tillräckligt nätt för att "få plats i en handflata". Den är även helt utan rörliga delar och kyls passivt, vilket möjliggörs av processorn Intel Celeron N2807 med två kärnor "Silvermont" i 1,58–2,16 GHz, grafikdelen HD Graphics och 4,3 W TDP.

För övriga specifikationer märks 2 GB DDR3L-primärminne och 32 alternativt 64 GB eMMC-lagring, där både delar är fastlödda på moderkortet. Nätverkskortet har stöd för 802.11n och Bluetooth 4.0 och använder gränssnittet M.2, vilket bör innebära möjligheten att uppgradera.

På anslutningsfronten märks en USB 3.0, USB 2.0, Gigabit Ethernet, HDMI och VGA i bakkant, som i framkant ackompanjeras av en kombinerad 3,5 mm för ljud-in/-ut. Strömmatning sker via Micro USB och den medföljande nätadaptern (5V @ 3A).

ECS Liva Mini PC kommer dyka upp hos svenska återförsäljare senare i november eller början av december till de rekommenderade försäljningspriserna 2 190 och 2 390 kronor med 32 respektive 64 GB lagringsutrymme.