Under mars släppte Electronic Arts och spelstudion Visceral Games den senaste titeln i populära Battlefield-serien, denna gång i ny tappning där storartade fältslag ersatts av snabba strider mellan tjuv och polis. För den som inte gillar konceptet i Battlefield: Hardline är redan ytterligare två FPS-titlar utannonserade, signerade svenska DICE, och nu kan lanseringsdatumet för det ena ha hittat ut på nätet.

På italienska Gamestop listas Star Wars: Battlefront för Playstation 4 tillsammans med lanseringsdatumet 10 december, ett datum som av tidigare Battlefield-släpp att döma bör gälla även Xbox One och PC/Windows. Nämnvärt är att EA officiellt gått ut med att spelet är tänkt för julhandeln 2015, vilket således överensstämmer med den nya listningen.

En annan intressant detalj är att datumet ligger tätt inpå J.J. Abrams lansering av Star Wars Episode VII: The Force Awakens, som når amerikanska biografer den 18 december 2015. Det här är sannolikt allt annat än ett sammanträffande, utan väl planerat av EA för att surfa på samma marknadsföringsvåg som filmen.

Star Wars: Battlefront är ingen uppföljare på tidigare spel i serien utan en så kallad reboot eller omstart. Spelet bygger spelmotorn Frostbite 3, som ligger till grund för de senaste Battlefield-titlarna såväl som flertalet andra framträdande EA-spel.