Det är bara någon vecka kvar innan AMD åter tar upp kampen med Nvidia och introducerar en ny generation grafikkort i familjen Radeon. Främst i ledet står den uppmärksammade grafikprocessorn Fiji, som inte bara är först ut med staplade minneskretsar utan även kommer att marknadsföras som en direkt motsvarighet till konkurrentens omhuldade serie Geforce GTX Titan.

Sedan en tid tillbaka cirkulerar uppgifter från framförallt kinesiska forum att det första modellen med grafikprocessorn Fiji döps till Radeon Fury. Nu kan SweClockers bekräfta att namnet förekommer i AMD:s interna dokumentation och att grafikkortet i vissa fall även kallas för Fury XT. Tillägget XT kan dock vara en intern benämning för modellen med den fullständiga versionen av kretsen.

Samtidigt framkommer det att Fiji åtminstone till en början enbart kommer att användas i en enda modell. Det gäller det vattenkylda grafikkort som bland annat visats upp av DICE-chefen Johan Andersson. Uppgifter om nedskalade varianter och skräddarsydda modeller från partnertillverkare lyser med sin frånvaro.

Sist men inte minst står det klart att Radeon Fury kommer att kosta en rejäl slant. I skrivande stund motsvarar listpriset en bit över 10 000 kronor inklusive moms, vilket är en tydlig indikation på att AMD tar sikte på Geforce GTX Titan X och inte den betydligt lägre prissatta GTX 980 Ti.

I vanlig ordning kan dock prisuppgifterna mycket väl komma att justeras innan det officiella tillkännagivandet, som äger rum den 16 juni.