Den som planerar att uppgradera till Intel Skylake kan än så länge enbart välja mellan två processormodeller. När det kommer till passande moderkort är utbudet däremot betydligt större, eller vad sägs om ett 50-tal modeller från tillverkare som Asus, Asrock, EVGA, Gigabyte och MSI.

På menyn står givetvis Intels påkostade styrkrets Intel Z170 för den alldeles färska sockel LGA 1151, där så gott som samtliga nya moderkort även tar steget till minnesstandarden DDR4. Det ackompanjeras av stora mängder anslutningar, däribland PCI Express 3.0, upp till tio USB 3.0 samt stöd för NVM Express.

I vanlig ordning passar moderkortstillverkarna på att lägga till en hel del egna finesser. Många erbjuder nya snabba USB 3.1 med det vändbara kontaktdonet Type-C, trådlöst nätverk, påkostade ljuddelar och en uppsjö finesser för överklockare, däribland övervakning med app till mobilen.

Samtidigt smyckas många modeller med iögonfallande kretskort och kylare, där MSI sticker ut med den tämligen unika silverfärgade Z170A Xpower Titanium Edition. På bilderna nedan syns de allra mest påkostade modellerna.

Asus ROG- och Z170-serierna

Asrock Z170-serien

EVGA Classified- och Z170-serierna

Gigabyte Z170X- och Gaming-serierna

MSI Gaming-serien