Starbreeze är en svensk spelstudio som ligger bakom speltitlar som Payday 2, Syndicate och The Chronicles of Riddick-serien. Därutöver jobbar företaget även som utgivare och med det egna VR-headsetet Star VR, där spelet Overkill's The Walking Dead ska bli titeln som visar vad huvudbonaden går för när den lanseras.

Under Virtual Reality Los Angeles presenterar Starbreeze ett initiativ som går ut på att de ska skapa arkadhallar för VR-upplevelser på "premium locations", det vill säga städer där de kan få stor exponering. Den första VR-arkadhallen ska skapas i just Los Angeles och ska få heta Project Starcade.

Målet med arkadhallarna är att befolkningen i större skala ska kunna uppleva virtuell verklighet, och föga förvånande ska Starbreezes Star VR användas. Ett av spelen som ska sälja in upplevelsen till massorna är tidigare nämnda Overkill's The Walking Dead, som använder spelmotorn Valhalla som är skräddarsydd Star VR.

I pressmeddelandet framgår av teknikchefen Emmanuel Marquez att syftet bakom det nya initiativet är att virtuell verklighet måste upplevas för att uppskattas. Han berättar vidare att Starcade-hallarna primärt ska innehålla bolagets egna spel, men att andra utvecklare också kommer bjudas in för att visa sina skapelser.

Var i Los Angeles den första arkadhallen slår upp portarna offentliggörs inte förrän senare i vår eller sommar. Det är inte heller känt när Starbreeze kan tänkas släppa VR-headsetet Star VR.