I början av hösten 2016 lanserade AMD processorfamiljen Bristol Ridge, den sista i raden av processorer att baseras på arkitekturen Bulldozer. Det som fick kanske mest uppmärksamhet var dock att bolaget i samband med detta introducerade sockeln AM4 och nya styrkretsar, som utgör samma plattform som ska användas för Zen-baserade Summit Ridge.

På den koreanska webbplatsen Bodnara publiceras de första detaljerade bilderna av två moderkort med sockel AM4 från Gigabyte. Den ena är en instegsmodell vid namn GA-B350M-D2 ämnad OEM-tillverkare och som namnet avslöjar bygger den kring styrkretsen B350. Moderkortets formfaktor är Micro ATX (24,4 x 24,4 cm) och antalet DDR4-platser är två.

Sett till anslutningar återfinns fyra SATA 6,0 Gbps för lagring, två USB 3.0 och en USB 2.0 för frontpanelen av ett chassi. Sett till andra interna anslutningar har moderkortet en PCI Express 3.0 x16, två PCI Express 2.0 x1 och i bakkant märks en DVI, en VGA, en Ethernet, en PS/2 för äldre möss och tangentbord, ingångar för ljud, och en rad USB-anslutningar varav en ensam USB 3.1.

Det andra moderkortet är en mer påkostad variant vid namn GA-B350M-DS3H och följer även den formfaktorn Micro ATX. Denna har dock fyra DDR4-platser och två PCI Express 3.0 x16 för instickskort. Mellan dessa sitter en M.2 22110-plats för SSD-enheter och till höger återfinns sex SATA 6,0 Gbps. I bakkant tillkommer en HDMI samt ytterligare en USB 3.1.

Trots att Bristol Ridge och AM4 formellt är lanserade gäller det endast marknaden för färdigbyggda datorsystem. Än så länge har AMD inte gått ut med när båda delar släpps för detaljhandeln och entusiaster, men det är inte helt osannolikt att det sker senare under hösten och innan Zen äntrar scenen.