Microsoft höll i slutet av oktober ett evenemang där de berättade om sina planer framöver för sina olika produktkategorier. Det handlade bland annat om en stor uppdatering till Windows 10 med namnet Creators Update samt all-in-one-datorn Surface Studio.

Tidigare under veckan höll även mjukvaruutvecklaren Adobe sin konferens Adobe Max, där en liknande AIO-dator från Dell visades upp i ett videoklipp. Inga konkreta detaljer kring datorn ges, men till skillnad från Microsofts Surface Studio ritar användaren inte direkt på skärmen, utan detta görs istället på en sekundär skärm. Huruvida detta är grundutförandet eller ej är dock inte känt.

I videoklippet går det att urskilja ytterligare en olikhet, nämligen att Dell-datorn har en tjockare ram med vad som troligen är högtalare undertill. I övrigt har datorn ett Surface Dial-liknande kontrolldon som kan placeras på skärmen för att få tillgång till olika verktyg, såsom en färgpalett.

Dell har ännu tillkännagivit några specifikationer eller liknande för datorn, men meddelar att en officiell avtäckning sker under nästa års CES-mässa.