Att det inte krävs stora kylare och kretskort för att hålla Nvidias senaste Geforce GTX 1050 Ti i schack är ingen nyhet. Med arkitekturen Pascal på 16 nanometer och det lågt angivna TDP-värdet på 75 watt tar MSI steget till lågprofil med det senaste tillskottet i instegssegmentet.

Det handlar om en modell som tar upp två expansionsplatser och har en längd på 182 millimeter, vilket ackompanjeras av förmonterad I/O-plåt i standardformat medan varianten för lågprofil skickas med i förpackningen. Kylaren består av en kylfläns i aluminium som kyls av två 50 mm-fläktar och som brukligt klarar sig grafikkortet utan extra strömförsörjning.

För specifikationerna följer grafikkortet Nvidias referensfrekvenser. Det handlar således om grafikkretsen GP107 i 1 290 MHz vid base och 1 392 MHz vid boost, som har sällskap av 4 GB GDDR5 i 7 000 MHz över en 128-bitars minnesbuss för bandbredden 112 GB/s.

När MSI:s nya lågprofilsvariant av Geforce GTX 1050 Ti hittar ut i svenska butiker och till vilket pris är ännu inte känt.