När det kommer till datorlådor är taiwanesiska Bitfenix en relativt ny aktör och har sedan intåget på marknaden lanserat ett flertal modeller. En av de mest populära är modellen Prodigy, som släppts i flera olika versioner för olika typer av system.

Nu visar de upp en ny modell med namnet Shogun, en modell av det dyrare slaget i flaggskeppssegmentet. En av modellens utstickande drag är det faktum att den utrustats med två paneler tillverkade av härdat glas, med en på vänster samt höger sida av chassit. I övrigt är chassits över- och underdel tillverkade helt i aluminium, vilket enligt Bitfenix själva bidrar till en stabilare konstruktion.

Utöver detta har chassit plats för upp till sex stycken 3,5"-enheter eller upp till åtta 2,5"-enheter. Den hårddiskbur som huserar dessa kan också tas bort för att göra plats för andra komponenter, såsom radiatorer. Modellen har plats för en 360 mm- eller en 280 mm-radiator i chassits topp samt en 280 mm- eller en 240 mm i den främre delen och en 140 mm- eller 120 mm- radiator i fronten.

Bitfenix följer även trenden med RGB-belysning och chassit har stöd för Asus Aura- och SSD Chroma-teknik som kan användas för att lysa upp diverse komponenter efter användarens preferenser. Företaget har ännu inte tillkännagett pris eller lanseringsdatum för chassit.