Tidigare under veckan meddelade LG och Valve att de arbetar på ett nytt VR-headset tillsammans. Enheten baseras på Valves numera öppna Steam VR-plattform och ska till skillnad från LG:s tidigare VR-satsning för den smarta telefonen G5 anslutas till en dator.

Som tidigare utlovat visas nu en prototyp av VR-headsetet på spelutvecklarmässan Game Developers Conference. Bland annat Engadget har provat enheten och liknar denna vid Playstation VR, med ett slimmat utseende som mer liknar en hjälm än ett traditionellt VR-headset.

Rörelsekontrollerna liknar de hos HTC Vive, med en rörelsekänslig platta i mitten och ett något kantigare utseende. Då enheten baseras på Steam VR-plattformen använder den sig även av samma typ av Lighthouse-fyrar som HTC Vive och de tros handla om det nya versionerna av dessa.

Sett till specifikationer handar det om en 3,64-tumspanel med en upplösning på 1 440 x 1 280 pixlar för varje lins. Precis som för många andra modeller på marknaden ligger bilduppdateringsfrekvensen på 90 Hz och enheten har ett synfält (eng. field of view) på 110 grader.

Då det än så länge handlar om en prototyp saknas bland annat inbyggda hörlurar, men LG menar att de i nuläget tar in feedback från användare och utvecklare och detta kan komma att ändras innan en skarp lansering. Lanseringen beräknas äga rum senare under året till en ännu icke känd prislapp.