Under Computex 2017 visade Corsair Project Zeus, en musmatta med en inbyggd Qi-spole som kan trådlöst ladda en kompatibel mus. Nackdelen med detta är en väldigt liten yta, samt att musen måste vara stilla för att ladda. Nu visar Logitech deras tolkning på konceptet.

Musmattan går under namnet Powerplay och är baserad på elektromagnetiskt resonans för att leverera laddning till mottagaren. Utvecklingen av denna tog hela fyra år, vilket beror på att laddningsytan täcker hela mattan som samtidigt är tillräckligt tunn för att användas under vanliga musmattan.

Powerplay-mattan kopplas in till datorn med den medföljande USB-kabeln, vilken skickar både ström och information. Strömtillförseln under användning ska enligt bolaget vara tillräckligt för att batteriet aldrig ska ta slut, men ökas ordentligt vid vila. Ytterligare har kontrollenheten en inbyggd Lightspeed-mottagare, vilket är Logitechs trådlösa teknik som nu har fått ett officiellt namn.

Vidare medföljer två musmattor för att läggas ovanpå Powerplay-mattan, vilka kommer i olika utföranden. Den örsta är en vanlig tygmatta från deras ordinarie sortiment, och den andra är av hårdplast. Båda är formanpassade för att passa Powerplay-mattan.

Slutligen lanserar Logitech även två uppdaterade versioner av mössen G900 Chaos Spectrum och G403 Prodigy Wireless, som nu går under namnen G903 respektive G703. Gemensamt för samtliga är modulen Powercore som monteras på undersidan istället för den valfria extra vikten.

Logitech Powerplay väntas lanseras under augusti månad till ett rekommenderat pris på 99,99 EUR, vilken inte inkluderar någon kompatibel mus. De uppdaterade pekdonen G903 och G703 säljs separat till ett rekommenderat pris på 149 respektive 99 EUR.