Förra veckan rapporterades om en förhandling mellan investeringsbolaget EagleTree Capital och Corsair, gällande ett köp av sistnämnda bolag. Enligt ett pressmeddelande från Corsair har nu en överenskommelse nåtts och EagleTree Capital förvärvar en andel i företaget. Andelen är större än någon enskild delägares, och säljs för motsvarande 4,3 miljarder kronor.

Corsairs grundare och VD, Andy Paul, ska enligt uppgifter fortsätta på sin post. I ett uttalande säger Paul att affären med investeringsbolaget kommer gynna kundkretsen i och med att processen mot nya innovationer nu kan accelereras. Även George Majoros, från EagleTree Capitals, rapporterar att Corsair kommer fortsätta produktutvecklingen i samma riktning som tidigare.

Corsair grundades 1994 och har kommit att förknippas med högpresterande datorkomponenter, främst köpta och använda av datorentusiaster. Produktarsenalen innefattar allt från internminnen, chassin och nätaggregat, till möss, tangentbord och hörlurar.

EagleTree Capital har sitt hemkontor i New York och är ett investeringsbolag som främst investerar inom media, industri samt produkter riktade till breda massan.

Läs mer