Tidigare under året lanserade tillverkaren LG sin senaste smarta telefon G6, vilken stack ut på marknaden med det något udda bildförhållandet 18:9. Modellen blev dock ingen större succé för företaget och de följer nu upp denna med en ny modell i V-serien.

Det handlar om flaggskeppstelefonen V30, vilken utrustas med 6-tumsskärm med upplösningen 2 880 × 1 440 pixlar och bildförhållandet 18:9, vilket resulterar i en pixeltäthet på 537 PPI. Skärmen är av typen OLED och följer den populära trenden på marknaden med en panel som täcker större delen av enhetens framsida.

Under skalet är LG V30 utrustad med en Qualcomm Snapdragon 835 samt 4 GB primärminne. Detta ackompanjeras av antingen 64 eller 128 GB lagringsutrymme, med möjlighet att utöka ytterligare via ett Micro SD-kort. Utöver detta är den även bestyckad med en kamera på både fram- och baksida på 5 respektive 16 megapixlar.

De tidigare modellerna V10 och V20 utrustades med en mindre andra panel i överkant på framsidan, vilken användes för att visa notifikationer och liknande. I och med V30 slopar LG detta koncept och ersätter det med en "always on"-funktion, där samma information kan visas på skärmen även när den är avstängd.

LG själva menar även att de lagt stor fokus på ljudet, med en digital-analog-omvandlare (eng. DAC) av hifi-kvalitet som står för hanteringen av detta. Även LG G6 utrustades med en sådan, men den återfanns endast i den koreanska versionen av telefonen. Om så blir fallet även med V30 är ännu inte känt.

Telefonen levereras med Android 7.1.2 Nougat samt ett batteri med en kapacitet om 3 300 milliamperetimmar. LG V30 lanseras på den koreanska marknaden den 21 september i färgerna svart, silver, blå och violett, till ännu okänt pris. Tidigare uppgifter talar dock för att detta kommer hamna på cirka 7 000 kronor inklusive moms för 64 GB-modellen.