Spelutvecklaren Bungie var länge mest känt för spelserien Halo, som påbörjades 2001 på Xbox. För cirka sju år sedan släppte de Halo: Reach, vilket blev företagets sista Halo-spel och de gick därefter över till Destiny som släpptes 2014. Detta fick nyligen en uppföljare i form av Destiny 2, vilket nu recenseras av FZ.

Läs recensionen av Destiny 2 på FZ.

Spelet beskrivs som en förfinad version av spelen Bungie har gjort tidigare och utvecklaren verkar ha lärt sig av sina misstag. En av de stora behållningarna med Destiny 2 är hur det belönar spelaren, med små delsegrar varje steg längs vägen. Detta görs även så pass sömlöst att det ofta inte märks av.

En annan förbättring som nämns jämfört med föregångaren är flerspelarläget, där banorna krympts både sett till storlek och antal spelare. Mer fokus läggs i Destiny 2 på närstrider, med både mindre kartor rent storleksmässigt och färre antal spelare i arenan vilket bidrar till ett högre tempo och kortare matcher.

Det är i flerspelarläget spelet sägs nå sin fulla potential, oavsett om det handlar om spelande med vänner eller okända människor. Spelets Strike-uppdrag beskrivs som en av höjdpunkterna, med såväl unika miljöer som spelmekaniker som får dem att sticka ut.

Destiny 2 finns tillgängligt nu till Playstation 4 och Xbox One. Spelet lanseras för PC/Windows den 24 oktober och blir exklusivt för Blizzards speltjänst Battle.net.