Nya utgåvor av gamla spel har blivit allt mer populärt de senaste åren, både till PC och konsol. I många fall handlar det om att uppdatera klassiska speltitlar för en modern publik, med diverse förbättringar såsom skarpare grafik och optimeringar för nya system.

Ett av dessa är Planescape: Torment Enhanced Edition som släpptes tidigare under året. Denna version av spelet utvecklades av kanadensiska Beamdog, som bland annat består av tidigare Bioware-anställda, och nu tillkännager de att företagets nästa projekt är den klassiska speltiteln Neverwinter Nights.

Bland nyheterna nämns bland annat bättre skalning av gränssnittet, med stöd för upplösningar upp till 4K UHD och det tillkommer även en rad nya grafikinställningar, såsom pixel shaders och depth of field. Dessa ändringar uppges dock inte vara så pass omfattande som de hos nyutgåvan av Planescape: Torment.

Fokus har istället legat på att uppdatera spelet för moderna system och Beamdog har arbetat med spelets community för att få med efterfrågade funktioner, såsom stöd för både sparfiler och moddar som släpptes till originalet från 2002.

Neverwinter Nights: Enhanced Edition kommer kosta cirka 200 kronor när det släpps, men när detta sker är ännu okänt. Utvecklarna ska berätta mer om spelet under sin livesändning, vilken går av stapeln den 21 november 21:00 svensk tid.