I början av 2017 påbörjades en rättslig strid mellan telefontillverkaren Apple och kretstillverkaren Qualcomm. Denna handlade då om uteblivna betalningar och dyra patent från Qualcomms sida och sedan dess har de två företagen lämnat in ett flertal stämningsansökningar mot varandra, där den senaste rörde avtalsbrott.

Enligt nyhetsbyrån Reuters stämmer nu Apple Qualcomm återigen gällande patentintrång när det kommer till företagets Snapdragon-kretsar. Patentet gäller teknik som gör det möjligt för processorn i telefoner att stänga av delar som inte används, vilket ska optimera batteritiden.

Mer specifikt handlar det om Qualcomms Snapdragon 800 och Snapdragon 820, vilka används i ett flertal modeller på marknaden från såväl Samsung som Google. Apple hävdar att de patenterade tekniken flera år innan Qualcomm och kräver därför en ospecificerad summa i skadestånd.

Parallellt med de rättsliga striderna är även Qualcomm involverade i diskussioner med Broadcom, där de sistnämnda överväger att förvärva kretstillverkaren. Broadcoms senaste bud för Qualcomms verksamhet låg på motsvarande 1 biljon, men då detta avvisades överväger företaget att höja det.