Det senaste året har varit framgångsrikt för AMD, där företaget släppt både nya processorer i form av Ryzen och den nya grafikarkitekturen Vega. Den sistnämnda lanserades i samband med de två grafikkorten Radeon RX Vega 56 och RX Vega 64, två modeller som än så länge endast finns tillgängliga i referensutförande.

Nu rapporterar Computerbase att AMD upphör med tillverkningen av Radeon RX Vega 56 och RX Vega 64 av referensdesignen, där tre återförsäljare meddelat att de inte kommer få in nya exemplar. Anledningen uppges vara att AMD istället ska fokusera på att få ut fler modeller från partnertillverkare, där ett flertal redan visat sina varianter.

Det har tidigare rapporterats att modeller från tredje part skulle bli tillgängliga i november, men så blev inte fallet. Förseningen uppgavs då ha skett på grund av dålig tillgång på Vega-kretsar och brist på information från AMD.

Det talas om att modeller från bland annat Asus och Powercolor blir tillgängliga under december månad, men detta har ännu inte bekräftats. Huruvida AMD faktiskt slutar tillverka Radeon RX Vega är i dagsläget även det obekräftat och företaget har valt att inte kommentera på uppgifterna från Computerbase.