Trenden med trådlös gaming har vuxit sig allt större under de senaste åren, där bland annat Logitech satsat mycket på detta. När det kommer till tangentbord är dock utbudet fortfarande relativt litet, men under årets CES-mässa visade Corsair sin senaste modell K63 Wireless med trådlös anslutning och mekaniska brytare.

Nu lanserar Corsair det nya tangentbordet och det handlar om en tenkeyless-modell med röda mekaniska brytare från Cherry. För anslutning kan antingen Micro USB, Bluetooth 4.2 eller den medföljande USB-mottagaren användas. För den sistnämnda används 2,4 GHz-bandet och det är även möjligt att aktivera 128-bitars AES-kryptering för anslutningen.

Sett till batteritid anger företaget upp till 20 timmar vid kontinuerligt bruk, beroende på styrkan på bakgrundsbelysningen. Förutom K63 Wireless lansera även Corsair K63 Lapboard, vilket är en hållare för tangentbordet med tillhörande musmatta, likt företagets Lapdog.

Tangentbordet mäter in på 366 × 173 × 41 mm (B×D×H) och väger cirka 1,09 kg. Corsair K63 Wireless finns tillgängligt nu och har en rekommenderad prislapp på 1 299 kronor.