Inledning

Det har nästan blivit som en tradition att avsluta varje år med SweClockers vinterdator, där denna alltid får någon form av uppgradering från föregående upplaga. Detta beror givetvis på processor- och grafikkortsmakarna och vad som kommer ut under året, och för 2020 råder det verkligen ingen brist på lanseringar. Med nya processorer från AMD i kombination med nya grafikkort från samma företag och även Nvidia finns det gott om urval för årets bygge.

Fokus är återigen en vettig speldator för en relativt rimlig peng och siktar alltså inte på högsta prestandasegmentet. Med det sagt finns det även ett värde i att ha kvar vissa komponenter som inte är lika tidskritiska och skadar inte att lägga lite mer pengar nu för längre livslängd.

Vinterdator_2020-1.jpg

I denna artikel går vi kortfattat igenom de olika komponentvalen och avslutar med några snabba prestandamätningar samt en samlad inköpslista över alla delar. För djupare analys och diskussion hänvisar vi till den tillhörande videon, i vilken Jonas och Kenneth resonerar kring urvalet till årets vinterdator.

Tidigare sommar- och vinterdatorer

I samarbete med Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Årets vinterdator produceras i samarbete med Komplett, vilka har bidragit med delarna till bygget och är officiell återförsäljare av systemet.