Microsoft Cleartype är en gammal teknik som använder subpixelrendering för att förbättra utseendet på text. Den ingick först i den nedlagda e-bokläsaren Microsoft Reader från 2000 men är numera en del av Windows. Cleartype gör att text som inte ligger i synk med raderna och kolumnerna av pixlar på skärmen ser bättre ut.

Trots att funktionen har funnits länge i systemet har utvecklarna av Chrome på Google hittills inte visat något intresse för att lägga till stöd för den i den populära webbläsaren, men det blir det nu ändring på. Utvecklare på Microsoft med Kurt Catti-Schmidt i spetsen har nämligen lagt till Cleartype-stöd i Chromium och nu är det på väg upp till Chrome, rapporterar Neowin.

Användare har efterfrågat Cleartype-stöd i Chrome sedan minst 2015. Neowin skriver att skillnaden mellan Chromes Skia-renderare och andra webbläsare som redan använder Cleartype, som Edge och Firefox, är särskilt tydlig med text på kinesiska, japanska och koreanska.

Utvecklingen av Cleartype-stöd är en av många förbättringar av Chromium Microsoft har bidragit till sedan företaget anammade den Google-utvecklade motorn i nya Edge.