Var arbetar folket på SweC med?

Permalänk
Hedersmedlem

Var arbetar folket på SweC med?

Vet att det finns några snarlika trådar här på SweC, men jag är mer intresserad om det runtomkring ert arbete, så att säga.

Tycker det skulle vara intressant och veta vad folket på SweC jobbar med, och då menar jag dem som är ute i arbetslivet.

Vad har ni haft för utbildning? Hur ser er jobbsituation ut nu? Hur länge har ni jobbat där ni är nu? Trivs ni? Är detta ert "kall"? Hur lång tid tog det att få arbete efter avslutad examen? Började ni jobba med det ni utbildade er? Funderar ni på att byta jobbinriktning, och kanske omskola er?

Visa signatur

Intel i7 4790K | MSI GeForce GTX 980 Gaming | ASUS Z97M-PLUS | Samsung 850 Pro 256GB
8GB Corsair Vengeance Pro | Fractal Define Mini | Noctua NH-U14S | EVGA Supernova G2 750W
rickardj.se | Spotify-profil: http://open.spotify.com/user/richswe

Permalänk
Medlem

bartender samtidigt som jag pluggar på SU. Arbetssituationen om jag blir klar ser mörk ut, så jag lär stå i en mörk källare ett bra tag fram över Barjobbet i sig är roligt, men kan bli lite väl monoton om jag jobbar i för många dagar i sträck. Jobbar därmed max tre dagar i veckan.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem

Har jobbat 40% telefonisupport och 60% systemutvecklare, men ska gå upp till 100% på utvecklartjänsten innan sommaren.

Gymnasial utbildning, gick IT/DATA på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Därefter har jag fått två utbildningar av arbetsgivaren i systemet jag utveklar som är ett affärssystem/ärendehanteringssystem.

Fler utbildningar i systemet är på G, men för varje utbildning så går vi djupare och djupare i den djungellika koden som systemet är gjort i.

Har haft flera jobb efter gymnasiet, fick jobb direkt på farsans firma, men detta är det första jag jobb jag har som är IT-inriktat.

Hade funderingar på att plugga till bilskolelärare men sen jag fick detta jobbet jag har nu så har jag lagt de planerna åt sidan.

Visa signatur

» AMD Ryzen 5 2600X » 16 Gb DDR4 » ASUS GTX 1060 6 Gb OC » 1 Tb M.2 PCIe NVME

Vänligen citera om du pratar med mig

Permalänk

Jag kör lastbil+släp runtom Gävleborg och Dalarna. Mestadels inom pappers- och skogsindustrin. Jag gick El/nätverk i gymnasiet för att sedan göra lumpen i Boden som strv-transportör, därav kontrasten mellan utb. Och yrke. Jag har jobbat på det här åkeriet sedan i Augusti 2009 och jag trivs jättebra. Innan detta jobbade jag 1 år som containertruckförare på en olje-terminal och innan det ett halvår som montör. (Skrivet på Nokia 5800, därav den obefintliga styckesindelningen)

Visa signatur

Citera.mig.för.svar.][resaomkring.blogspot.com][ Intel I5 2.66GHz.4GB DDR3.ATI HD4670][ @Twitter
'We would like to see most of the human race killed off because it is unworthy, it is unworthy of the gift of life' - Behemoth - Antichristian Phenomenon.

Permalänk

Jobbar på ett lager med att packa ordrar primärt. Sedan har jag andra små saker jag gör här eftersom de tillslut klurade ut att jag kan "data", har hjälp till med att kolla .edi filer och hur de beter sig i vårt NAV tillexempel.

Är timanställd men kommer nog jobba här tills någon gång i sommar.

Har gått natur på gymnasiet och påbörjat elektroteknik men jag tog paus efter ett halvår. Ska börja igen när jag är mer taggad på det, ska man plugga i 5 år kan man ju gott ta och göra något innan.

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Permalänk
Medlem

Börjar som elektriker efter påsk:D
Inriktning el på gymnasiet, dock läst till alla (natur)ämnen som krävs för att plugga vidare.

Visa signatur

På A svarar jag B, och på C vill jag höra om frågan.

Permalänk
Medlem

Drifttekniker IT, trivs jävligt bra med det. är väl inget livskall men har jävligt roligt och har sjukt bra kollegor.

Ingen utbildning värd att prata om efter gymnasiet (sam ekonomi) mest lite strökurser dock ej relaterade till vad jag faktiskt jobbar med idag.

Jobbsituationen är stabil som fan, statligt händer det inte fruktansvärt mycket i, speciellt inte där jag sitter

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem

Pluggade Teknik IT på gymnasiet, upptäckte efter ett år att jag hatade det. Men eftersom alla tjatade på mig om vilket framtidsyrke IT var så gick jag kvar. Egentligen ville jag dansa, skriva poesi, diskutera filosofi, spela musik och sy kläder... Men men, man kan ångra sig idag.

Sedan jobbade jag som sängsnickare ett år och vidare som skötare på ett rättspsykiatrisk klinik ett år.

Efter det hoppade jag på en tvåårig KY-utbildning inom IT-säkerhet (än en gång pålurad att plugga IT... Visst, jag kan datorer, men ändå). Efter utbildningen så fick jag jobb som koordinator på en IT-firma och vidare som IT-konsult och sedan uthyrd till ett företag och där sitter jag nu.

Min grand master plan är dock att dumpa det här och börja plugga Media Kommunikation efter sommaren och byta inriktning helt innan det är försent.

Sedan jobbar jag som DJ på ett "indiehak" i stan och bokar även lite band och sådant sköjj.
Hade ett skivbolag innan också, något som jag vill fortsätta jobba med senare i framtiden.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Pluggar Systemutveckling vid Högskolan Väst i Trollhättan... läste tidigare på NIT-programmet vid samma högskola.

Söker dessutom jobb utomlands.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Arbetslös atm men *host* jobbar i sumpan då och då med en polare på ett rosteri:)

Permalänk
Medlem

Jobbar som finansiell ekonom inom corporate finance och sköter bland annat likviditetshantering, kassaflöde, riskanalys, valutakursrisker, omvärldsanalys mm. En del prisförhandlingar och upphandlingar av system och tjänster hamnar också på mitt bord.

Pluggade natur på gymnasiet och sedan nationalekonomi samt finansiell ekonomi (derivat, corporate finance, portfolio management, finansiell statistik) på magisternivå. Gick en sommar utan jobb efter examen, mestadels självvalt, och tackade nej till två jobberbjudanden under tiden. Ett hade gett mig bra fetare lön än jag har idag men det passade inte privatlivet just då. Har nu jobbat i 3,5 år på samma företag men på olika positioner och trivs bra. Ska i sommar byta tjänst igen inom förertaget och fokusera mer på risk management och omvärldsananalys vilket ska bli spännande.

Jobbet känns inte som mitt "kall" men jag trivs tillräckligt bra för inte vilja göra något annat, just nu i alla fall. Jag har nog hittat rätt skrå i stort men är inte främmande för nya möjligheter och inriktningar, vilket skiftet nu i sommar är ett exempel på.

Visa signatur

The truth lies in the eyes of the Be(er)holder

http://www.howdoeshomeopathywork.com/

Permalänk
Medlem

Jobbar som snickare.

Utbildning: El inriktning elektronik på gymnasiet. Gjorde sedan lumpen och jobbade efter det på en bygghandel. Läste senare till El installation på vuxenskolan.

Jobbade ett halvår på manpower som elektriker och fick sluta med alla(jaja många) andra i den stora uppsägningen. Jobbade igen på en bygghandel vilket var tråkigt så nu är jag snickare med mål att bli elektriker igen:)...

Så det är inte mitt call här i livet men jag vantrivs inte så jättemycket men jag känner att jag vill va elektriker. Samtidigt känner jag att jag är menad för något större^^ Men vi får se, än är man ju inte mer än 25 men det börjar ju rulla på.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk
Medlem

Är i slutskedet av min utbildning till civilingenjör i datateknik och jobbar samtidigt delvis som assisterande lärare på några routing och säkerhets kurser, har främst ansvar för labbningen med utrustning etc.
Jobbar även extra som testare på ett nystartat företag som ska ta fram routrar som bygger på open source implementationer. Testar CLI och dess förmindelse med de underliggande systemen och kommer sedan förhoppningsvis fortsätta med prestandatester som är det som är mest intressant. Dvs, om man kan ta fram billigare open source lösningar som kommer upp i samma prestanda som routrar från Cisco, Juniper m.m. (Nu snackar vi om att komma up i 10gbit linespeed, inte monsterroutrarna).

Permalänk
Medlem

Studerar till civilingenjör, mikroelektronik på KTH. Snart klar med första året så det går an

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk

Praktiserar på IT-Hantverkarna och hoppas på att få jobb. Vart arbetslös i 3år så kliar i fingrarna..

Visa signatur

Ge mig ett jobb! Vad som helst?

Permalänk
Sötast

Failade gymnasieutbildningen då jag var sjuk, gick inriktning industri.
Något år senade sökte jag till Plåtslagare på Lernia via AMS.

Började jobba som svetsare samma dag som jag avslutade utbildningen, blev ett år senare uppsagd pga arb.brist.
Blev maskinoperatör inom gummi-industrin var jag senare blev uppsagd pga att hela avdelningen skickades till frankrike.

Arbetslös än en gång och fick sedan jobb via bemanning (wiihoo....) på företaget jag jobbar på nu.

Är idag anställd som plåtslagare på ett företag som bygger om personvagnar (tåg).
Bra lön, helt underbara arbetskamrater, otroligt varierat jobb.

Trivs jag?
Är jag helt ärlig mot mig själv så TROR jag att jag aldrig skulle valt plåt igen om jag hade fått välja.
Men trivs jag?
Kan utan tvekan säga.... JA! 9/10, men ändå så gnager det där bak i nacken..... att det bara inte är... jag. Det är inte mitt kall!

Frågan är bara, är gräset verkligen grönare på andra sidan?

(Blev kanske lite mer än väntat, men whaddafack?

Permalänk
Medlem

Vad har ni haft för utbildning?

3år på el-linjen

Hur ser er jobbsituation ut nu?

Heltidsanställd. El-tekniker för industrikranar/traverser.

Hur länge har ni jobbat där ni är nu?

3år 2mån, blev sedan uppköpta av en annan firma, och vart där i 3år och 3mån. Så ungefär 6,5år.

Trivs ni?

Olika från dag till dag, men har några bra jobbarkompisar som jag gillar att arbeta med, och det väger upp mycket.

Är detta ert "kall"?

Nej, det är väll dags att söka lite utbildning snart. Men jag vantrivs ju inte.

Hur lång tid tog det att få arbete efter avslutad examen?

Hmm.. Någon månad efter det militära så hade jag jobb.

Började ni jobba med det ni utbildade er?

Nja... Till viss del. Gick ju i skola som installatör.

Funderar ni på att byta jobbinriktning, och kanske omskola er?

Ja, det är möjligt.

Visa signatur

tack o bock

Permalänk

pluggar digitalt skapande på Elecor utbildning "Rockgymnasiet" (då det till stor del är en musik utbildning)

söker frenetiskt jobb till sommaren och förhoppningsvis framåt här i Örebro men planerar att plugga vidare senare

Visa signatur

"- rostat bröd är rostat bröd. Det är inte därför jag köpte brödrosten." - Quenya

Permalänk
Medlem

Re: Var arbetar folket på SweC med?

Praktiserar på en studio som jobbar med animation åt spel, vårat primära fokus är motion capture. Gjort mo-cap åt spel som Mirrors Edge, Chronicles of Riddick, BF BC 2, Alan Wake osv...

Jag sysslar med utveckling av verktyg för in-house användning, mjukvara för att snabba upp alla andras jobb kan man väl säga är mitt största fokus just nu. Även en del pipeline-saker o sånt. Det blir också mycket att hjälpa till med inspelningar och se hur alla jobbar så jag kan snabba upp deras workflow.

Utbildning efter gymnasiet som jag har är 1 år nätverksadministration och 2 år spelutveckling. Lärde mig inte speciellt mycket nytt på spelutvecklingsutbildningen så nu ångrar jag mig lite att jag inte läste mer nätverk och programmering. Kodar i allt från MEL, Python, C++ och C#.
Jobbsituationen ser bra ut, hoppas och tror på jobb. Trivs grymt bra, verkligen vad jag vill syssla med. Skönt folk och intressanta uppgifter och problem att lösa.

Skulle i framtiden vilja jobba på ett lite större företag som gärna sysslar med egen produktion. Men å andra sidan har vi där jag jobbar nu förmodligen potential att växa så det vore skoj om det blir samma företag.

Permalänk
Hedersmedlem

Kul att ni tar er tid att svara i tråden! Ser att det finns en hel del hanvterkare och elektriker, och givetvis några som jobbar inom IT. Händigt folk på SweC helt enkelt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nidas
Drifttekniker IT, trivs jävligt bra med det. är väl inget livskall men har jävligt roligt och har sjukt bra kollegor.

Ingen utbildning värd att prata om efter gymnasiet (sam ekonomi) mest lite strökurser dock ej relaterade till vad jag faktiskt jobbar med idag.

Jobbsituationen är stabil som fan, statligt händer det inte fruktansvärt mycket i, speciellt inte där jag sitter

När du säger driftstekniker, vad innebär det då för arbetsuppgifter?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xerbee
Praktiserar på en studio som jobbar med animation åt spel, vårat primära fokus är motion capture. Gjort mo-cap åt spel som Mirrors Edge, Chronicles of Riddick, BF BC 2, Alan Wake osv...

Jag sysslar med utveckling av verktyg för in-house användning, mjukvara för att snabba upp alla andras jobb kan man väl säga är mitt största fokus just nu. Även en del pipeline-saker o sånt. Det blir också mycket att hjälpa till med inspelningar och se hur alla jobbar så jag kan snabba upp deras workflow.

Utbildning efter gymnasiet som jag har är 1 år nätverksadministration och 2 år spelutveckling. Lärde mig inte speciellt mycket nytt på spelutvecklingsutbildningen så nu ångrar jag mig lite att jag inte läste mer nätverk och programmering. Kodar i allt från MEL, Python, C++ och C#.
Jobbsituationen ser bra ut, hoppas och tror på jobb. Trivs grymt bra, verkligen vad jag vill syssla med. Skönt folk och intressanta uppgifter och problem att lösa.

Skulle i framtiden vilja jobba på ett lite större företag som gärna sysslar med egen produktion. Men å andra sidan har vi där jag jobbar nu förmodligen potential att växa så det vore skoj om det blir samma företag.

Kul jobb verkar det som! Finns det mycket inom detta i Sverige, eller är det utomlands som gäller för dig när man vill ta nästa steg?

Visa signatur

Intel i7 4790K | MSI GeForce GTX 980 Gaming | ASUS Z97M-PLUS | Samsung 850 Pro 256GB
8GB Corsair Vengeance Pro | Fractal Define Mini | Noctua NH-U14S | EVGA Supernova G2 750W
rickardj.se | Spotify-profil: http://open.spotify.com/user/richswe

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rich
Kul jobb verkar det som! Finns det mycket inom detta i Sverige, eller är det utomlands som gäller för dig när man vill ta nästa steg?

Min roll är väl väldigt unik för Sverige, tror inte vi har någon mer Mo-cap studio i Skandinavien utan nästa företag som jobbar med det är i UK. Sen finns det ett gäng i USA och där har en del studios (EA, Sony osv) egna mo-cap avdelningar.

Men jag behöver inte nödvändigtvis jobba med mo-cap, även om det är ganska coolt så spelar det inte så stor roll i vardagliga arbetet. Verktyg som verktyg
Skulle gärna hamna på något stort företag ett par år för att känna på ett sådant klimat. Just nu är vi bara runt 10-15 pers oftast så det blir ju ganska speciellt stämning där alla känner alla mycket mer än vad jag kan tänka mig att man gör på ett företag med 200 anställda.

Nu ska jag kila till jobbet (arbetstiderna är ganska slappa idag...)

Permalänk
Medlem

Jobbar som snickare, eller inredningssnickare/maskinsnickare/finsnickare om man skall va noga (eller "inte den sortens snickare" om någon frågar om jag kan göra nått åt dom )

Har bara en 3årig gymnasieutbildning, och har jobbat till och från efter skolan på lite olika snickerier. Jobbar just inom fastighetsbranschen med mycket reparations jobb och nytillverkning (kök, fönster, dörrar och annat). Trivs jävligt bra med mitt jobb.
Kanske inte värdens mest efterfrågade arbete, men är man duktig och har lite tur/kontakter är det lite lättare att hitta jobb.

Permalänk
Medlem

Skriver just nu examensarbete (c-uppsats) i Marknadsföring så jag kan plocka ut min kandidatexamen till sommaren. Vid sidan av studierna jobbar jag i butik som säljare. Arbetssituationen ser väl allt annat än ljus ut men jag hoppas på att hitta något till hösten. Ska plugga heltid, jobba deltid och söka jobb i höst är planen.

Har även ett års IT-studier på Universitetsnivå i bagaget samt Teknik/IT från gymnasiet.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rich
Kul att ni tar er tid att svara i tråden! Ser att det finns en hel del hanvterkare och elektriker, och givetvis några som jobbar inom IT. Händigt folk på SweC helt enkelt.

När du säger driftstekniker, vad innebär det då för arbetsuppgifter?

Kul jobb verkar det som! Finns det mycket inom detta i Sverige, eller är det utomlands som gäller för dig när man vill ta nästa steg?

i mitt fall så är det mest second line it-stöd, samt lite driftande av diverse system är bara försvaret som gillar att sätta lustiga titlar på jobbet.

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem

Hoppade av gymnasiet i tvåan, dvs ingen utbildning att tala om.

Har arbetat med it-säkerhet i några år, för tillfället på en konsultfirma där vi gör kortare uppdrag, installerar produkter, gör pentest, incidenthantering etc.

Jag tror inte man kan ha ett kall, men jag trivs väldigt bra och det är helt klart den bransch jag kommer fortsätta att arbeta inom.

Permalänk
Medlem

Gick hotel & resturang.
Aldrig jobbat inom det.

Drivit omkring på diverse lagerjobb, faktiskt roligare än man tror om man får bra folk som kollegor.

Utbildar mig till svetsare förnärvarande, farsan driver eget så ett mål är att FÖRSÖKA bli svetsare och driva vidare.

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem

Utbildning: el/installation, aldrig jobbat med det efter skoltiden pga arbetsbrist på orten vid den tiden.

Nuvarande jobb: maskinställare formsprutningsmaskiner 1K 50-350ton låskraft, mycket robotceller med ABB och div kringutrustning. Har ansvaret över ca 20 maskiner. Har jobbat med detta sen 03 förutom ett år då jag bodde i gbg och jobbade som reparatör på ett företag i kungsbacka, servade deras verktyg för snickeribranschen och andra reparationer inom industrin eller byggde nya saker i svetsverkstaden.

Trivs att jobba inom industribranschen, kan mycket väl tänka mig att jobba som industrielektriker/industrimekaniker/reparatör eller liknande också.. men är väldigt flexibel

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Gymnasial utbildning, elprogrammet med inriktning datateknik.

Jobbar som butikssäljare på en elgrossist. Halkade in på ett bananskal pga en bekant är elektriker. Har varit i denna bransch i ca 5 år, men med två olika arbetsgivare (pga flytt). Inte mitt kall i livet, men jag trivs. Jag har för övrigt aldrig vetat vad jag vill bli egentligen, och det gäller ännu.

Förra jobbet stormtrivdes jag pga arbetskamraterna, men bolaget i sig kändes mindre stabilt. Nuvarande arbetsgivare är 100ggr bättre på alla sätt och vis, och jag kommer skitbra överrens med kollegor och kunder här med... men visst saknar jag fortfarande de gamla knegarna ibland. Kanske en släng hemlängtan som slår till då och då?

Känns som jag dock bör löneförhandla snart igen.

Visa signatur

Throw dirt on me and grow a wild flower

Permalänk
Medlem

Fil. Kand. i Systemvetenskap.

Jobbar som systemförvaltare. Började idag. Trivs iaf bra än så länge. Tog tyvärr över ett år av arbetslöshet innan jag fick det här jobbet, som jag dock tänker behålla länge. Såvida det inte dyker upp ett mycket bättre betalt jobb nån annanstans där jag slipper ha dåligt samvete över hur jäkla lite jag kan.

Visa signatur

The power of GNU compiles you!
"Often statistics are used as a drunken man uses lampposts -- for support rather than illumination."

Permalänk
Medlem

Brummar med skogsmaskin, egenföretagare.

Bra jobb för en enstöring som mig

Visa signatur

Antingen ska du hålla dig lugn, eller slå så det känns.