Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Plugg ~5000:- eller spel/plugg ~12000:-

Permalänk
Medlem

Plugg ~5000:- eller spel/plugg ~12000:-

Tjena Sweclockers.

Nu är det såhär att jag sitter i en knivig situation. Jag behöver införskaffa mig en laptop till skolan. Den ska användas till mestadels programmering, lite fotoredigering och lite mer smått och gott. Går datavetenskap med inriktning spel men kan inte svara på hur avancerat vi kommer gå upp i programmeringen (grafiskt). Tanken är väll att den ska gå på under 5000:- och ligga mellan 12-15tum, batteritid är stort plus.

MEN det finns en annan tanke också. Detta skulle då vara att göra sig av med den stationära som jag har nu och i stället införskaffa en laptop som ska fungera som media/spel-maskin. Om det blir denna lösning så är det lite andra krav som gäller. Vill gärna kunna spela dom senaste spelen på hyfsade inställningar och kommande spel så som Guild Wars 2 ska flyta på bra. men fortfarande ska den vara mellan 12-15 tum och fungera som skoldator utöver hemanvändandet. Budgeten är mycket beroende på vad jag kan få för min nuvarande burk vid en eventuell försäljning men ungefär 12000:- som max tak just nu.

Dator jag nu sitter på är:
Processor: Intel Core i5 CPU 750 @ 2,67 GHz
Memory: 4096MB RAM DDR3
Hard Drive: 640 GB
Video Card: ATI Radeon HD 5850
Motherboard: Gigabyte GA-P55-UD3
Computer Case: Lian Li Lancool PC-K62 Black

Någon som kan komma med något klokt som kan få en fundersam student att bestämma sig? länka gärna förslag till båda alternativen på datorer.

//Zhizo

Permalänk
Medlem

skulle absolut inte sälja bort den stationära, skulle köpa en billigare laptop istället.

Visa signatur

PhenomII x4 955 3.2Ghz @ 3.8Ghz | Corsair A50 | Lancool PC-K62 | PC HD5770 PCS+ | GA-MA790GPT-UD3H | 6GB DDR3 1333mhz (1x2GB, 1x4GB) | WD Black 640GB | Corsair VX550 | Samsung S223C | Scythe Kaze Master Pro 5.25"

Permalänk

om du ska köra på en spel laptop finns det hyfsat bra alternativ här
Notebookguru - High Performance Notebooks
dock är batteritiden på en spellaptop oftast dålig, samtidigt som den är stor och klumpig

Permalänk
Testpilot

Är ingen expert på bärbara datorer men vad jag vet är kombinationen speldator och lång batteritid i princip omöjlig, kan hända att det finns datorer med två grafikkort som man växlar mellan men då tror jag nog också att den blir onödigt stor.

Jag skulle satsa på att ha kvar speldatorn hemma och skaffa en enkel bärbar dator för att ha i skolan. Köp en liten (12") som går att ta med lätt, att gå ner ännu mer till netbooks skulle jag inte rekommendera då de är så små att det blir jobbigt att programmera på dem.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Medlem

okej tackar för svar, ser ut som det blir någon billigare och behåller stationära. Har några som jag hittat här på forumet som ser intressanta ut