Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Western Digital TV HD Live stream?

Permalänk
Medlem

Western Digital TV HD Live stream?

Hej! Nu är de såhär att jag har köpt mig en Western Digital TV HD Live ( Western Digital TV HD Live Mediaspelare med FULL-HD och nätverksstöd! - TV OCH BILD - DVD, Blu-ray och video - Mediaspelare ). Nu till de som jag blir helt galen på, går inte att streama filmer eller musik över nätverket. Har mediaspelaren kopplad till routern. Sedan trycker jag i skivan i datorn och ska börja "kopiera" filer till spelaren. Men spelaren hittar ingenting.

Jag fattar ingenting, hoppas någon snäll själ kan berätta hur jag ska göra för att streama filer från datorn till mediaspelaren över nätverket. Har Windows 7 Pro.

Tack för förhand!

Permalänk
Medlem

ingen som kan hjälpa mig?

Permalänk
Medlem

Tjo, jag har själv samma mediaspelare och har inte haft några problem med att hitta mina andra datorer i nätverket...

Först, försöker du komma åt den via network share eller via mediaserver?

Vidare, har du ställt in allt ok på din windows 7 burk? Har du någon brandvägg på den som kan tänkas blocka så att du inte syns på nätverket? Har du även ställt in så att den delar ut som den ska?

Har du kanske en till dator som är kopplad till routern så att du kan testa att komma åt din windows 7 burk där ifrån?

Permalänk
Medlem

Tack för svaret. Nu har jag fått mediaspelaren att hitta datorn, "Hagl1-DATOR". Sedan när jag trycker på den så kommer det upp "There is no media in the current folder".

Tacksam för hjälp.

Permalänk
Medlem

Låter som problemet ligger hos din pc. kolla igenom dina inställningar för nätverket och speciellt att du delar ut mappen korrekt. I w7 är det extra viktigt att du delar ut mappen till "alla".

Permalänk
Medlem

men jag har testat allt möjligt. kan ingen som kan ingen hjälpa mig med ut delningen:)

Permalänk
Medlem

att dela ut hela roteneheter har jag personligen inte fått att funka men med mappar funkar detta.
1. högerklicka på mappen
2. välj "share with" --> specific people
3. drop-down-rutan väljer du "everyone" och sen klickar du på "add"
4. sen trycker du på "share" och sen ska delningen vara korrekt iaf.

Permalänk
Medlem

Om jag kommer ihåg rätt så finns det en inställning i mediaspelaren under nätverk om du ska logga in anonymnt eller inte, kan vara någe om autoinloggning. Denna kan du ställa in så att du måste ange användarnamn och lösenord... så att du kan köra på vilket konto på din dator du vill.

Sen om det är så att du försöker komma åt datorn via mediaserver, så gissar jag på att det är Windows Media Center som delar ut de filer den har hittat. Om du vill köra här så bör du gå in där och ställa in vad som delas ut... jag har inte gjort de själv så kan tyvärr inte hjälpa till med just det... själv kör jag via nätverk och windows utdelningen.
Och där har jag ett konto specielt för det på min w7 dator, som jag sen har ställt in att använda på mediaspelaren.

Hoppas det hjälpte dig lite mer på vägen. Annars är det bara att fråga igen

Permalänk
Medlem

Wickit & Zipher tack för hjälpen gjorde som ni sa och nu funkar det kanon, tack! Let the force be with you

Permalänk

Har precis köpt en likadan mediacenter, Western Digital TV HD Live Media Player, tillsammans med en WD Elements Desktop 2.0 2TB, som ska vara kompatibel. Har inga problem med att hitta datorer i nätverket, men däremot att hitta den externa HD:n som jag kopplar direkt till mediacentern med en USB-kabel. Kopplar jag in en "vanlig" USB-sticka, så hittar mediacentern innehållet direkt. Dioden lyser på HD:n när jag kopplar in den till mediacentern, vilket tyder på att den får kontakt. Är det någon annan som har haft samma problem? Jag har uppdaterat till senaste firmwaren 1.02.21 och letat runt lite under "Settings", men utan resultat. Vore jättesnällt om ni ville hjälpa en vilsen mediacenter-noob.

EDIT: Håller på att formatera om disken för att se om det hjälper.

Permalänk
Medlem

Jag har kört med diverse diskar, men har aldrig haft problem med att hitta dem... gick det bättre nu efter att du formaterat disken?