Varför försvinner det låtar på spotify?

Permalänk
Medlem

Varför försvinner det låtar på spotify?

Tjena, jag hittade ingen liknande tråd eller inlägg där jag fick svar på min fråga. Så jag tänkte att jag skapar en ny med en tydlig rubrik. Det är nog fler än jag som är nyfikna på varför vissa låtar försvinner, kommer tillbaka, försvinner.. osv.

Från början stod det att jag kunde få tillgång till vissa låtar om jag köpte spotify premium, nu har jag haft det i ca 2 år och nu har även de låtarna försvunnit..

Är det någon som har en aning om anledningen till detta?

Permalänk
Medlem

Artisterna/Bolagen väljer att ta bort dem, gissar framförallt på för att de blir förbannade för att de får så dåligt betalt.

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Som om de skulle få bättre betalt om man tvingar spotify att ta bort låtarna...

Permalänk
Medlem

Rättigheterna förändras, hade du sökt så skulle du fått veta direkt varför.
Why has a track or an artist disappeared? - Spotify

Visa signatur

i7 920 | 12GB DDR3 | GTX 480 | GA-X58A-UD7 | 160GB SSD X25-M G2 | 1TB F3 HD103SJ | W7 64-bit | Mac Mini
Webb: bluekitestudios.com

Permalänk
Avstängd

Nu tillhör jag knappast Spotify lyssnaren eller Spotify nertankaren utan snarare TPB nedtankaren men visst tycker jag att det är trist att stora artister som The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Metallica, Bob Dylan m fl inte finns på Spotify.

Ytterligare ett bevis för att inte artisterna styr utvecklingen på nätet utan några förstoppade grammofonbolagstoppar o upphovsrättsinnehavare som bromsar utvecklingen. Beklagligt är det enda man kan säga.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tycker att det är svårt att veta vilka låtar/artister som är bra. Flera gång när jag hitta något upptäcker man att gruppen redan splittrats. Förut hade Tv kanalerna musik program och veckans musik top lista så att man visste vad som var på gång eller hade släppt. Nu måste man hålla på och leta.

Hur förväntar sig bolagen att de ska förbättra försäljningen om man inte ens får vet att låtarna har släppts eller att artisterna ens existerar.