Överclockning med konstiga resultat trots rätt inställningar.

Permalänk

Överclockning med konstiga resultat trots rätt inställningar.

Hej.

Jag har ett problem. Började idag att överklocka lite försiktigt. Mina specs är som följer:

Asus P6T SE
Intel i7 950
Asus GTX 470

Jag höjde baseclock:en till 146 och pillade även lite på ramminnet. Nu rapporterar cpu-z följande

CPU speed: 3,500 mhz
BUS speed: 146
MEM speed: 730 mhz

Så allting ser rätt ut. Och de första gångerna jag körde benchmarks så funkade oc:n. Men sen efter att ha pillat lite till funkar inte överklockningen. Allting rapporteras rätt i cpu-z men benchmarken visar usla, nästan halverade resultat. Jag har lite dålig kylare så den blir lite varm (84 grader) men det finns väl ingen cpu throttling numera?

Och sen blir det blandade resultat i 3dmark11 physix test. Ena stunden 9FPS, sen 15FPS, eller kanske ibland 22FPS. Trots att jag kör testerna i följd.

Vad kan va fel? Hur kan det visas överklockade siffror men ändå inte funka?

Hjälp!

Permalänk
Medlem

Moderna CPU:s throttlar definitivt fortfarande, och frågan är väll om du inte börjar haman på gränsen, sen beror det ju på vilken temp du kollar, om det är någon "sunkig" CPU temp från biios är det antagligen för högt med 84° då core tempen mycet väl kan liggar 10° högre.

Visa signatur

"Jag har inte gått 5 år på Chalmers, men till och med jag vet att det är en dum idé att blanda vatten och elektronik"
Min Fru

Permalänk

Ladda hem Everest. Där kan du kolla om cpun throttlar när du kör benchmarks (Verktyg -> Stabilitetstest av everest).

Permalänk

Tack för svaren. Det kanske ligger nåt i det men som jag minns (och som syns på bilden) så när en cpu väl throttlar, då throttlar den rejält. Här skilljer inte så mycket kanske. FPS i physix testetva 16,5 ena gången och 18 andra, och 22 vid ett tillfälle. Kan det vara throttling?

Permalänk

Hjälp, samma problem kvarstår.

Idag satte jag allt på default och gick sen in och bara ändrade multipeln från 23 - 24. CPU-z rapporeterar då att prollen går i 3.20 istället för default 3.07. Men i windows och alla andra ställen (post bios) rapporteras 3.07 frekvens, inte 3.20. Och 3dmark, visar ingen höjning av poäng.

Vad kan vara fel.

Permalänk

Om nu någon bryr sej så löste jag problemet med att sänka QPI:n från 7,2 till 5,1. Efter det haer jag nu 4ghz cpu stabilt. Konstigt...