Permalänk
Medlem

router från diskett?

Efter mycket om och men med all möjlig skit från zyxel och D-link så har jag tröttnat på routrar och tänkte göra en egen. Den ända datorn jag har som är tyst och strömsnål nog är dessvärre en 486a (66Mhz och 16MB ram) med diskett och en icke bootbar cd-rom

Jag har hittat FloppyFW som jag försökt konfigurera men den hittar ibland ut på nätet men inga datorer i nätverket kan få någon ip-adress från den...

Finns det någon annan bättre version idag eller kan någon hjälpa mig med skiten som finns i den nu? Kravet är att den kan startas från diskett, hårddiskarna jag har som passar till den är för högljudda för att man ska kunna sova i samma rum som den

Permalänk
Medlem

Kan inte hjälpa dig med något program som körs från diskett. Men det jag undrar över är om den datorn kommer att kunna ha någon direkt kapacitet? Jag har lekt lite med bla. Smoothwall tidigare och det krävs lite datorkraft för att få hyffad Throughput. Jag är skeptiskt till att det finns något bra program på floppy som är uppdaterat och säkert, och användarvänligt.

Visa signatur

Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.
PS. Detta meddelande har granskats av FRA, Säpo, Polisen och NSA . (Med reservation för att ha utelämnat flertalet okända yttligare övervakare) .DS

Permalänk
Medlem

jag har ADSL så det är bara 2Mbit som ska gå genom den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av päpplet:

jag har ADSL så det är bara 2Mbit som ska gå genom den.

Hur ska du lösa problemet med modemet om du ska rata skit från Zyxel och D-link...? Du bör väl ha ett modem, det kommer du inte undan, och en router för 700:- borde vara bättre än en 486DX2-66.
Måste säga att just 2Mbit är den hastighet på ADSL som gett mig mest bekymmer, körde man en torrent så var det kört att surfa samtidigt, funkade betydligt bättre med 0,5 och 8Mbit, det har fler än jag upplevt.

Visa signatur

Server: HP 6300 pro, RAID 1 m.m + 10" netbook Xubuntu
TVrum: Laptop Fujitsu i7
Dotterns: MSI gaming laptop i5, GTX 1050ti
Frugans: Laptop Fujitsu i5
Bärbara 2st 10" + 1st 15,6"

Permalänk
Medlem

Ar en diskettbaserad bootloader som ser till att starta det som finns pa en cd ok?
Ett exempel ar PLoP boot manager som jag anvant for att boota fran usb pa en dator som inte ville det.

Visa signatur

I \w+ regular expressions.

Permalänk
Medlem

Diskettstationerna var betydligt mer högljudda än hårdiskar förr i tiden, är du säker på att du hört rätt?

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Medlem

Scirocco:
hur fan tar man fel på ljudet från en diskettstation och en hårddisk? Diskettstationen kommer ju bara läsa in allt i början sen läser den ju från en ramdisk så därför vill jag helst om det går att den läser från diskett.

037:
I värsta fall får jag starta från en CD men den går genom ljudkortet och det är någon speciell drivrutin till den så jag lär nog köra en dos startdiskett i början i så fall. Och CDn är nog en dubbelspeedare tillverkad 94 så den är knäpptyst (och seg) när den läser.

foppson:
Modemet brukar jag aldrig ha några problem med utan det är routrarna som lägger av, kopplar från, startar om osv hela tiden. Den ända som fungerat hyfsat tog åskan. Jag har ett separat modem helt utan inbyggd router. Och jag tror inte en billig skitrouter har bättre prestanda än min 486a.

Kan ni rekommendera någonting som kan köras från CD som den här datorn klarar av?

Permalänk
Hedersmedlem
Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

http://www.freesco.info/
jag rekommenderar en vanlig router men alltid kul att köra gammal hårdvara om man kan.