Oidentifierat nätverk FAST Internetåkmost ??

Permalänk
Medlem

Oidentifierat nätverk FAST Internetåkmost ??

Såhär är det, jag har precis byggt klart min dator och installerat windows och alla drivrutiner till olika delar (fixat över nyaste via usb) fast mitt nätverk krånglar rejält!

Jag kan koppla mig via det trådlösa på min laptop fast inte via kabel till laptop. Har testat att koppla in med tråd till min stationära och det fungerar inte, det går inte heller att använda trådlösa wifi usb mottagare.

jag får hela tiden oidentifierat nätverk meddelandet samtidigt som det står att jag har "internet acess" och inga röda kryss på linjerna i n-ochd- centret.

jag har testat att stänga av ipv6, rensa dns, fylla i wins information. ingenting fungerar, varit i kontakt med supporten fast dom säger att dom inte vet vad det är och att felet förmodligen ligger i min stationära men då skulle ju kabeln ha fungerat med min laptop eller hur? testat att koppla direkt till väggen men samma problem där också...

vad ska jag göra kan ju inte göra i princip någonting på nya datorn utan internet.

Permalänk
Vila i frid

Du har råkat ut för MAC-låsning. Installera en router så är det fixat för all framtid.

Permalänk
Medlem

kan du rekommendera en prisvärd router som jag kan dra och köpa efter skolan och hur jag ska koppla den i hemma nätverket tillsammans med min bbb gateway som är kopplat mellan vägen och telefonen ?

Permalänk
Medlem

uppdatering:

köpte en router och kopplade in den idag. samma problem. jag kommer ut på hemnätverket fast inte längre än så.

Min dator får alltså en ip-adress fast jag kan ändå inte fortsätta.
testat att stänga av bbb lådan i 60min genom att dra ut kabeln men det gjorde ingenting.

vad ska jag göra nu
Kan det verkligen vara så att datorn krånglar eller är paj? fast då ska skulle jag väll inte komma ut på hemntäverket ändå? Snälla, vill gärna lösa det ikväll!!!

Permalänk
Medlem

jag kopierade över MAC adressen ifrån laptopens wi-fi och fyllde i samma i routern samt nätverkskortet, efter ett par minuter kopplades jag till internet tack för tipset !