Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Samsung Galaxy Tab 7.7 stoppas på IFA

Permalänk
Medlem
Skrivet av tjabo:

apple verkar inställda på att ta strid, Reuters är väl trovärdiga? http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3234...

vad händer om apple skulle förlora rättegången, får dom betala skadestånd till samsung för minskade inkomster eller nåt?

Ingen aning men det skulle jag hoppas på.
Om inte annat så för att avskräcka lite av allt patenttrollande. Kanske skulle vi få se lite mindre av dessa meningslösa stämningar om de som stämmer visste att det svider lika mycket för dem själva som den skada de hoppas åstakomma om de förlorar.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Nog för att surfplattor är relativt "nya" (inne) men att stämma företag för att de tillverkar dom är ju som att stämma ett företag så fort de kommer ut med en ny datormodell.

Det kommer komma fler surfplattor och det blir nog mer eller mindre lika vanligt med dessa som med vanliga datorer.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Medlem

Apple biter verkligen den hand som föder dom. Inget annat företag har fått så mycket hjälp, tagit så många ideér och livnärt sig på andra företag som Apple. Sen när man får ekonomiska muskler börjar man stämma samma företag till höger och vänster, företagsetiskt riktigt tråkigt att se.

Permalänk
Medlem
Skrivet av celerity:

Varför löser dom det inte internt? Levererar inte Samsung flashminne till Apples iPhone?

Apple har tillsammans med Motorola och IBM utvecklat PowerPC-processorerna till Mac G3/G4

http://en.wikipedia.org/wiki/AIM_alliance

Apple kom med önskemål om hur den skulle fungera. IBM och Motorola stog för det tekniska sen. Sen är ju inte Wikipedia trovärdiga källor när det gäller sånt här.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem
Skrivet av belga:

Problemet är väl egentligen inte heller att det går att patentera i princip allt, utan att det går att få patent som är så luddiga. Om du t.ex. får patent på en mjukvara så ska du ju ha patent på sättet mjukvaran fungerar, inte på vad mjukvaran i slutändan åstakommer. Kommer man på ett nytt sätt att komprimera filer t.ex. så ska man ju kunna patentera just det sättet att göra det på, men inte på att komprimera filer som helhet. Det ska ju fortfarande vara fritt fram för andra att nå samma resultat, fast på andra sätt. Tycker jag i alla fall.

Sant, men om Samsung säger "screw you" till apple, vem tror du står med byxorna längst ner? Jag skulle chansa på apple. De må vara samsungs största kund, men långt ifrån den enda. Apple å andra sidan måste då hitta någon helt annan som kan spotta ut prylar speciellt för deras saker, vilket troligen är betydligt krångligare (och kostsammare). Kort och gott, det är som att sitta på fel sida av samma gren man sågar av. Apple lär nog inte dö av fallet, men de kommer ha mer ont än killen som är kvar i trädet.

Samsung har en massa bolag. Det är inte samma bolag som gör telefoner/plattor bara får att det står samsung. Utan varenda enskilt bolag inom samsung koncernen måste visa bra siffror. Och då kan inte samsung minnen och samsung skärmar sluta leverera för att det ska gå bra för mobil/tablet-delen

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Köp ny mus för 800:- JA, du kommer bli GRYM på cs och sätta huvudskott hela tiden. Du får heller ALDRIG ont i leder.
Eller är det bara så att e-pen*** förlängs om du har en dyrare mus?

Permalänk
Medlem

Hehe, snacka om bra reklam för Samsung Galaxy Tab. Tillochmed jag har blivit sugen på den, här har vi ju en leverantör som har fattat hur stor en surfplatta ska vara för att förenkla livet.

Att Apple valt Samsung som leverantör av deras komponenter är väll inte så konstigt, Samsung är sjukt stort, har kapacitet till att leverera och är en av de tillverkare som ligger väldigt långt fram i utvecklingen (ex Super Amoled).

Apple kan säkert välja annan leverantör men troligen kommer priserna höjas och de skulle inte få samma teknik.

Skönt att man inte äger en enda Apple produkt

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Någon i tråden (hittar inte inlägget nu) drog en parallell mellan kommunism och Apple, men jag skulle förr vilja kalla denna såpa för ett skolexempel av kapitalismens avigsida. Extremt storföretag som "köper" sig makt genom att stämma alla konkurrenter till höger och vänster. (Kanske behöver tillägga att jag inte är kommunist, ifall någon misstolkar)

Det ligger en ipod nano här hemma. Hade det varit jag som betalt den hade jag gett den en omgång med hammaren och sedan åkt raka vägen till sortergården och slängt skiten för återvinning.

Permalänk

Lite OF topic men sortergården = Återvinning station. Småland ni vet....

Tycker i alla fall inte man kan ta patent på platta, fyrkantiga och tunna föremål med avrundade kanter.

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-I GAMING, AMD 5600X, Corsair Vengeance DDR4 3600MHz 32GB, MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB, Cooler Master MasterLiquid Lite 240 AIO, MASTERBOX NR200, WD Blue SN550 1TB, 2x 250 GB SSD, Xiaomi Mi Curved 3440 x 1440.

Permalänk

Senaste nytt: Apple stämmer moder natur i Tyskland för varumärkesintrång då moder natur producerar frukten äpple som liknar väldigt mycket Apples logotyp. Apple hävdar att de har registrerat varumärket och vill att all försäljning i Europa upphör med omedelbart verkan. Om man ska gissa på utfallet utav denna rättegång efter de senaste rättegångarna är det sannolikt att äpplen förbjuds att säljas i Europa då inkompetenta domare som inte verkar ha någon kunskap i de relevanta frågorna är de som gör besluten.

OnT: Detta är en någorlunda seriös fråga. Låt oss säga att det visar sig att det blir en permanent säljförbud utav Galaxy Tab 7.7 i Tyskland efter rättegången pga patentintrång. Om någon bosatt i Tyskland köper en Galaxy Tab 7.7 utomlands efter rättegången, säg under en resa, kan de då hävda garanti hos Apple i Tyskland ifall patenten, som Apple har rättigheterna till, börjar krångla. Jag inser löjligheten i frågan men om man går till sådan lång utsträckning att förbjuda en produkt som enligt domstolen anses vara identisk pga. ett patentintrång, så borde väl alla produkter inom landet som innehar patenten ses som identiska och företaget som står för patentinnehavet borde därmed ha skyldigheten att stå för för garantiärendena som rör patenten.

P.S. Ni förstår väl varför de siktade på 7.7 och inte på 8.9? Jag gissar att det beror på den högupplösta Super AMOLED Plus skärmen. Apple inser dess värde då folk har lättare att välja en Super AMOLED Plus skärm pga dess färgåtergivning då det är tydligt för betraktaren att observera den jämfört med Retina Displays egenskap, dess höga pixeldensiteten, som överstiger ögats möjlighet att uppfatta den ifrån det avståndet som telefonen normalt används från.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SnowJim:

Hehe, snacka om bra reklam för Samsung Galaxy Tab. Tillochmed jag har blivit sugen på den, här har vi ju en leverantör som har fattat hur stor en surfplatta ska vara för att förenkla livet.

Hur är detta bra reklam menar du? För att ett fåtal personer på teknikforum känner sympati för Samsung och skulle köpa en bara därför?

Det är ju inte vi som drar in de stora pengarna direkt...den stora massan har inget intresse av vem som stämmer vem och varför.

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Hur är detta bra reklam menar du? För att ett fåtal personer på teknikforum känner sympati för Samsung och skulle köpa en bara därför?

Det är ju inte vi som drar in de stora pengarna direkt...den stora massan har inget intresse av vem som stämmer vem och varför.

Mjo, men det har väl säkert dykt upp nyheter på tex aftonbladet också.. Har faktiskt inte sett plattan på något annat sätt än i samband med apple.

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Medlem
Skrivet av holmberg:

Mjo, men det har väl säkert dykt upp nyheter på tex aftonbladet också.. Har faktiskt inte sett plattan på något annat sätt än i samband med apple.

Spelar ingen roll, står dagligen massa skit på Aftonbladet som folk inte bryr sig om. Förstår inte hur man kan tro att blockering av reklam/försäljning av produkter skulle vara bra Samsung...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Du kan inte patentera andras uppfinningar, som de försöker med på mjukvarupatenten och andra där det saknas innovation, däremot kan du patentera redan patenterad teknik om du löser ett nytt problem med den. Prior art gäller både patenterade och icke patenterade saker. Mjukvarupatenten de använder är dock helt löjliga som Nokias om att blockera ingående samtal på telefonnr eller Apples patent om att parsa länkar och epostadresser i textmeddelanden.

Samsung är en typisk konglomerat utvecklat i ett högermilitärdiktatursamhälle som begick folkmord på hundratusentals oliktänkande. Och för den delen en given del i demokratiseringen. Samsung är ungefär lika hemska som Ikea när det gäller arbetares rättigheter och villkor, bara att de är mycket bättre då. Apple kommer däremot från en öppen kultur i USA och Kalifornien från bla universiteten som skapade BSD (och Mach), RISC och allt statligt finansierat och har trotts teknikens härkomst tvådelad attityd i frågan själva. Båda är fientliga till arbetares rättigheter och öppenhet. Oavsett hur hemska dom är så har både Apple och Samsung rätt att ha produkterna på marknaden. Galaxytelefonerna i Nederländerna kan sälja vidare så fort de betyder galleriapplikation, som de kan stoppa in igen när de fått beslutet omprövat. Designfrågan kommer aldrig hålla i Tyskland och så farligt är det med de domedagsprofetiorna. Kan man inte förväxla produkterna finns det inget att bråka om där. När det gäller intellektuella egendomar i rättslig mening är det helt okej och uppmanat att bygga på tidigare lösningar. Vem som plagierar är inte intressant att tala om det gör ingen, de tar bara orimliga patent istället som inte har någonting med deras egentliga produkter att göra i stort. Det är inte piratkopior eller tekniska patent det handlar om längre i fallet Galaxy och Galaxy tab.

Jag motsäger inte att patentsystemet är uselt, men så länge ett patent har godkänts så måste lagen falla under det patentet, hur vrickat det än är. Det är inte företagen som man ska skylla på, dom är som småbarn som försöker med allt. Det är patentorganisationerna som ska skämmas för att ha godkänt det hela. Google fick ju kanske det dummaste patentet någonsin godkänt där dom nu äger rättigheterna för att tala om för kunder när en skeppad produkt väntas anlända. Mjukvarupatent är jag emot, och just det mjukvarupatentet som Apple innehar är väldigt svagt. Dock så handlar det här fallet inte bara om patentintrång på OSet, utan att Samsung har tagit en hel del saker som kännetecknar Apples produkter, så det rör sig om mönsterskydd.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Spelar ingen roll, står dagligen massa skit på Aftonbladet som folk inte bryr sig om. Förstår inte hur man kan tro att blockering av reklam/försäljning av produkter skulle vara bra Samsung...

hihi, nä bra, är väl synd att säga..Men det är svårt att komma från att det ger uppmärksamhet och reklam. Och man säger väl att all reklam är bra reklam

edit: Det har ändå varit bilder på plattan, vilket kan räcka för många och borde vara guld värd reklam.

Visa signatur

Asus TUF Gaming WiFi | Ryzen 5600X | 32 GB Ballistix| Vega 56 | Newton R2 650 W

Permalänk
Medlem
Skrivet av S_Z:

Hur är detta bra reklam menar du? För att ett fåtal personer på teknikforum känner sympati för Samsung och skulle köpa en bara därför?

Det är ju inte vi som drar in de stora pengarna direkt...den stora massan har inget intresse av vem som stämmer vem och varför.

Jadu de kan man kanske undra. Detta handlar inte om sympati, det handlar om att Det skrivs mer om en produkt i media och bara det får upp ögonen på fler folk att det finns alternativ. Att det dessutom står att Apple tvingar Samsung till att dra in produkten från marknad och mässa visar ytterligare på att Apple anser att produkten är så pass bra att den utgör ett hot. Vad sänder detta för signaler? Vad blir din uppfattning av situationen? Exakt, produkten är antagligen ganska bra och kommer troligen väldigt nära de välkända och beprövade IPaddarna. Det anser jag som ganska bra reklam och ännu bättre blir det om Apple inte får igenom sina anklagelser.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk

Roligt att alla hatar Apple ..

Kan upplysa er alla om att de flesta företag håller på på detta vis, men eftersom det är Apple som är medias födekrok just nu så belyses detta givetvis extra mycket. Är säker på att Samsung gärna delar med sig av all info de kan lagligen dela med sig utav.

Hursomhelst, förkastligt beteende ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon118684:

är det någon på detta forum som förstår sig på kapitalism eller monetär ekonomi för den delen? ni är som små barn när ni diskuterar apple vs samsung .. precis som om samsung är den gode och apple den onde... sanningen är att i slutändan så bryr sig INGET företag om dess kunder, bara tillräckligt nog för att dem ska köpa deras produkter och just för att apple leder utvecklingen av smartphones och läsplattor (ledde den i allafall) så vill dem behålla sin marknadsposition och ifall dem ser en möjlighet att stoppa en konkurrents produkt vare sig det är rätt eller fel så kommer dem att göra det.. och alla ni småungar som tror att samsung inte skulle göra likadant... väx upp! apples konkurrenter skulle gladeligen offra hundratals människors liv för att hamna i deras position ifall dem hade kunnat komma undan med det... det finns inga bra företag, alla är ute efter den största möjliga vinsten oavsett vilka påföljder det för med sig...

Inte vidare lätt att läsa, men jag håller dock med dig.

Visa signatur

NZXT H440W||Rog Strix X470-4 Gaming || 2700X+Noctua NHD15-SE-AM4||G.Skill Flare X 16GB 3200Mhz||GTX 1080Ti Strix OC||MX100 512gb||3.5TB HDD||Corsair 750W||Steelseries Arctis Pro Wireless||Samsung 49" NEO||Windows 10 Pro||
Bärbar: Samsung Galaxy Book Pro 13.3" i7 & LTE || Mob: Samsung S22 Ultra||

Permalänk
Medlem

Apple kanske skulle lägga ner mer pengar på utveckling istället för en större stab med advokater som trollar runt ....

Visa signatur

Nätverksnörd

Permalänk

moire, de har så mycket pengar så de har råd med både och. Som nämnts redan gör de det för att de kan, och för att de har ekonomiska muskler nu. Det som är irriterande är att de utövar påtryckningar på företag som skapar hälsosam konkurrens, när de vet att de inte har en fantastisk produkt värd att försvara, INNAN ett lagligt beslut är fattat. Vet inte hur Samsungs advokater kan tycka att det behövs. Tragedi. Tycker som moire att de kan göra Ipad 3 istf att gnälla och ta marknadsandelar på ett konstruktivare sätt. Fast vad kan de förbättra förutom bättre skärm? Ännu mer avrundade hörn? Lite snabbare CPU. Någon port till. Är väl därför de håller tag om marknaden med alla medel.

Visa signatur

[4790k@4.6]+[RTX 3070 OC]+[16GB]+[4x SSD]+[NZXT+700W Gold]+[Win7]+[2x Samsung SA27950D <3]+[Topre TKL]+[G403 Hero wired]+[HyperX Cloud Alpha S]+[KingKong 2 Pro]. ZBook 17 G5, Quadro P3200, Win11.

Permalänk
Medlem

Jag önskar jag brukade köpa Applegrejer så jag kunde sluta och därigenom bojkotta skiten men har ju länge vetat att Apple är skit.

Permalänk
Medlem

Men... Apple e fan dax å avlägsna från planeten nu.

Visa signatur

Linux Manjaro XFCE på en MacBook Pro late 2013, gammal slö Asus X202E, Nintedo Switch, gamla Huawei 20Pro

Intel är apartheid

Permalänk
Medlem

HD:
http://youtu.be/kGaR_OkVSbg?hd=1&t=11s

Sök på:
IFA 2011: Samsung Galaxy

Folk hann se den, filma den och de flesta verkar tycka om den... Känns som Apple mest förlorade goodwill på detta.

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gemmy:

Bara ytterligare ett exempel på hur stora spelare håller tillbaka teknik och innovation för att säkra sin egna fortsatta existens.

Hur skulle ett företag kunna investera i något nytt om de inte får tillräckligt med intäkter för deras tidigare investeringar? Ett företag måste tjäna pengar och göra så stor vinst som det är möjligt. Ju mer pengar man har ju mer riskfyllda och större investeringar kan man ta.

Så man håller inte tillbaka med teknik och innovationer, skulle man göra det så skulle en konkurrent ganska så snart ta tillfälle i akt och släppa det tidigare och ta marknadsandelarna och så ligger man efter och försvinner tillslut. Eller är du så naiv och tror att alla har en gemensam kartell och håller efter? Hade jag varit med i sådan grupp så hade jag till slut bluffat mina konkurenter och tagit ett rejält försprång.

Skrivet av Gemmy:

Inget nytt, alla gör det, om någon tror dom kör det senaste från Intel tex så glöm det. Den senaste tekniken finns färdig för tillverkning men varför sälja den när man kan käna stora pengar på gammal teknologi.

Som ovan, hade man bara haft pengarna så visst hade man börjat sålt det för då hade man konkurrerat ut AMD totalt. Men om man inte har har fått in tillräckligt med intäkter från gårdagens teknik, hur ska man ha råd att ta fram näst, nästa generation? Det är så fruktansvärt dyrt att investera en ny processorgeneration, och har man inte fått tillbaka det investerade kapitalet plus vinst så finns det inga pengar för nytt, eller hur?

Skrivet av Gemmy:

Nej dom ligger ca 5 år före det vi kan köpa/beställa. Ibland än längre fram (ibland efter, exemplet Apple ), kallas plan/strategi bla.. "Marknaden måste vara mogen", hört detta förut, någon?

Det har hänt flera gånger i historien att man har tagit fram tekniskt bra och väldigt innovativa lösningar som är före sin tid men konsumenterna har inte riktigt förstått vad man ska ha det till eller så har priset inte varit motiverat, en vanlig egenskap bland tekniska produkter att de har varit för svåra för medelanvänderen. Sen kommer samma sak 5 år senare för en mer motiverad publik och så har man justerat produkten så att konsumenterna förstår vitsen med den och kan använda den fullt ut. Detta har Apple varit extremt duktiga på. Sen om det är kopia, förbättring osv är en annan sak. Faktum är att allt vi har idag är en förbättring och bygger på en tidigare uppfinning sedan flintastenen.

Patent är har ju också varit en nödvändighet för den tekniska utvecklingen vi har haft under 1900 talet. Betala licens eller investera för att bygga bättre motsvarighet och slippa licensavgifter har ju varit en stor drivkraft i utvecklingen.

Skickades från m.sweclockers.com[/QUOTE]

Permalänk
Medlem

Snart kan man nog inte ens tappa bort sin mobil på krogen utan att bli stämd av Apple för att man snor deras marknadsföringsidéer.

De har verkligen inte ökat sin goodwill genom detta.

Permalänk
Medlem

Till alla som påstår att man inte kan göra så mycket annat rent designmässigt än att kopiera Ipad, ta en titt här
http://www.sony.se/product/sony-tablet-s/tab/overview
http://www.sony.se/product/sony-tablet-p/tab/overview

Sony ska verkligen ha beröm för att våga sig på lite mer originella designer. Dom visar att man kan göra så mycket mer än en blank yta med avrundade kanter och en metallram.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Skrivet av Distordera:

Roligt att alla hatar Apple ..

Kan upplysa er alla om att de flesta företag håller på på detta vis, men eftersom det är Apple som är medias födekrok just nu så belyses detta givetvis extra mycket. Är säker på att Samsung gärna delar med sig av all info de kan lagligen dela med sig utav.

Hursomhelst, förkastligt beteende ändå.

Jo, de flesta företag håller på med liknande saker.. grejen med Apple är dock att de alltid tar den "fulaste" vägen..

Apple har vissa produkter som står mycket bra emot marknaden, men det mesta går ut på konceptet "Betala mer, få betydligt mindre.. men med ett äpple på"
Materialet skall vara tveksam kvalité, och licensierade reperatörer måste betala en såpass hög avgift till apple att kostnaden för en reperation blir ohyggligt hög. (Iphone 4 kostar exempelvis 60 kronor i material/konstruktion men delarna säljs för x antal tusenlappar.)

Mjukvaran skall vara totalt okompitabel med konkurrenternas, layouten får gärna vara smått ologiskt om det krävs för att göra det så olikt konkurrenternas som möjligt.. sedan sponsrar man foto/video gymnasieklasser med gratis hårdvara/mjukvara så att när de blir utexaminerade så kan de endast FCP och liknande, och därmed är tvungna att köpa ett sämre program/dator till ett högre pris.

Mjukvaran skall dessutom gör det så svårt som möjligt att transportera ett projekt på en mac till en pc, varav man lägger ner stora resurser på att skapa codec's för just detta syfte.

Allt det ovanstående är genialiskt utifrån ett ekonomiskt perspektiv, om Apple vore ett parti skulle jag rösta på dem utan tvekan.

Vi måste inse att vi "teknikintresserade" inte är den kundgrupp som Apple inriktar sig på, de inriktar sig på personer som har lärt/vant sig med deras programvara, Smartphones är trotsallt mer eller mindre baserade på den lösning den första iphone hade, istället för en frihet på en PC så måste du gå in och installera via "market".

Hela konceptet som Iphone/Ipad bygger på är att vara annorlunda från en vanlig pc/laptop.. allt är kontrollerat och du kan inte göra några "fel", det är en laptop för "dummies".

Om mjukvaran är unik, designen unik så spelar inte sämre prestanda och ett högre pris någon roll..

Men!
Om mjukvaran är snarlik, designen är snarlik och prestandan är sämre och priset är högre.. Varför skall man då välja en Iphone?

Den främsta konkurrenten i dagsläget är just Samsung's galaxy serie, och det är därför Apple stämmer dom istället för exempelvis LG (som har i princip samma design)

Visa signatur

Vill ni ha svar, så citera!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Så fungerar inte marknaden, det som ligger 5 år framåt är ännu inte utvecklat det som ligger 1-2 år frammåt måste färdigställas, verifieras, anpassas för tillverkning, skriva drivrutiner och annan mjukvaruutveckling osv, allt är ganska tight. Intel vet ännu inte hur de ska kunna tillverka på 14 nm som är planen för 2013-14, maskinerna och processen för det finns ännu inte, trotts att de håller på och bygger fabriken som ska husera allt. Det är inte som att de kan producera chip på 14 nm idag. Men bara inte är intresserade av det

Det är därför du får massor icke färdigställda och defekta produkter som aldrig hinner arbetas till ordentligt fungerande saker. Det gäller Apples prylar också. Apple kunde inte tagit en Cortex A8 _eller något motsvarande_ och byggt en platta 2004.

Mjuk och metod/idépatent har dessutom ingenting med teknisk utveckling att göra. Teknikföretag och tillverkare samarbetar, annars skulle de bara kunna göra helt obskyra saker ingen är intresserad av. Det handlar om samarbete inte stänga ute. Apple blev dock elektronik/halvledardesigner först med Apple A4 och A5, de är fortfarande en OEM med relativt lite kompetens inom teknik själva.

Alltid intressant med olika vinklingar, du täcker in tillräckligt många för att slutligen springa runt i cirklar kring din egen naivitet.
Du säger emot dig själv på några punkter men kan hända du har rätt i en del.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av sunnis:

Hur skulle ett företag kunna investera i något nytt om de inte får tillräckligt med intäkter för deras tidigare investeringar? Ett företag måste tjäna pengar och göra så stor vinst som det är möjligt. Ju mer pengar man har ju mer riskfyllda och större investeringar kan man ta.

Mmm Sunnis, någon måste försvara dom "små" hjälplösa företagen.
Kan dock försäkra dig om att det är just vinst som driver chefernas bonusar.

Skrivet av sunnis:

Så man håller inte tillbaka med teknik och innovationer, skulle man göra det så skulle en konkurrent ganska så snart ta tillfälle i akt och släppa det tidigare och ta marknadsandelarna och så ligger man efter och försvinner tillslut. Eller är du så naiv och tror att alla har en gemensam kartell och håller efter? Hade jag varit med i sådan grupp så hade jag till slut bluffat mina konkurenter och tagit ett rejält försprång.

Visst men är/har du varit med i en sådan grupp då? Du talar alltså av erfarenhet? Menar bara att jag levt något längre... Utan "karteller" skulle ordet "kartell" inte existera. Är jag naiv, look who's talking.

Skrivet av sunnis:

Som ovan, hade man bara haft pengarna så visst hade man börjat sålt det för då hade man konkurrerat ut AMD totalt. Men om man inte har har fått in tillräckligt med intäkter från gårdagens teknik, hur ska man ha råd att ta fram näst, nästa generation? Det är så fruktansvärt dyrt att investera en ny processorgeneration, och har man inte fått tillbaka det investerade kapitalet plus vinst så finns det inga pengar för nytt, eller hur?

Ja du, vet inte om x86 erbjudit så mycket nytt genom åren egentligen. Framstegen eller prestandavinsterna är relativt små mellan generationerna... Sony's Cell kostade en hel del att ta fram, lite annorlunda tänk där men även där en del gamla koncept och idéer.
Faktum är att pengarna finns och Intel hade kunnat mosa AMD men även dom har en del spelregler att förhålla sig efter...

Skrivet av sunnis:

Det har hänt flera gånger i historien att man har tagit fram tekniskt bra och väldigt innovativa lösningar som är före sin tid men konsumenterna har inte riktigt förstått vad man ska ha det till eller så har priset inte varit motiverat, en vanlig egenskap bland tekniska produkter att de har varit för svåra för medelanvänderen. Sen kommer samma sak 5 år senare för en mer motiverad publik och så har man justerat produkten så att konsumenterna förstår vitsen med den och kan använda den fullt ut. Detta har Apple varit extremt duktiga på. Sen om det är kopia, förbättring osv är en annan sak. Faktum är att allt vi har idag är en förbättring och bygger på en tidigare uppfinning sedan flintastenen.

Allt bygger inte på en flintasten för att irritera dig lite men visst okej jag får sova på saken.
Apple har hittat en balans mellan "coolfaktor" och teknik. Saker har flytit på lite smidigare på deras plattform. Delvis för att den är mer strypt. Gör inget om det laggar lite emellanåt eller saknar funktioner för det funkar ändå bättre än konkurrensen, vågar jag påstå. Även om vi inte har sett USB 3.0 där än som exempel. Tycker dock konkurrensen knappat in en del...
Jo Amigan var bra men cheferna på Commodore gjorde bort sig. Det är historia. Bra att PCn och Windows börjar fungera hyfsat idag men det finns ju alltid en något dyrare Mac...

Skrivet av sunnis:

Patent är har ju också varit en nödvändighet för den tekniska utvecklingen vi har haft under 1900 talet. Betala licens eller investera för att bygga bättre motsvarighet och slippa licensavgifter har ju varit en stor drivkraft i utvecklingen.

Jaaa! Prisa Kapitalismen och Monopolet! Vi får tacka alla underbetala på Foxconn för det har gått så bra! Wiiii (remote)!!!! 8)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av sunnis:

Hur skulle ett företag kunna investera i något nytt om de inte får tillräckligt med intäkter för deras tidigare investeringar? Ett företag måste tjäna pengar och göra så stor vinst som det är möjligt. Ju mer pengar man har ju mer riskfyllda och större investeringar kan man ta.

Så man håller inte tillbaka med teknik och innovationer, skulle man göra det så skulle en konkurrent ganska så snart ta tillfälle i akt och släppa det tidigare och ta marknadsandelarna och så ligger man efter och försvinner tillslut. Eller är du så naiv och tror att alla har en gemensam kartell och håller efter? Hade jag varit med i sådan grupp så hade jag till slut bluffat mina konkurenter och tagit ett rejält försprång.

Som ovan, hade man bara haft pengarna så visst hade man börjat sålt det för då hade man konkurrerat ut AMD totalt. Men om man inte har har fått in tillräckligt med intäkter från gårdagens teknik, hur ska man ha råd att ta fram näst, nästa generation? Det är så fruktansvärt dyrt att investera en ny processorgeneration, och har man inte fått tillbaka det investerade kapitalet plus vinst så finns det inga pengar för nytt, eller hur?

Det har hänt flera gånger i historien att man har tagit fram tekniskt bra och väldigt innovativa lösningar som är före sin tid men konsumenterna har inte riktigt förstått vad man ska ha det till eller så har priset inte varit motiverat, en vanlig egenskap bland tekniska produkter att de har varit för svåra för medelanvänderen. Sen kommer samma sak 5 år senare för en mer motiverad publik och så har man justerat produkten så att konsumenterna förstår vitsen med den och kan använda den fullt ut. Detta har Apple varit extremt duktiga på. Sen om det är kopia, förbättring osv är en annan sak. Faktum är att allt vi har idag är en förbättring och bygger på en tidigare uppfinning sedan flintastenen.

Patent är har ju också varit en nödvändighet för den tekniska utvecklingen vi har haft under 1900 talet. Betala licens eller investera för att bygga bättre motsvarighet och slippa licensavgifter har ju varit en stor drivkraft i utvecklingen.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag håller inte med dig. Notera att priserna på en Apple produkt och en icke-Apple är oftast stor. Om man jämför priset på Galaxy S och Iphone 4 så kostar Iphone 4 ca 2.000 kr mer trots att Galaxy S är en bättre telefon för de som uppskattar prestanda, rikare färgåtergivning och ett friare operativsystem. Sedan har vi Galaxy S II och iPhone 4 där Iphone är ett år äldre och minst hälften så bra och kostar ca 700 kr mer. De är ju Apples patent dock tänker du och de har ju förvärvat patenten på ett lagligt sätt, det är inget fel med det. Men om du föreställer dig en värld utan patent; Apple hade släppt en framgångsrik telefon, den första Iphone och sedan tjänat en hel del pengar. Men andra företag hade tagit lärdom om vad de behövde fokusera på och de hade implementerat vissa utav dessa funktioner i sin telefon och ett år efter hade du haft telefoner som var mer eller mindre lika bra men mycket billigare. Detta hade i sin tur lett till att nästa omgångs produkter hade varit mycket bättre än Apple, prestandamässigt, användarvänlighet, och prismässigt. Apple hade fallit tillbaka till sin plats på börsen och kunderna hade haft mycket mer intressanta telefoner idag från alla tillverkare. Apple uppfinner inte saker, de tillämpar en redan uppfunnen ide i en specifik kategori och därmed hämmar de utvecklingen. Att påstå att patent inte hämmar utveckling är inte genomtänkt då du enbart fokuserar på det kanske enda positiva med patenten: scenariot där ett litet företag uppfinner något nytt i än värld regerat utav storföretag.

Jag tror att Samsung, Microsoft, Google, HTC, Sony Ericsson, Acer, etc. har kommit ikapp Apple på många fronter inom produktutveckling. Vilket är bra för oss kunder!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lösbonde:

Jo, de flesta företag håller på med liknande saker.. grejen med Apple är dock att de alltid tar den "fulaste" vägen..

Apple har vissa produkter som står mycket bra emot marknaden, men det mesta går ut på konceptet "Betala mer, få betydligt mindre.. men med ett äpple på"
Materialet skall vara tveksam kvalité, och licensierade reperatörer måste betala en såpass hög avgift till apple att kostnaden för en reperation blir ohyggligt hög. (Iphone 4 kostar exempelvis 60 kronor i material/konstruktion men delarna säljs för x antal tusenlappar.)

Du får ursäkta men mycket skitsnack där enligt min åsikt. Tveksam kvalité? 60kr materialkostnad för en iPhone 4, har du någon som helst källa till det?

Enligt iSuppli så ligger materialkostnaden på drygt 170 dollar för senaste versionen av iPhone 4 (Verizon): http://www.isuppli.com/Teardowns/News/Pages/New-iPhone-Carrie...