Google Chrome populäraste webbläsaren bland SweClockers besökare

Permalänk
Skrivet av phz:

Varför jag hållit mig till Opera i 10+ år:

  • Operas "multiple document interface" (MDI) beter sig så som jag vill. Det håller reda på vilka tabbar som användes senast osv, liksom fönsterhanterare vanligen gör. En intern tabbstack hålls reda på, och nya tabbar öppnas alltid deterministiskt längst till höger. Detta är så enormt användbart att det i sig gör att jag inte kan motivera att gå över till Firefox/Chrome på heltid.

  • Tangentbordsgenvägar. Hoppa mellan tabbar med 1, 2. Minimera med 4. Ctrl+Tab för tabblista. Shift+piltangenter för att navigera bland länkar på en sida (också en av de saker jag saknar mest hos alternativen). Utöver detta används löpande /-sökning (vilket Chrome av någon anledning vägrar implementera), Ctrl+W, Ctrl+Enter, Ctrl+Shift+Enter, … Problemet är inte bara att jag har vant mig vid Operas varianter — funktionaliteten existerar inte för de andra läsarna (det går säkert leta upp plugins som sköter det, men de fungerar aldrig (utan undantag) tillräckligt sömlöst och bra. Jag har försökt hitta.).

  • Musgester. När jag inte sitter med händerna på tangentbordet vill jag också kunna surfa effektivt. Musgester sitter i hjärnbarken sedan många år. Återigen: FireGestures och andra plugins är inte vettiga substitut.

Dock har Opera jobbat på att bli av med mig som användare. De pajade sitt MDI förrförra sommaren tror jag, och det tog 1.5 år innan de fixade det igen (en bugg vid minimering). De tog bort "single key"-tangentbordsgenvägar som standard, men det finns kvar som konfalternativ som tur är. De pajade musgester också runt årsskiftet (10.0 var ett riktigt skräpsläpp), i ett försök att optimera kod.

Det var de saker som jag direkt kom att tänka på. Finns andra saker som fungerar bra, men de tre punkterna ovan är det som är dealbreakers för mig och total övergång till Firefox/Chrome.

Jag använder även Chrome parallellt pga deras sandboxing av Flash, och Firefox (Iceweasel i praktiken) för att BankID är en egen misslyckad historia. Firefox med sina plugins kan också vara ruskigt användbart ibland.

Chrome har snabb kommandon. Exempelvis välja mellan flickar är ctrl tab

Skrivet av er_nilsson:

kör firefox bara för adblock
annars så tycker jag bättre om crome

chrome har Adblock.

Jag böt från Firefox förut efter att jag fick fryslaggningar i youtbue videos.
Gick över till opera var ganska nöjd med det. Förutom att det var super slött.
Sen fick vi datorer från skolan och då var internet rejält slött. Så hade
chrome beta precis kommit ut. Testade det och det var super snabbt tog lite och var simpelt.
Så jag böt efter ett tag på min burk hemma till chrome också.

Jag har testat gått tillbaks till antingen firefox eller opera men funkar inte
dom är så otroligt slöa och har så många buggar.

Det enda jag hatar med chrome är att det är inte bara 1 chrome i aktivitetshanteraren utan alla flikar är sin egen.

Permalänk

Opera sedan 2002 (då Netscape Communicator lades ner).

Det är den snabbaste läsaren (förutom java då chrome vinner)
Den klarar enkelt 30+ tabbar
Snyggaste och mest anpassningsbara interfacet
Mouse gestures
Sync, Unite, Turbo
Inga löjliga småuppdateringar som byter version till nästa heltal och som förstör varenda tillägg man använder
Man behöver inga tillägg
Utvecklas inte av ett reklamföretag
Tar ca 3 sekunder att installera/uppdatera
Tar ca 1 sekund att starta
mm

Enda minuset är det bristande stödet för integrated windows authentification som krävs på jobbet, så där kör jag Firefox med tillägg för att få det att se ut och fungera som Opera. Lite långsammare blir det däremot.

Permalänk
Medlem

Folk gnäller på Firefox nya versionssystem för att sedan gå över till Crome som... har ett liknande versionssystem.

Jag använder Firefox. Crome har, enligt mitt tycke ett gräsligt gränssnitt och utbudet av plugins är uselt jämfört med Firefox.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Finns ingen anledning idag att köra något annat än ff. De senaste utgåvorna löste prestandaproblemet och är nu snabbare, stabilare och funktionsriktare än Chrome. Det landar förr eller senare i statistiken igen - Chrome är inte bättre på något längre så nästa gång de mäter så torde ff vara tillbaka på toppen.

Permalänk

Kört Firefox så länge jag kan minnas, men självklart även testat Chrome, Safari, Opera, IE6-9 samt Greenbrowser. Den enkla anledningen för mig är att Firefox har så pass många tillägg samt att det finns väldigt mycket inställningar och är inte lika handikappat som många av de andra webbläsarna (ex. Chrome).

Visa signatur

🖥️ Gigabyte Aorus B450I Pro (mITX), AMD Ryzen 5 3600, Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz, Corsair SF600 V2, ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix, Corsair Force MP510 960GB, Samsung 850 EVO 250GB & OCZ Vector 256GB, ASUS VG248QE & DELL U2312HM
📱OnePlus 6
🏍️ 2018 Kawasaki Ninja 650

Permalänk
Medlem

Har alltid kört Firefox, känner till funktionerna + alla tillägg jag använder, ser ingen anledning till att byta.

Visa signatur

Intel i7 10700k - Noctua NH-D15 chromax - Asus Maximus XII Hero - G.Skill 32GB 3600MHz Trident Z Neo - MSI RTX 3080 GAMING Z TRIO - Corsair RM750x V2 - Phanteks P600S - Asus ROG Swift PG329Q - Sennheiser HD650

Permalänk
Medlem

Jag föredrar Firefox, men Chrome fungerar fortfarande bättre på vissa IE-centriska sidor - oftast minst lika bra som IE självt. Och har man en seg dator modell äldre laptop fiinns det anledning att använda Chrome eftersom det trots allt fortfarande är lite snabbare, kör man som jag oftast med Quad Core @ ~5GHz och SSD funderar man inte ens över prestandan ...

Men det kan vara en idé att köra Chromium istället eftersom man då slipper en del av Googles trackande av en. Chromium har flyttat runt en del i Googles filsystem men ligger för närvarande här:

http://build.chromium.org/f/chromium/snapshots/Win_Webkit_Lat...

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem

Nu var det ett jäkla tag sedan jag ägnade mig åt webbutveckling men borde inte fler populära webbläsare innebära mer problem/arbete för webbutvecklare då man vill att en hemsida ska fungera i så många webbläsare som möjligt?

När jag började som liten med webbdesign och liknande var det svåra att anpassa sidorna efter upplösning, men sedan allt fler webbläsare dök upp dök även kodproblem upp. Nu vet jag inte hur bra Html5 och sina likar är utvecklat, men detta är min spontana reaktion.

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sir_Poisonblade:

Är det bara jag som är nyfiken på varför webbläsarstatistiken inte stämmer med omröstningen? Det är ju ändå väldigt många som svarat.

Chrome är det nya balla. Finns alltid en massa människor som tycker saker är bra bara för att det är nytt och dessa är mer benägna att rösta på sånt här. Det har sällan så mycket med vad som är bra mer än det är *NYTT* och just Chrome är ju ett lysande exempel på det med sina snabba versionsnummerförändringar.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Hedersmedlem

Internet Explorer, som en chef.

Aldrig riktigt sett skillnaden på den och de andra faktiskt, och p.g.a det inte orkat byta.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2550K (NH D-14) GPU: Nvidia GTX 570 Mobo: Gigabyte GA-P67-UD7(B2) PSU: Cooler Master Silent Pro 700W

Visste du att om Du inte håller dig till reglerna varje dag, så kommer Arla-haren och skjuter dig i huvudet eller ibland i magen.

Permalänk

Har alltid kört Internet Explorer som standardwebläsare, vilket var ett misstag en gång i tiden då det fanns mycket bättre browsers på marknaden. Idag skulle jag däremot inte kalla det ett misstag. Hade en period där jag testade Chrome, Safari och Opera bara för att se hur de kändes. Gillade främst Chrome och Opera och visst hade de en del trevliga grejer som inte finns i Internet Explorer, men ingen deal breaker liksom. Det som får mig att stanna i Internet Explorer är den smidiga synkningen med Common Feeds List, dvs man kan på ett smidigt sätt hålla koll på RSS-feeds. Eftersom jag prenumererar på en hel del sådana är det avgörande. Varken Opera eller Chrome hade något vettigt sätt såvitt jag kunde se. Safari hade en halvdan variant, men det gillade jag inte i övrigt.

Firefox har jag inte ens testat, eftersom jag har fördomar mot Firefox-användare. Deras attityd brukar ofta vara rätt kass. Har hört att det ska finnas hyfsade RSS-hanterare i webläsaren, eventuellt med plugins. Men IE funkar utmärkt. Och nej, jag vill inte prenumerera på RSS:er på någon hemsida...

Permalänk
Medlem

Jag hade gärna velat använda Chrome men utav någon underlig anledning är laddar Firefox upp sidor dubbelt så snabbt som Chrome.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk

Google dominerar. Har själv gått över till Chrome för ett bra tag sen.

Visa signatur

Bärbar Speldator: AMD Ryzen 5 5600H I Nvidia RTX 3050 Ti
Xiaomi Poco X3 Pro I Nvidia Shield TV V2 I PS4 I

Permalänk
Medlem

Jag har använt Firefox sen första betan i princip. I början pendlade jag lite mellan IE och FF men så fort FF blev skapligt stabil så har jag varit hooked. Jag har också provat Chrome och jag gillar listor så här är min recension av mina egna erfarenheter och vad jag skulle vilja se ändrat.

Firefox
+ Pluginstödet [Adblock+, NoScript, NoFlash, User agent Switcher, Web Developer]
+ inte överdrivet minimalistisk, man hittar snabbt de man vill ändra på.
- Minnesläckorna är ett stort problem.
- Jag gillar inte att det bara är en Firefox.exe i aktivitetshanteraren. Bäst hade varit om varje tab = en ny process som i Chrome. Så man slipper starta om webbläsaren då å då pga alla minnesläckor. De har blivit bättre i senaste versionen men fortfarande långt kvar.
- Ingen automatisk uppgradering som typ Chrome har.
- Skitkass uppdateringskontroll av Flash och andra plugins. Användare som mig som har igång datorn 24/7 med firefox igång får inte flashuppdateringarna ASAP. Här visar Chrome var skåpet ska stå. Jag ogillar detta skarpt då flash är ett lapptäcka av skitkod som har tonvis med säkerhetsproblem och framför allt prestanda problem, på även tyngre hårdvara.

IE
+ Den finns alltid där... eh..
- Urdåligt pluginstöd
- urkasst community stöd.. Ingen gillar IE där ute.
- Renderar slött och äldre versioner av IE tolkar sidor som den själv vill.

Chrome
+ För mig känns den snabbare än FF.
+ Öppnar varje tab i en egen .exe i minnet. De tar lite mer minne men du undviker minnesläckor på ett effektivt sätt så här. Inte helt å hållet men du får mindre problem med de.
+ automatiska uppdateringstekniken är grym. Alla plugins, och chrome i sig själv hanterars riktigt bra. Aldrig behöver användaren göra en manuellkontroll eller bry sig. De är alltid de senaste.
- Pluginstödet suger. Den har noscript (NotScripts) och Adblock+.. men integrationen är piss i jämförelse. Adblock är ett skämt på Chrome. T.ex. ingen key combination som FF's ditto har.. den packar inte om sidan som FF's ditto gör.. de är dåligt helt enkelt.
- För överdrivet minimalistiskt.. jobbigt å leta efter enklare inställningsparametrar.. ofta på nåt obskyrt ställe där man får klicka femton gånger för att nå till.
- Den har inte samma sköna flyt i hur tabbande och hur adressfältet hanterar vad jag gör. På Firefox så funkar de helt enkelt bättre. De känns sämre för mig i alla fall.

Aja.. de va lite av vad jag gillar/ogillar.. Jag kör med Firefox då den överlag är bäst för mig trots de problem den har.

Visa signatur

🎮 ASUS RTX 3080 STRIX • i7-13700K • Define 7 • ASUS B660-PLUS D4 ⌨ 64GB DDR4 3600MHZ 💿 4TB NVMe
🖥️ Acer Predator 43" CG437KP 120hz 🖥️ 2 x LG 43" 43UN700

📹 Mitt skrivbord 🎬 Mitt biorum

Permalänk
Medlem

Växlar mellan Chrome och FF beroende på vad jag vill göra. FF har tex "Download Helper" vilket är en galet bra app om man vill ladda hem flash-filmer från nätet. Bara att hoppas det kommer en snarlik till Chrome snart.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

För att jag ska byta från Chrome behövs det att de andra hanterar sökmotorer lika enkelt (dvs kortkommando för öppna ny tab, och skriver sökningen direkt med ett prefix bestående av en enda bokstav som representerar motorn). Har dock inte hållit koll den senaste tiden om någon härmat den funktionen. Det är dock den mest tidsbesparande aktiva funktionen jag använt i en browser och avsaknaden av funktionen skulle störa mitt normala arbetsflöde.

I övrigt är det lite lustigt att vissa tror att Chrome ökar versionsnumren bara för att det ska vara tufft och inte inser att det är en del av utgivningsstrukturen. Vilken siffra en browser har torde vara irrelevant för nästan alla.

Permalänk

Jag önskar fler upptäckte glädjen i att använda Opera och gjorde webbläsaren till sin egen.
Customize it..

Visa signatur

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|

Permalänk
Inaktiv

Jag föredrar Firefox men har varit tvungen att gå över till Chrome på grund av buggen (med frysningar) som Mozilla lade till i 6.0 eller liknande. Alla jag känner (som använder FF) har samma problem och det är välkänt på nätet, märkligt att dom inte fixar det.

Permalänk
Medlem

Själv är jag riktigt förbannad på mitt FF just nu. Det craschar flera gånger om dagen :/

Visa signatur

Fractal Design Arc | ASUS P8P67 PRO REV B3 | i5 2500k | GB GF 570 GTX | Vengeance 8GB DDR3 | Spinpoint F3 1TB
Toshiba L500D | AMD Turion X2 Dual-Core (2200 MHz) | HD4570 | 4GB RAM | 400GB | 1TB extern.

Permalänk
Medlem

Kört Firfox, Chrome och är nu tillbaka på Firefox. Den är minst lika snabb som Chrome i standard. Och efter lite pill i about:config + ABP är den klart snabbast. Dessutom är den bättre på andra vis. Det enda jag saknar hos Chrome är det braiga utvecklingsverktyget. Firebug är inte riktigt lika bra.

Permalänk
Skrivet av blackeagle:

Tja, finns fortfarande många som bara kallar det för "starta internet" =)....

Förvisso, men det här är ju trots vad Sweclockers medlemmar använder, och jag har svårt att tro att någon som hänger på denna sida inte vet vad man har för webbläsare

Visa signatur

Asus P8Z68 Deluxe/Gen Sock 1155 -- Inte Core I7 2700K@4.5Ghz -- EVGA GeForce GTX 970 SSC GAMING ACX 2.0+ -- Corsair 16GB DDR3 Vengeance 1.5V Low Blue -- SSD OCZ Agility 3 120GB -- Microsoft Windows 7 -- Foldar med cirka 180k PPD (körs ej 24/7)

Permalänk
Medlem

Jag var helnöjd med FireFox men alla minnesläckorna fick mig att byta till Chrome. Ibland kom man tillbaks till datorn och FireFox hade käkat upp 800-1000 Mb av ram minnet.
Nu har jag en bugg i Chome som är väldigt störig och det är att det plötsligt slutar att fungera. Kvittar vilken hemsida man vill öppna så försöker den inte ens ladda in sidan. Heldött, men programmet har ändå inte hängt sig. Jag upptäckte att jag då måste rensa cacheminnet manuellt vilket kan ta upp till några minuter(och jag kör det ändå på en SSD). Och sen funkar det bra igen.

Permalänk
Medlem

Jag skulle tippa på att Alla Android surfare räknas in under Chrome. Eller har jag fel?

Visa signatur

[Phanteks Enthoo Pro TG] [ASUS ROG Strix 850W Vit] [Delidad i7 7700K] [Corsair iCUE Hydro H150i ELITE CAPELLIX Vit] [Corsair Vengeance RGB PRO SL DDR4 16GB 3200MHz/CL16 Vit] [ASUS Z270-F] [Gigabyte RTX 2070 Super 8GB GAMING OC Vit] [C:WD Black SSD 256GB M.2, E:Seagate Firecuda 1TB, F:Samsung 860 EVO 1TB, G:Seagate IronWolf 4TB & H:Seagate Momentus XT 7200.1 500]

Permalänk
Medlem
Skrivet av radx:

Jag har använt Firefox sen första betan i princip. I början pendlade jag lite mellan IE och FF men så fort FF blev skapligt stabil så har jag varit hooked. Jag har också provat Chrome och jag gillar listor så här är min recension av mina egna erfarenheter och vad jag skulle vilja se ändrat.

Firefox
+ Pluginstödet [Adblock+, NoScript, NoFlash, User agent Switcher, Web Developer]
+ inte överdrivet minimalistisk, man hittar snabbt de man vill ändra på.
- Minnesläckorna är ett stort problem.
- Jag gillar inte att det bara är en Firefox.exe i aktivitetshanteraren. Bäst hade varit om varje tab = en ny process som i Chrome. Så man slipper starta om webbläsaren då å då pga alla minnesläckor. De har blivit bättre i senaste versionen men fortfarande långt kvar.
- Ingen automatisk uppgradering som typ Chrome har.
- Skitkass uppdateringskontroll av Flash och andra plugins. Användare som mig som har igång datorn 24/7 med firefox igång får inte flashuppdateringarna ASAP. Här visar Chrome var skåpet ska stå. Jag ogillar detta skarpt då flash är ett lapptäcka av skitkod som har tonvis med säkerhetsproblem och framför allt prestanda problem, på även tyngre hårdvara.

Hm, måste svara på dina minus här känner jag, för det första heter det Flashblock, men vidare till dina -
1. Har aldrig haft någon minnesläcka och använt firefox i mer än 4 år nu.
edit: 1b. Även om det skulle vara minnesluckor så kostar 16GB ram 900 kronor nu, dessutom tar det väl typ 6 timmar om det börjar läcka för att den ens ska komma upp i föga 500-1000MB? Så det är verkligen nonissue även om det skulle hända, vilket jag inte upplever.
2. Det är inte bara firefox.exe, man har även plugin-containers för flashen.
3. Den har automatisk uppdatering på 4 olika kanaler, release, beta, aurora,, nightly.
4. Min flash brukar uppdateras, förstår inte det här problemet heller.
Så ser inte så många minus som du gör.

Permalänk
Medlem

har nyligen gått from Firefox till Chrome

saknar en del tillägg i Firefox, men det blev till slut så segt att det bara var drygt att vänta på webläsaren hela tiden

Permalänk
Skrivet av Ant3:

Jag skulle tippa på att Alla Android surfare räknas in under Chrome. Eller har jag fel?

Antingen har du fel eller så räknar SweC fel. Till exempel så borde Opera Mini och Mobile på Android, IOS, WM7, MeeGo, etc räknas som Opera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av formerself:

Antingen har du fel eller så räknar SweC fel. Till exempel så borde Opera Mini och Mobile på Android, IOS, WM7, MeeGo, etc räknas som Opera.

Vad är det som säger att de inte gör det då?

Permalänk

kör google chrome eftersom det är användbart vid webbdesign.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Kebabhyvlarn:

kör google chrome eftersom det är användbart vid webbdesign.

Antar att du inte bara kör en webbläsare om du jobbar med webbdesign?

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaBoX:

Antar att du inte bara kör en webbläsare om du jobbar med webbdesign?

Skriver man efter standarder räcker en webbläsare. Dem som sitter med uråldriga IE får skylla sig själva. Om man orkar slängar man bara in meta taggen för chrome frame och en poppup som säger åt dem att installera det.