Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Principer, inget på hopp här men går han och stänger av alla lampor ochså etc etc.

Min farsa va så innan stängde av den innan pga något idiotiskt men då köpte jag egen router stoppa in den i väggen och stopa hans i min drog lång kabel så han vet inte ens att hans inte sitter i väggen

Smart då får han stänga av sin om han vill

Permalänk
Medlem
Skrivet av LTsm:

bland de bästa trådarna på länge:)
Veva är mitt tips, skämt åsido så tycker jag att du borde lugnt och sansat sätta dig ner med din mor och styvfar och sakta och pedagogiskt förklarar problemet för dig och det din mamma upplever. sedan säger du att livslängden på rautern förkortas(om han är jobbig [insert källa]) och att det drar 4kr i el per månad och att du gärna kan dra ned 0,5C i ditt rum för att få rautern att vara på.

lycka till och flytta hemifrån så snart du kan:)

Skickades från m.sweclockers.com

tyvärr så har vi ju redan suttit ner och pratat om det, och problemet kvarstår...

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Medlem

Tycker verkligen synd om dig som måste ha att göra med en sådan människa. Eftersom att han inte vill ta emot pengarna för elen så är den uppenbart ett behov av maktuppvisning från hans sida, och det är ett beteende som man ofta ser hos föräldrar som har klara mentala defekter. Jag säger inte att han är mentalt retarderad, men han verkar vara en sadistisk jävel om han inte vill att en ung människa ska ha tillgång till internet.

Om jag vore du skulle jag rasat och sagt att Internet är en del av hela världsstrukturen, och att om han vill hamna efter som en gammal fosil så är det ju hans val, men kräv en förklaring till varför routern inte ska få stå på, trots att du skulle betala för elen.

Stå på dig mot den där människan tills han går med på att ha den igång. Allt annat är bara en konfirmation till hans makt. Låt honom inte förminska dig för att du är 17 år utan få honom att förstå att du behöver internet, precis som att han antagligen behöver sina golfklubbor, tv-apparat, bilverkstad, gitarr, eller vad det nu är han pysslar med på sin fritid.

If all else fails, skaffa ett mobilt bredband och ha det på rummet

Visa signatur

He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you.

Permalänk
Skrivet av bosse_boss:

ta ut ev. batteri och dra ut sladden på hans väckarklocka en gång om dagen, så måste han ställa om den varje dag. blir ganska irriterande efter ett tag

Haha Precis vad jag tänkte med!

Permalänk
Medlem

Om du nu är beredd att betala för internet får du ta den diskussionen istället. Säg att du betalar internet och du då bestämmer över routern men att dom fortfarande får använda internet. Annars får du väl själv skaffa ett mobilt bredband och köp en router som stödjer mobilt bredband.

Det verkar inte någon som vill se ur deras synvinkel och varför han vill göra det han gör. Ingen förståelse? Någon??
Jag säger inte att han gör rätt, men det verkar inte finnas någon som har någon sympati eller tänka längre än näsan.

Ni som tycker han ska slå på sin plastpappa...ska han slå på sin mamma på samma gång?
Slå två till priset av en?

Visa signatur

schack rules, i don't...:-(

Permalänk
Medlem

Säg som det är: Du har sett askungen och vet hur den elaka styvmoderns(faderns) historia slutar! Ger han inte upp så förklara lugnt och sansat att historien slutar med att det är styv(far/mor) som får skrubba toaletter tills eftertexterna är slut!

Hade samma problem förrut med att min far ville att routern skulle stängas av. Den blev varm som tusan( vilket tydde på hög strömförbrukning), men jag visade svart på vitt med hjälp av el-mätare att den drar runt 5watt vilket är en struntsumma i sammanhanget. Man förstör dess livslängd av att få den att pendla av och på, så offra de 5watten mot att den faktiskt får överleva.

Bästa bidraget ikväll har helt klart varit att dra ut sladdar ur saker, samt batterierna ur fjärrkontroller och lägg dem i en skål långt ifrån TVn. Visa på att det är jävligt irriterande vad som pågår, och ska han göra det av princip så får han för i helvete vara konsekvent också (därav princip!) och följa samma regler för alla andra tekniska apparater. Visa på att det är dumt och att han enbart förstör...

Visa signatur

Vincent Gustafsson

Än en dag går solen upp.

Permalänk
Medlem

Och om jag har förstått det rätt så har han inte nekat dig internet...utan han stänger bara av routern när ingen använder internet hemma? Det verkar som en del tror att du inte får använda internet!

Visa signatur

schack rules, i don't...:-(

Permalänk
Medlem
Skrivet av taimanov:

Nu efter att läst genom tråden så slår det mig vilken låg nivå diskussionen har förts på. Du får väl helt enkelt bita ihop och acceptera att du måste gå och koppla in routern när du behöver använda internet.

Är det du som betalar internetuppkopplingen?
Är du beredd att göra det?
Ärligt talat, efter den här tråden hoppas jag nästan att dom säger upp internet och skaffa en långsam 3g-dongel.

Det där är ett ganska skevt sätt att se på saken. Uppenbarligen så är internetuppkopplingen betald, av vem vet inte jag men den är betald. Varför ska då en person envisas med att rycka ur kablarna av okänd och omotiverad anledning så att övriga inte kan använda Internet. Även jag är 17 år och jag kan säga att jag skulle blivit komplett galen om någon gick runt och gjorde så här hemma.

Angående betala bredbandet, både ja och nej. Jag anser att det vore väldigt fel av föräldrarna att tvinga barnen betala en räkning på något som även de använder. Det är med största sannolikhet så att barnen i familjen inte har någon fast inkomst av annat slag än studiebidrag(om ens det, då de är under 18 år). Varför inte låta dem använda det när det ändå är betalt och klart?

Jag tror inte heller att det handlar om att "bara koppla in" när han vill använda Internet. Det verkar vara så att när någon sliter ut det så sätter banne mig ingen tillbaka kabeln, den ska vara ur.

Permalänk
Medlem

Ja, problemet, om folk har tid att faktiskt läsa vad det står är ju bla. detta:

"Någonting som är ännu jobbigare är att det trådlösa fuckar ur totalt när man håller på såhär, så att ansluta tex laptopen eller telefonen kan man glömma, jag får helt enkelt köra med 3g på telefonen och sladd till laptopen -.-"

Visa signatur

Vincent Gustafsson

Än en dag går solen upp.

Permalänk
Medlem

Köp dig en rulle Cat6 kabel och en patchpane samt Krone verktyg sen patchar du upp kabeln från hallen till ditt rum och voíla du har nu En kabel som går direkt till ditt rum från hallen och inga RJ45 kontakter i hallen

Visa signatur

Gammal men bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av taimanov:

Och om jag har förstått det rätt så har han inte nekat dig internet...utan han stänger bara av routern när ingen använder internet hemma? Det verkar som en del tror att du inte får använda internet!

exakt!

han drar inte ut kabeln när jag sitter och surfar, SÅ elak är han inte
det är om nätter etc som han drar ut den, sen nästa morgon så får man stoppa i sladden för att sedan vänta några minuter innan allting funkar, och som sagt, så kan man glömma att använda wifi, det är förstört för länge sedan...

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Virre39:

...

Bästa bidraget ikväll har helt klart varit att dra ut sladdar ur saker, samt batterierna ur fjärrkontroller och lägg dem i en skål långt ifrån TVn...

Helt klart en intressant tanke.
Genom att ta bort fjärrkontrollerna, och låta folket byta kanal via knapparna på TV'n istället sparar man en slant i batterikostnad.

Att offra en uns lyx mot en minimal kostnadsbesparing är vad det kanske handlar om?
Stäng av routern när den inte används = mindre tillgängligt Internet = några sparade kronor per år i elkostnad.
Låta bli fjärrkontrollerna till TVn, DVD-spelaren, Stereon med mera = mindre bekvämt = några sparade kronor per år i batterikostnad.

Till TS:
Nej, ärligt tala, så kanske det finns en baktanke med kontrollbehovet. Tror inte det handlar om besparad elkostnad.
Kan det vara att något sitter vid datorn och Internet för länge och inte "umgås" med resten av familjen?

Bara en tanke som slog mig. Jag har också föräldrar, men tur nog är jag gammal nog att sköta mig själv i mitt eget hem idag

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

Neka dom all "teknisk" hjälp (Tex fixa ev dator/internet problem pga router:P) och gör som många i tråden skrivit. Tex dra ut mikro, tv och dylikt när dom inte används. Tids nog borde han tröttna och ge med sig.

/xaljon

Kommentar till borttaget inlägg borttagen.
Visa signatur

Stationära: Fractal Design - Arc # Intel core i5 2500k # Asus p8p67 # Corsair Vengeance 2*2Gb # Asus 6870 dc # Corsair HX 650W # Förberedd för ssd(Coming soon.................in Arc)
Bärbara: skärm 17". Cpu: 1,9Ghz intel certino. Gpu: Nvidia 6100. Hdd: 80Gb
Modda det som går och det som inte kan moddas ska moddas lite till

Permalänk
Avstängd

Superlimma fast kontakten i väggen och i routern.

Visa signatur

• • Gigabyte GA-Z97X SOC Force • Intel i7 4790K Haswell @ 5.0GHz • EK Supremacy Cpu Block • Alphacool NexXxoS Monsta 480mm *2 / EK Vardar 1450rpm *16 • EVGA GeForce GTX Titan X @ 1550mhz • G.Skill Trident X 16GB 2900MHz • Samsung SSD 850 Pro 1Tb *3 i Raid 0 • Corsair AX 1200W 80+ Gold PSU • Asus 27" SWIFT PG278Q 144Hz G-Sync • Phanteks Enthoo Primo Black • Windows 10 x64 Pro • Bahnhof 1000/1000mbit • •

Permalänk
Medlem
Skrivet av xaljon:

Neka dom all "teknisk" hjälp (Tex fixa ev dator/internet problem pga router:P) och gör som många i tråden skrivit. Tex dra ut mikro, tv och dylikt när dom inte används. Tids nog borde han tröttna och ge med sig.

/xaljon

Att neka dom IT-support har jag gjort idag! jag sade ifrån när de ville ha hjälp med en skrivare som är kopplad via nätverket. jag sa helt enkelt att jag inte har med den routern att göra längre, jag köper en egen ist

Skrivet av SysGhost:

Helt klart en intressant tanke.
Genom att ta bort fjärrkontrollerna, och låta folket byta kanal via knapparna på TV'n istället sparar man en slant i batterikostnad.

Att offra en uns lyx mot en minimal kostnadsbesparing är vad det kanske handlar om?
Stäng av routern när den inte används = mindre tillgängligt Internet = några sparade kronor per år i elkostnad.
Låta bli fjärrkontrollerna till TVn, DVD-spelaren, Stereon med mera = mindre bekvämt = några sparade kronor per år i batterikostnad.

Till TS:
Nej, ärligt tala, så kanske det finns en baktanke med kontrollbehovet. Tror inte det handlar om besparad elkostnad.
Kan det vara att något sitter vid datorn och Internet för länge och inte "umgås" med resten av familjen?

Bara en tanke som slog mig. Jag har också föräldrar, men tur nog är jag gammal nog att sköta mig själv i mitt eget hem idag

jo visst kan det handla om sådant, jag är själv medveten om att jag sitter lite mycket vid datorn, MEN det är inte en anledning till att hålla på såhär.
skall man säga något till någon, då gör man det genom att prata, inte genom att irritera den och anta att han fattar vad han menar.

Och som jag även skrev tidigare, så är mitt datorberoende så starkt att det går föra skola etc, så du behöver inte oroa dig
EDIT: skall givetvis stå att det INTE går före skola (haha)

Kommentar till borttaget inlägg borttagen.
Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Medlem

Hmm...då kommer en följdfråga angående wifi...om routern är igång någon timme...kan du då ansluta till wifi?
Eller är den trasig?
Kan det vara en inställning du har missat i routern som måste åtgärdas, för det borde inte behöva gå mer än en minut innan den trådlösa kontakten mellan dator och router efter routern blivit påslagen.
Om du har kopplat datorn med nätverkskabel till routern...hur lång tid efter ni har slagit på router tar det innan du har fått internet på datorn?

Visa signatur

schack rules, i don't...:-(

Permalänk
Medlem
Skrivet av taimanov:

Hmm...då kommer en följdfråga angående wifi...om routern är igång någon timme...kan du då ansluta till wifi?
Eller är den trasig?
Kan det vara en inställning du har missat i routern som måste åtgärdas, för det borde inte behöva gå mer än en minut innan den trådlösa kontakten mellan dator och router efter routern blivit påslagen.
Om du har kopplat datorn med nätverkskabel till routern...hur lång tid efter ni har slagit på router tar det innan du har fått internet på datorn?

nja, det är inte riktigt så det ligger till jag KAN connecta på en gång til wifi, men det är jävligt ostabilt, det disconnectar hela tiden och internet slutar funka när som helst etc. och ja, jag har provat med flera datorer/telefoner.

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Skrivet av bosse_boss:

ta ut ev. batteri och dra ut sladden på hans väckarklocka en gång om dagen, så måste han ställa om den varje dag. blir ganska irriterande efter ett tag

Garanterat bästa förslaget än så länge! Jag menar, han använder den inte när han inte är hemma. Om han blir förbannad så fråga bara hur lång tid det tar att ställa om klockan och jämför sedan det med tiden det tar för dig att ansluta till internet hela tiden.

Skulle inte det fungera så skulle jag satsa på att köra lite psykiska spel med honom för att få fram varför han gör som han gör.
Börja med att fråga om han njuter av att sabotera för dig (håll en serriös och lung ton)?
Fråga om han brukar göra liknande saker med andra mänskor i hans omgivning, eller om det bara är dig och mamma han tycker om att jäävlar med?

Börja sedan leka psykolog och fråga varför han har sådant makt behov över dig och din mamma, känner han sig otillräcklig? Känner han att han är ett jobb som är under hans kompetens?
För eftersom både du och din mamma är emot hans idé om internet så kan det ju inte vara något annat än en maktdemonstration ifrån hans sida. (Han kommer ju förneka detta). Fråga nu varför han VERKLIGEN gör det då? Fråga vad hans principer är baserade på? För ingen vettig människa går ju runt och fördärvar någon annans vardag av rena princip skäl..

Ställer du lite sånna frågor så lär ni garanterat komma en bra bit i eran argumentation!

Lycka till!

Visa signatur

Gigabyte Z87P-D3 | i5 4670 @ 3.7Ghz | AMD Saphire 290X | Crucial 2x8GB @ 1600Mhz | OCZ Arc 100 240GB | Corsair CX600 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av morxy49:

Att neka dom IT-support har jag gjort idag! jag sade ifrån när de ville ha hjälp med en skrivare som är kopplad via nätverket. jag sa helt enkelt att jag inte har med den routern att göra längre, jag köper en egen ist

Du är på rätt väg, låter som en mycket bra grej så inser väll iaf din mor att hans galna ide. Tror ändå att din mor lyssnar mer på honom än dig när det gäller sånna där grejer.

Visa signatur

Intel Core i5-2300 2.8GHz | Corsair XMS3 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHz | Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB OC | Fractal Design Newton 650W PSU | Antec Three Hundred

Permalänk
Medlem
Skrivet av morxy49:

Att neka dom IT-support har jag gjort idag! jag sade ifrån när de ville ha hjälp med en skrivare som är kopplad via nätverket. jag sa helt enkelt att jag inte har med den routern att göra längre, jag köper en egen ist

tyvärr så blev det ingen limmning av nätverksuttaget, men kanske händer snart, vem vet

Det är enligt mina erfarenheter ett väldigt effektivt sätt att "ge konsekvenser" pga att föräldrar i många fall är ganska okunniga inom datorer och är oftast väldigt oroliga för att ha sönder sin nyinköpta "teknikpryl":D

Du får berätta resultatet vid ev limning:P

/xaljon

Visa signatur

Stationära: Fractal Design - Arc # Intel core i5 2500k # Asus p8p67 # Corsair Vengeance 2*2Gb # Asus 6870 dc # Corsair HX 650W # Förberedd för ssd(Coming soon.................in Arc)
Bärbara: skärm 17". Cpu: 1,9Ghz intel certino. Gpu: Nvidia 6100. Hdd: 80Gb
Modda det som går och det som inte kan moddas ska moddas lite till

Permalänk
Medlem

Använder ni en kryptering på wifi:n?
Jag vet att vissa routrar jag har använt trådlöst på har ofta tappat kontakt med enbart för att jag inte har avänt mig av kryptering, låter konstigt...men om du inte har krypteringen igång så prova att slå på den i routern.

Visa signatur

schack rules, i don't...:-(

Permalänk
Medlem

Nej ni grabbar, nu ska jag ta o lägga mig har mattelektion immorn så måste vara lite vaken då
får se imorgonbitti när jag fått igång routern om jag har fått några flera roliga idéer och inlägg

gonatt

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Medlem
Skrivet av morxy49:

Nej ni grabbar, nu ska jag ta o lägga mig har mattelektion immorn så måste vara lite vaken då
får se imorgonbitti när jag fått igång routern om jag har fått några flera roliga idéer och inlägg

gonatt

Gör så och god natt, glöm inte att rapportera om vad som sägs i stugan efter att dom inte kommer in på nätet

Visa signatur

Intel Core i5-2300 2.8GHz | Corsair XMS3 8GB DDR3 PC3-12800 1600MHz | Gigabyte GeForce GTX 560Ti 1GB OC | Fractal Design Newton 650W PSU | Antec Three Hundred

Permalänk
Medlem

Jag säger samma sak som någon innan sagt, ge oss hans nummer så vi får ta ett snack med gubben som lever på stenåldern.

Visa signatur

MOBO: ASUS B550-i                                    CPU: Ryzen 5900X
RAM: GTZN-3600MHZ-CL14                       GPU: EVGA 3080 XC3
BOX: Ncase m1 v6.1                                    PSU: Corsair SF750
AIO: Kraken z53                                           SSD: Samsung 980 PRO             

Permalänk
Skrivet av morxy49:

jo det kanske skulle kunna gå... får tänka vidare på det!

låter väl som en bra lösning? deras anslutning går genom din router till deras, han kan stänga av deras när han vill och det rör inte dig, du kan ju ha sladdar från din router till din dator mm. och kan ju köpa en router som också har trådlöst om du så önskar

Visa signatur

| Mobo: B550 AORUS ELITE V2 | CPU: Ryzen 5600x | RAM: 32GB @ 3600MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Define R5 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av Grusburk:

Jag säger samma sak som någon innan sagt, ge oss hans nummer så vi får ta ett snack med gubben som lever på stenåldern.

haha ah den va bra

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk

En sak slog mig just... Du sa att ni till exempel inte har dammsugare, utan städar "för hand" ist? Nu kommer jag inte ihåg vad han heter (någon som vet?), men det finns ju en... Statistiker, eller vad han nu är, som håller massa föredrag där visar med sin statistik att världen faktiskt bli bättre bland annat. Ett av hans "huvudnummer" är att han har en diskmaskin , där han stoppat in tvätt, och tar ut böcker. Poängen är att alla borde ha en diskmaskiner n, för då får de tid att göra andra saker, som att läsa, och utvecklingen går framåt. Någon här måste veta vad han heter? Kolla någon YouTube video där han pratar om diskmaskiner, och förklara för din plastpappa att samma sak gäller dammsugare och bil

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

låter lite som när min morsa drar ut sladden, dock kan detta ske mitt under pågående matcher ller liknande.

Visa signatur

Nej

Permalänk
Entusiast
Skrivet av _MmattiasS_:

En sak slog mig just... Du sa att ni till exempel inte har dammsugare, utan städar "för hand" ist? Nu kommer jag inte ihåg vad han heter (någon som vet?), men det finns ju en... Statistiker, eller vad han nu är, som håller massa föredrag där visar med sin statistik att världen faktiskt bli bättre bland annat. Ett av hans "huvudnummer" är att han har en diskmaskin , där han stoppat in tvätt, och tar ut böcker. Poängen är att alla borde ha en diskmaskiner n, för då får de tid att göra andra saker, som att läsa, och utvecklingen går framåt. Någon här måste veta vad han heter? Kolla någon YouTube video där han pratar om diskmaskiner, och förklara för din plastpappa att samma sak gäller dammsugare och bil

Skickades från m.sweclockers.com

(Risk för gång utanför ämnet)

Ligger mycket i detta.

Vet själv av erfarenhet att när man åker kollektivt till arbetet (Tunnelbana, buss, Pendeltåg) så lägger jag ner mycket tankeverksamhet åt annat. I mitt fall planerar jag arbetsdagen i huvudet.
När jag väl anländer till arbetsplatsen har jag mycket teori och planering klart för mig, och kommer igång snabbt.

När jag däremot tog bilen (eller på annat sätt var tvungen att tillägna tankeverksamhet på själva transporten) så var jag inte alls lika välplanerad och snabbstartad när jag väl kom fram till arbetsplatsen.

Nu finns det dem som påstår sig kunna utföra både och: Tillägna djup tankeverksamhet på annat samtidigt som dem framför ett fordon.
Jag påstår att det är dessa människor som orsakar trafikolyckor. Många gånger indirekt utan att dem egentligen vet om det.

Till ämnet:
Tänk så myclket mer annat och nyttigare man kunde uträtta genom att låta routern vara

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

ta silver tejp och tejpa fast el sladden i routern:) om han är 2 meter och väger 110kg är han nog inte den som sätter sej och pillar up silvertejpen för att koppla ur sladden. med tejpa fast menar jag att du använder en hel rulle då:)