Permalänk
Medlem

Köpråd för ny tv. 42"-46"

Jag är i behov av en ny tv då alla HDMI uttag har slutat att fungera på min tidigare 42" Panasonic Plasma.

Jag har inget behov av varken 3D eller SmartTV funktioner utan vill enbart betala för så bra bild till så lite pengar som möjligt.
Helst skall det vara Plasma 42"-46".

Jag har kikat lite på denna då den verkar prisvärd:
http://www.siba.se/product/13268333/...37713009261882
Undrar dock lite över att den bara tar 720p... då min tidigare plasma som är 4-5 år gammal har stöd för 1080p.

Någon som har andra förslag/synpunkter på dom kraven jag har?

Permalänk
Telemekano

Den modellen du visa har den "minst bra" panelen i Panasonics sortiment. Bilden har inte alls samma tryck i bilden som Neo-plasmorna som är riktigt, riktigt trevliga. Dock är det en bra TV för den prislappen, det skall man inte sticka under stolen med.

Önskar du dock riktigt bra bild så är det ST60-serien från Panasonic som är instegsmodellen med Neopanelen. (http://www.telemekano.se/bild/tx-p42st60y.html) Den levererar en helt annan bildkvalité men kostar tyvärr där efter. Alla TV-tillverkarna slänger in både 3D och smartfunktioner i sina bättre TV-apparater så tyvärr får du det på köpet.

Edit: TV:n du nämner stödjer enbart 1024x768 pixlars upplösning. Dvs inte ens riktig 720p...

Visa signatur

Vi kan det smarta hemmet - www.telemekano.se

Permalänk
Medlem

Kanske värt att investera i en lite bättre TV då, jag har inget emot ca 10.000 sålänge det är prisvärt och ett bra köp.

- Såg att TV'n du länkade är årsmodel 2013... Kan man inte fortfarande köpa 2012's modellen för en billigare mkt summa i nuläget?

- Ifall man ändå lägger den summan.. är det inte värt 3000 extra för en 50" av samma kvalite? ( http://www.telemekano.se/bild/tx-p50st60y.html )
Eller den kanske inte är lika bra? Känns en 42" för lite i dagsläget i ett vardagsrum?

Permalänk
Telemekano

Kan bara tala för oss men alla apparater (av bra kvalité) från 2012 är borta. Du ser snabbt på namnet om det är en 2012-modell hos Panasonic med att de har 50 istället för 60 i namnet.

Skall jag vara helt ärlig så är skillnaden mellan 2012 och 2013 knappt märkbar, det som fått sig ett lyft är som alltid designen samt funktionerna i TV:n. Själva panelen har enbart fått finjusteringar.

Storlek på TV:n är tycke och smak. Har du ett stort vardagsrum och sitter en bit ifrån är det givetvis bättre med en större TV. Lika väl om du vill ha biokänsla så är en större panel bättre. Personligen har jag en 40" TV hemma i ett normalt vardagsrum med 3 meter till TV:n och tycker det är lagom, så smaken är som baken. Kan nämnas att jag iofs har projektor för de riktiga filmkvällarna.

För att svara mer rakt på din fråga: Större TV om du har budget att ändå köpa en TV med bra panel, annars köp en mindre och få bra bild men på lite mindre bildyta. Dålig bild blir bara tydligare på en större TV så risken är att du ångrar dig.

Visa signatur

Vi kan det smarta hemmet - www.telemekano.se