Internet via kabel klyddar efter sleep mode.

Permalänk

Internet via kabel klyddar efter sleep mode.

Hej, har haft detta problemet nu ett tag. Det är så att varje gång jag sätter igång min dator efter "sleep mode" så fungerar inte internet som det ska, iconen nere till höger visar att det ska fungera men det funkar inte. Det som ofta brukar fungera då är att jag antingen startar om routern eller startar om datorn, vilket tar en himla tid gemfört med ifall det bara skulle fungera direkt.
Vad ska jag göra för att åtgärda detta problemet?

Tack på förhand!

Permalänk
Hedersmedlem

Man kanske kan göra det bättre om man kan sätta en längre lease time i DHCP servern i routern.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Rekordmedlem

Det kan bli problem med nätverk om datorn sover och en del saker går det att få ordning på via drivers/firmware, men fungerar inte det så får man starta om så att allt uppdateras och startar på normalt sätt.
Kolla efter uppdateringar för både dator och router.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Har liknande problem hemma, när jag pingar min router (Technicolor TG799VN v2 från Telia) så får jag svar ibland och timeouts ca 70% av gångerna. Upptäckte när jag skulle byta ut nätverkskabeln att det började fungera när jag kopplade in kabeln, så nu behöver jag bara dra ur och stoppa in kabeln när det blir så här.

Misstänker att felet ligger i Telias super-router.