Microsoft Windows tappar i kundnöjdhetsundersökning

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Yoshman:

Visual Studio 2012

I visual studio-fallet vågade de dock inte löpa linan fullt ut; mycket går att ändra tillbaka (om inte annat via registret).

Permalänk
Medlem

Jag gillar verkligen nya windows 8 och jag har inte någon pekskärm. Jag gillar den nya startbilden och hur man snabbt kommer igång med det man vill då. Det känns väldigt naturligt och bra att utföra den nya navigationen även med muspekaren tycker jag.

Visa signatur

// Valiant
Dator: Gigabyte G1.Sniper Z97, Intel i7 4.0 Ghz, 8 GB RAM, Radeon R9 200, SB X-Fi, Logitech Z-5500, Win8.1 64-bit
Mobil: LG G Flex (primär), Nokia Lumia 1020 (sekundär)

Permalänk
Medlem

[QUOTE=Yoshman;13555489]På vilket sätt är det en förbättring att ha en "startmeny" som tar upp hela skärmytan när styrkan hos mus/touch-pad är att den är väldigt exakt och det är då mer effektivt att ha korta avstånd och relativt små targets. En touchskärm är i stället relativt inexakt men det är i princip gratis att röra sig över skärmen, så det optimala är stora target som utan problem kan ta hela skärmen i anspråk (i.e. precis som Win8-startmeyn)?

På vilket sätt är det en förbättring att köra med VERSALER I ALLA MENYER? Detta är ett extremt bra exempel på att Microsoft helt enkelt vägrar lyssna på feedback. De gällande design-guidelines för Windows applikationer säger att menyer endast ska använda versaler och feedback på detta har i princip bestått av två varianter

  1. Är ni helt *#%€#" i huvudet, det är betydligt svårare att läsa något skrivet med bara versaler

  2. Bryr mig inte för jag använder aldrig menyerna

Microsoft har även här bestämt sig för att bara man ignorera "feedback" så kommer folk att "bli van". Att 100-tals år av tryckkonst ändå pekar på att det är lättare att läsa text som bara använder stor bokstav på ställen där gramatiken kräver det är tydligen inget man ska bry sig om, inte heller att beta-testarna hatade den nya "stilen"

Döm själv hur bra det är:
Office 2013
Visual Studio 2012
|
V

Dold text

Problemet är inte att Microsoft försöker förändra saker, det är något som man ska göra. Problemet är att man i många fall (dock inte alla) verkar vägra lyssna på kritik, ofta med hänvisning till att man "vet" att det nya sättet är bättre och folk inte "vant sig" ännu.[/QUOTE]

Mycket visa ord. Men försök förklara det för de enstaka stackare som inte klarar att skilja på orden "nytt" och "innovation". Två vitt skilda grejer varav Win 8's MUI saknar det senare på alla nivåer. Sen börjar det bli tröttsamt vilka flame baits några av dess mest fanatiska anhängare häver ur sig...

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk
Medlem

Kan ju säga så här. Det finns inte en chans i helvetet vi kommer börja använda windows 8 på jobbet iaf om det fortsätter se ut som det gör. Blir att fortsätta med Windows 7 och Office/Visualstudio 2010 tills MS vaknar och ändrar sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ozo64:

Kan ju säga så här. Det finns inte en chans i helvetet vi kommer börja använda windows 8 på jobbet iaf om det fortsätter se ut som det gör. Blir att fortsätta med Windows 7 och Office/Visualstudio 2010 tills MS vaknar och ändrar sig.

Ja, och skärper de sig inte så kommer det innebära att windows är utrotat ifrån kontoren inom några år. Makalöst hur extremt kass m$ skött detta Win 8 har dödat persondatorn, hotar att ta bort windows helt från kontoren och detta för att göra en kass touch os som ingen normal människa vill ha. Starkt jobbat....

Permalänk
Medlem

Ett företag som tillsätter Steve Ballmer som VD har uppenbara problem. Han har aldrig sagt något vettigt överhuvudtaget som jag har sett eller hört. Adam Orth är ett annat lysande exempel på stjärnskotten i personalstyrkan (han är dock sparkad nu). Det vi konsumenter får är ett jävla hopplock av hopplösa innovationer som deras designers måste ha kommit på vid bakfylla från firmafesten 1985. Men fortsätt gärna på det här spåret, Microsoft. Så kanske ni hamnar där som Apple gjorde under 90-talet och någon annan får hjälpa er ekonomiskt tills ni vet er plats igen. Tack så mycket.

Visa signatur

Skriv jätteintressant information här.

Permalänk
Medlem

Börjar bli sugen på att testa Win 8 faktiskt. Har använt det lite på kompisens laptop, och Metro är ju inte så mkt ivägen som jag trodde. Och nya Windows explorer (eller vad det heter) gillar jag.

Men det är ju på en laptop, och inte på desktop med två skärmar där jag gärna har fönster med lite allt möjligt bredvid varandra. Blev dock lite trött på windows när jag skulle installera om burken häromdagen (strul vid installation) och gick helt över till Xubuntu vilket jag trivs med även om jag saknar en hel del från windows. Det mesta är ju programvara utan Linux-stöd, men också sökfunktionen i Win 7. Om ni vet något liknande som funkar fint i Xfce, så säg gärna till! Är inte helt nöjd med Thunar (filhanteraren), men ska leta upp nåt annat där.

Hjälpte polaren med Win 8 att felsöka lite över telefon förut, hade varit lättare att guida med Win 7s sökfunktion...

Visa signatur

Desktop|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial BX500 480GB|Manjaro|
Laptop|Lenovo T440s|i7|8GB RAM|Debian Jessie|
Server|Fujitsu Primergy TX1310|G1820|8GB RAM|15TB|Unraid|
Ring, lånad mail

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av mats42:

Nä frågan avgörs med startmenyn.
Antingen lägger de tillbaka den eller så kommer W8 att bli en mindre parantes i IT-historien än Vista.
Det är fullständigt stendött om man pratar W8 projekt i mina kretsar. Finns inte ett neda kundföretag eller organsiation som är intreserade av det

Det var just startmenyn jag syftade på, men...du förstod nog förstår jag det som. Alla är ju inte intresserade av ett pekskärmsfönster, nog allra minst i företagssyfte. Där snackar vi ryggbesvär och ledvärk på nolltid.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av zeagan:

Något man inte förstår sig på => Något man inte gillar
Jag verkar nog ha lite för mycket tid över på jobbet som ens har tid att spekulera i detta, men många märker nog att windows inte är lika smidigt som android, ios eller osx i vissa avseenden och det gäller inte bara för touch. Bara som exempel så får folk problem när de t.ex. ska koppla in sin laptop till tvn för att de först inte förstår inte hur man får bilden till den: hur de ska använda spegling, utökning eller bara tv, för att sedan inte heller få över ljudet som då måste sättas som att default gå via hdmi.

För dessa vore det kanske bra att vid första inloggningen kunna bocka i 'jag behöver hjälp', och återinföra det beryktade "gemet" ;-P från word som t.ex. kan fråga -Var det en bildskärm eller TV du kopplade in nu (och sedan komma ihåg enheten/inställningarna..! ffs), för att ställa in antingen utökning eller om det är en tv: spegling och audio-inställningar. På samma sätt vore det bra att vid första inloggningen kunna välja antingen touch eller traditionell skrivbordsanpassning -Inte är det var och varannan person som vet hur man installerar classic shell heller.

Något man måste göra om och om igen => Något man inte gillar
Man vill ha något som är smidigt och fungerar, där man inte behöver göra samma omständiga inställningar varje gång något ändrats. Där dessa inställningar kanske tom backas upp mot live-kontot och följer med till nästa dator, så att om du kopplar in din platta i tvn, ja då vet den t.ex. redan att även ljudet ska dit.

Ibland verkar ju inte utvecklarna av windows ens vara användare av windows. Och det skulle nog behövas lite fler utvecklare som tänker innan istället för efter, men får se vad 8.1 kan komma med.

På vilket sätt skulle windows 8 vara buggit eller för den delen ett surfplatte os? Jag kan ha missat något, men det fungerar faktiskt extremt bra för mig både på surfplatta, laptop och desktop. Har dessutom använt både deras migrerings funktion där man fick med sig i stort sätt alla installerade program från windows 7 och även testat reset-funktionerna. Kan du nämna något som inte är en förbättring från 7an?

Att man får göra lite tweaks här och var för att få det som man velat ha det har varit givet ända sedan windows xp kom med sina teman, där man på ett betydligt krångligare sätt ersatte uxtheme.dll så man kunde installera egna minimalistiska themes. Om din ända invändning är modern-ui så känns det spontant som att du inte har vidare mycket erfarenhet av hur mycket krånglande varenda operativsystem bjudit på och där dessutom en hel del nackdelar kommit så bara för ett exempel: UAC, som förstörde större mängden användbara VBscript.

Modern-UI
Rensa bort alla genvägar utom de du använder ofta, kanske någon hemside-länk, 2 spel och några program. Resten ligger tillgängliga vid sök och 'alla program' om du vill klicka dig runt. Alternativ installera 'classic shell' som är helt gratis och kör vidare som windows 7 eller med deras egna stila alternativ. Lite inspiration hittar ni här i forumet

Det är ju skitbuggigt och oigenomtänkt. För min del är det i stort sett oanvändbart i professionellt sammanhang. Jag kör det hemma, men på jobb var jag tvungen att lägga ner det. Sitta och minimera fullskärmsstartmenyn 300 gånger om dagen, 2-3 extra klick varje gång jag ska söka (vilket blir kanske 200-300 gånger extra klick per dag), massa obekvämt svepande med musen till höger och vänster, jag har stor 27" skärm med hög upplösning och låg acceleration, helt omöjligt för mig att manöverera. Buggigt segmenterad webbläsare, ibland i fullskärm, ibland inte, bokmärken i den ena som inte syns i den andra. Värst är väl nyinstallation, visst installeras det snabbt, men sen får man sitta 2 timmar i efterhand och tweaka det för att det ska gå att använda överhuvudtaget. Städa bort allt bloatware, fixa massa register tweaks, stänga av hibernate-on-shutdown som av någon anledning är på som default, avinstallera och/eller hacka bort apps som är avsedda för mobil/surfplatta, maps/gps mm som av någon anledning installeras på min stationära dator, hacka bort inbyggt addware,store,bing osv osv. Jag kan fortsätta hela dagen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon200213:

Det är ju skitbuggigt och oigenomtänkt. För min del är det i stort sett oanvändbart i professionellt sammanhang. Jag kör det hemma, men på jobb var jag tvungen att lägga ner det. Sitta och minimera fullskärmsstartmenyn 300 gånger om dagen, 2-3 extra klick varje gång jag ska söka (vilket blir kanske 200-300 gånger extra klick per dag), massa obekvämt svepande med musen till höger och vänster, jag har stor 27" skärm med hög upplösning och låg acceleration, helt omöjligt för mig att manöverera. Buggigt segmenterad webbläsare, ibland i fullskärm, ibland inte, bokmärken i den ena som inte syns i den andra. Värst är väl nyinstallation, visst installeras det snabbt, men sen får man sitta 2 timmar i efterhand och tweaka det för att det ska gå att använda överhuvudtaget. Städa bort allt bloatware, fixa massa register tweaks, stänga av hibernate-on-shutdown som av någon anledning är på som default, avinstallera och/eller hacka bort apps som är avsedda för mobil/surfplatta, maps/gps mm som av någon anledning installeras på min stationära dator, hacka bort inbyggt addware,store,bing osv osv. Jag kan fortsätta hela dagen.

Att sitta och använda windows fotovisare, paint samt windows media player i professionella sammanhang är inte helt ok. Jag vågar nog påstå att du inte kommer att kunna nämna någon annan förändring som inte är en förbättring utöver metro-ui, en smaksak som enkelt går att stänga av med något av följande program:

Start8
Pokki Menu
StartIsBack
StartW8
Vista Start Menu
Start Menu X
Power8
Skip Metro Suite
RetroUI Pro
StartForDesktop
Ex7forW8
Classic Start Menu
ViStart
Start Menu Modifier
Classic Start 8
8StartButton
LÄNK

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zeagan:

Att sitta och använda windows fotovisare, paint samt windows media player i professionella sammanhang är inte helt ok. Jag vågar nog påstå att du inte kommer att kunna nämna någon annan förändring som inte är en förbättring utöver metro-ui, en smaksak som enkelt går att stänga av med något av följande program:

Start8
Pokki Menu
StartIsBack
StartW8
Vista Start Menu
Start Menu X
Power8
Skip Metro Suite
RetroUI Pro
StartForDesktop
Ex7forW8
Classic Start Menu
ViStart
Start Menu Modifier
Classic Start 8
8StartButton
LÄNK

Varför ska sånt skit behövas? MS borde låta oss stänga av det.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av zeagan:

Att sitta och använda windows fotovisare, paint samt windows media player i professionella sammanhang är inte helt ok. Jag vågar nog påstå att du inte kommer att kunna nämna någon annan förändring som inte är en förbättring utöver metro-ui, en smaksak som enkelt går att stänga av med något av följande program:

Start8
Pokki Menu
StartIsBack
StartW8
Vista Start Menu
Start Menu X
Power8
Skip Metro Suite
RetroUI Pro
StartForDesktop
Ex7forW8
Classic Start Menu
ViStart
Start Menu Modifier
Classic Start 8
8StartButton
LÄNK

Läste du ens mitt inlägg? Jag nämnde minst 10 andra grejer.

De flesta av de tredjeparts-hacken du länkar till finns inte ens för Enterprise-bruk, och de versioner som gör det kostar ett par hundringar per styck. Vi har 20.000 (tjugotusen) datorer i mitt nätverk på jobb.

Permalänk
Medlem

Har nästan större lust att köra någon Linux-distribution än att köpa Win 8/8.1. Dock så är nästan allt jag använder på datorn gjort för Windows...

Får väl vänta och se hur 8.1 blir, men känner att jag hellre väntar tills Win 9 eller nu vad de kommer kalla efterträdaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem

Varför kan de inte göre ett modernt operativsystem med samma användarvänlighet som fanns i Windows XP? Efter XP så blev säkert Windows på många sätt bättre men möjligheten att anpassa efter eget önskemål försämrades och så tycks det fortsätta att göra.
Kanske är det som så att ett säkrare system omöjliggör personlig anpassning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon200213:

Läste du ens mitt inlägg? Jag nämnde minst 10 andra grejer.

De flesta av de tredjeparts-hacken du länkar till finns inte ens för Enterprise-bruk, och de versioner som gör det kostar ett par hundringar per styck. Vi har 20.000 (tjugotusen) datorer i mitt nätverk på jobb.

Hey, jag skulle avvakta innan jag uppgraderar ett företag som jag supporterar till windows 8

Vad du klagade på var att du tyckte att din mus hade låg acceleration etc och det brydde jag mig inte ens om att kommentera. Det enda jag ser utöver det är att du inte gillar appar, fullskärm och allt som har med modern-ui att göra. Och vad är det för registerhack du pratar om, har det också med modern-ui att göra kanske?

De företag som testat windows 8 har så långt jag hört kört med start8, antingen i deras image eller utskickat som msi-paket och licensen ligger på 5$ styck.. Jag har svårt att tro att i princip något *BYTT* operativ redan, utan kanske skapat en testgrupp för t.ex. x86 plattorna som kommer. Jag skulle som sagt avvakta med att uppdatera ett företag till windows8 tills dess att microsoft inför en native classic start med full support från microsoft (om det ens kommer), allt annat vore idioti men nu gällde som sagt frågorna inte huruvida det var ett operativ som man ska supportera utan något man kunde klara av att använda själv.

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk
Medlem

Som jag sa i ett annat fora;
Märkligt att M$ jobbar så mycket på att förfula våra skrivbord när grafikhårdvarorna bara blir kraftigare och utan ansträngning klarar sådant som genomskinliga ramar på fönster. Redan i steget mellan Vista och 7 försvann en hel del skönhet och med 8 har de bottnat i någon sorts minimalism som är i mina ögon rent anskrämlig.

Visa signatur

LianLiPC-V355bequiet!E9-480W-MSIB350M-MortarW10-WD-BlackSN750Ryzen7™2700MSI RX6500XTSONY-65"TV-ZD9
Övriga datorer ej i drift

Permalänk
Entusiast

Som många i den här tråden redan säger, så är det problematiskt med Windows 8 hos företagen. I synnerhet hos företag där datorer spelar en central roll.

Varför?

Simpelt: Windows 8 är designat för den privata konsumenten, med konsumtion av multimedia som en central del av operativsystemet.

För de som pysslar med någon form av produktion (Webb, Programmering, Video/Animation, Ljud, Fotoredigering, Press, ... ) är Windows 8 inget bättre än Windows 7. Metro/Modern UI inte designat för produktion, och är därför mer i vägen och ett hinder. Det går inte att få till ett bra arbetsflöde med Modern UI/Metro. Därför återvänder många till det klassiska skrivbordet.

Det är DÄR Microsoft har tabbat sig rejält. Skrivbordsmiljön. Medans konsumenter med multimedia i centrum har fått sig en rejäl skjuts framåt tack vare Modern UI, så har producenterna blivit kvarlämnad i en nerbantad och försummad skrivbordsmiljö, där Modern UI ständigt gör sig påmind och "tvingar sig på" i situationer där Modern UI inte passar/fungerar.

Microsoft borde ha designat två Windows-versioner istället för att försöka baka ihop allt. En för konsumenter, och en för producenter. Kalla dessa:

Windows Consumer 8 - (Metro/Modern UI i total fokus, och konsumtion av video/media som en central del)
Windows Producer 8 - (Programsviter, multifönster, skrivbordet och arbetsflöde i fokus, samt tillgång till klassiska/alternativa menyer)

(Visst kan man hitta på bättre namn. Jag ville bara lyfta fram tanken)

Om nu Microsoft måste envisa sig att slå ihop allt i en rörig gryta, så borde de satsa lite mer på oss som använder Windows i mer professionella sammanhang, och utveckla den klassiska skrivbordsmiljön lika mycket som de satsat på Modern UI. Samt ge oss valet att stänga ner Modern UI mer och ge oss alternativ som passar en producerande miljö bättre.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

Undrar hur sjutton en del folk i den här tråden bär sig åt när de använder Windows 8. Jag sysslar en del med programmering och webb och har inga som helst problem att använda Windows 8. Känner absolut inte igen mig i de situationer som en del målar upp. För mig innebar Windows 8 ett lyft bland annat tack vare att det går lättare att hitta program och snabbare att starta dem. Visst finns det saker som kan förbättras men så illa som det framställs utav vissa kommentarer i den här tråden är det ju verkligen inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flostyle:

Undrar hur sjutton en del folk i den här tråden bär sig åt när de använder Windows 8. Jag sysslar en del med programmering och webb och har inga som helst problem att använda Windows 8. Känner absolut inte igen mig i de situationer som en del målar upp. För mig innebar Windows 8 ett lyft bland annat tack vare att det går lättare att hitta program och snabbare att starta dem. Visst finns det saker som kan förbättras men så illa som det framställs utav vissa kommentarer i den här tråden är det ju verkligen inte.

Newsflash: Folk är olika:)

Visa signatur

Why procastinate now when I can do it tomorrow?

Permalänk
Medlem

Lägger dom bara in klassiska startmenyn, så kommer jag kunna uppgradera från Win 7. Jag har inget behov av Modern UI på min stationära. Fast om dom mot all logik skiter i klassiska startmenyn igen, då får dom ju skylla sig själva att de tar död på pc marknaden.

Undrar vad det är för nån tjurig/envis och trög människa som tar sånna här beslut på MS att ta bort startmenyn.

Sen vore det dags för DirectX 12, det skulle bli ett litet dragplåster.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X 3,4GHz
Asus GeForce RTX 4070 Dual OC 12GB
Asus ROG Strix X570-E Gaming
G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 32GB
Samsung 980 Pro Series 1TB

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Xverminator:

Lägger dom bara in klassiska startmenyn, så kommer jag kunna uppgradera från Win 7. Jag har inget behov av Modern UI på min stationära. Fast om dom mot all logik skiter i klassiska startmenyn igen, då får dom ju skylla sig själva att de tar död på pc marknaden.

Menyn är nog ute ur matchen, men både direktstart till skrivbordsläge och startknapp verkar väl så gott som bekräftade i 8.1. Här är nya rykten om hur den senare kan tänkas fungera.