Microsoft bygger in reklam i Windows 8.1

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon179444:

Jag gick tillbaka till 7 eftersom jag inte tyckte det kändes som att det inte riktigt var "färdigt" Men det finns massa fördelar. Klicka på en iso fil så packas den upp, Utforskaren är lite smartare och det går lite rappare än sjuan. De som fortfarande använder det kan säkert ge dig mycket flera fördelar.

Isofiler öppnar jag med t.ex WinRAR eller Daemon Tools. Skönt att ha valmöjligheter.
T.ex, skulle aldrig få för mig att använda Win 7's Zip lösning. Fast det är ju smidigt att den finns för dom som inte vet bättre när man skall skicka dom ett arkiv.
Utforskaren tyckte jag inte var speciellt rappare och dessutom var den jobbigare med sina office tabs eller vafan det var för skit.

Skrivet av Extrapaj:

Fast vista sög pung, och gör fortfarande

Och i mina ögon är Win 8 = Vista för året 2013.

Visa signatur

Chassi: Svart, PSU: 230 volt, Moderkort: Stort, CPU: Med fläkt, Minne: Tappat, GPU: Klarar MsPaint jättebra, Hårddiskar: Stor och liten, Mus: Med rullhjul, Tangentbord: Svenskt, Skärm: Platt

Permalänk
Avstängd

kanske EA har en utmanare för the golden turd

Permalänk
Avstängd

En sämre sökmotor men med samma nackdel som den bästa, nämligen reklam, svårt val

Visa signatur

Asus Maximus IV Gene-Z - Intel Core i7 2600K - Corsair Vengeance 1866 MHz 4x4 GB - Asus GTX 670 DirectCU II
BenQ XL2410T - Zowie AM - Zowie Swift - Qpad MK-85

iPhone 5S - iPad Air

Permalänk
Medlem
Skrivet av Extrapaj:

Fast vista sög pung, och gör fortfarande

Nja!

Vista var kanske inte helt perfekt,

MEN

Vista införde ett nytt tänk till windows som var helt nödvändigt.
Tidigare versioner så körde de flesta som administratörer, en hel del program krävde i princip detta för att fungera. Med vista så infördes en ny modell där en användare inte körde som admi istratörsrättigheter. Visst innebar detta en hel del problem, men det var ett nödvändigt ont.

Vista var helt enkelt ett steg i rätt riktning, Windows 8 däremot är definitivt inte det.

Permalänk
Medlem

Känns bara mer och mer som att MS tappar kontakten med sina kunder: De levererar vad de själva vill producera inte vad kunderna vill köpa.
Microsoft har en jätte stor och spännande reasearch division, med massa coola hightech grejer igång, men... jag får mer och mer känslan av att det är en någon från den kreativa reasearch avdelningen som fått en beslutande post på företaget och har bestämt att dom ska "lägga in massa coola features".
Windows är ett operativsystem, inte ett jä*la blog-verktyg, inte en webläsare, inte en förlängning av facebook... ffs...
Allt skulle vara bra om de släppte alla sådana här dumheter som gratis DLC. Då skulle folk bara ladda ner det om det faktiskt erbjöd något vettigt, vilket känns som en väldigt bra approach för då måste de faktiskt se till att det gör det också!

(Känns som microsoft har adopterat intels tick-tock princip: ny skit -> fixa till -> ny skit -> fixa till ... 98 -> Me -> XP -> Vista -> w7 -> w8 ... varannan är bra, känns redan som att jag väntar på w9)

Visa signatur

SweClockers Dark Pearl tema: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1484891
(Rek. Stylus)

Permalänk
Medlem
Skrivet av skog1s:

Lite mer exakt, vad tycker du är skräp med 8.1 ? Vilka bitar retar du dig på när du kör det?

Att inget vettigt är förbättrat jämfört med Windows 8.
Patchen förbättrar inget.
Sökfunktionen är fortfarande värdelös, startknappen är fortfarande värdelös. Start8 fortfarande krav för jag ens ska röra windows 8.
Detta med reklamen är ännu ett stort lol till microsofts misslyckande med windows 8.
Faktum är att det är ett misslyckande sett till siffrorna, som dom tom själva gått ut med att det säljer underförväntan.

Windows 8.1 löser absolut inget, samma skräp som det är nu.
Haft W8 flera omgångar och på vissa maskiner, har stått ut ett tag. Tweakat precis allt som finns för det ska gå att hantera vettigt, sätta på superadmin för windows 8 tillåter inte att man ändrar windows filer.

W8 är ett mer låst kontrollerat OS och nu med reklam, absolut rent skräp.

Ja datorn startar några sekunder snabbare, nog det minsta jag personligen bryr mig om.
Det är inte som mina spel går snabbare i W8, mina program som Photoshop går exakt lika snabbt i W7 som W8.
Pointless OS att "uppgradera" till.

Enda vettiga är nya filöverföringen, väger knappast upp allt annat jag avskyr med w8.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mikael07:

Aha.. har bara kört en skärm själv. Men har haft flerskärm på jobbet. Då var det dock någon annan som konfigurerade, så jag vet inte hur svårt det var.
Tearing har jag problem med i flash, men det lilla som är för övrigt stör mig inte. Syns inte på film utom i snabba panoreringar.
Vad menar du med att helskärm inte fungerar? Med videoplayback? Allting helskärm fungerar för mig iaf.

Vet du om du körde Nouveau (reverse engineered nvidia driver) eller nvidias egna drivrutiner? Nouveau har jag haft en del problem med så det överväger jag inte ens, utan purgar och blacklistar med en gång.

Kör med Nvidias Proprietary. Helskärm fungerar säkert bra med en skärm, men då jag har två så vet man aldrig hur den gör. Vissa program fungerar bra (frömst windows-spel i wine ironiskt nog) men oftast hamnar "helskärmen" mellan skärmarna eller är konstigt förskjuten på något sätt.

Permalänk
Avstängd

Haha OMFG. Jag har alltid gillat Microsofts operativsystem men det här var droppen. Betala för att få reklam? Då kan man ju börja införa reklampauser i köpta bluray-filmer med! Som jag förstår de flesta betalningar man gör för många program så är det exakt för att slippa all reklam. Någonting har börjat gått tokigt hos Microsoft, Bill Gates måste komma tillbaka och styra upp detta vansinne!! ^^,

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Microsoft, I hope you burn in hell!

Visa signatur

Detta är min e-penis. Håll tillgodo: 8=====o

Permalänk
Medlem

Hade det funnits någon likvärdig lösning till Microsoft så hade dom aldrig kunnat komma med alla dessa extremt dåliga features. Men nu har ju Microsoft i princip monopol på operativsystem så de kan göra vad fan de vill. Hade Linux/Mac inte varit så begränsande så hade de faktiskt kunnat ta stora marknadsandelar nu gissar jag på. Iofs så hade microsoft aldrig gjort så här om så vore fallet.

Permalänk

wow vilket nytänk, nu behöver man inte gå in i webbläsaren för se reklam. ser fram emot microsoft kommande produkter. Jag ser en ljus framtid för dom...

Permalänk
Medlem
Skrivet av strejf:

Är det så med UEFI gen 3? Fan va gött.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag fick det bekräftat idag på MS , Windows 7 behöver bios emulering för att kunna visa bild vid installation , kommer inte ihåg av vilken anledning men den använder iaf winpE 3 i botten. Blir kul att se vad som händer sen.

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem
Skrivet av DevilsDad:

På tal om Windows 8, kan någon förklara för mig hur man stänger av att OSet kräver lösenord för att logga in? Ska inte behöva kräva lösenord för min stationära som bara jag använder. Jag har kryssat ur rutan i netplwiz "Users must enter a user name and password to use this computer" och fyllt i rätt lösenord. Det fungerade i en dag eller två men nu kräver den lösenord igen...

Edit: snabb uppstart i all ära men just nu tar det längre tid för mig att börja använda datorn, jämfört med W7, pga deras fåniga lockscreen och lösenordet man inte kan ta bort.

Kör "control userpasswords2".

Visa signatur

1800x @ 4,025GHz @ 1,2875V, Noctua NH D15 AM4, 2x8Gb G-Skill Flare X 3200 MHz CL 14,14,14,37 MSI 1070 Gaming-X 8 GB, 8GB RAM, Slaktad Seagatedisk på 4TB, Define R3, Corsair TX V2 750 W

Lenovo Yoga 2 Pro, i7, 8GB, 256GB

Permalänk
Medlem

Vill avvakta och se hur det funkar i praktiken innan man uttalar sig. Rent spontant känns det väl dock som sådär. Kommer väl säkert tredjepartslösningar som gör att man kan gå runt det. Men ja, känns mer o mer som att MS följer den gamla vanliga trenden med bra os varannan ggr. Win7 lär hålla ett tag till.Kan säkert vänta till win9.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av vaedehäfömupp:

Så nu behöver man ha adblock i explorer också?

Skrivet av Feeku:

Men stäng av det då? Det finns redan settings för att slå av bing integrationen.

Skrivet av Zicsoen:

Så länge det går att slå av funktionen så är det ju inget jättestort problem.

Skrivet av Zyriak:

Klickar man ur boxen "Search everywhere..." så söker den bara lokalt på datorn, precis som alltid..

Skrivet av strejf:

Du hade haft rätt om det inte var hur enkelt som helst att stänga av webbsökningen.

Skrivet av anon168915:

Så länge det går att avaktivera är det väl lugnt,

Jag ber att få påminna om att 8.1 inte är släppt än.
PCworld skriver detta: it also appears that users will be unable to block the ads through traditional ad blockers

Sedan undrar jag en sak. Om man nu kan bocka ur även i den skarpa versionen (Välj om du vill ta med sökförslag och resultat från Bing). och gör det så man bara söker på hårddisken. Slutar den då också att samla sökdata eller är det bara att man inte får några annonser just där?

Forbes skriver:The goal, Pann says, is to give advertisers access to consumers across a broader variety of their daily activities, not just when they’re overtly conducting a search. “We want to get advertisers closer to consumers,” he says.
Advertisers no doubt will take advantage of this opportunity, but it will be interesting to see how users respond to ads showing up in response to data collected from activities beyond their own Web searches–activities that to date have at least seemed more private.

Permalänk
Medlem
Skrivet av atriix:

Precis så, enda stället där Chrome är en del av OSet är Chrome OS där du inte på ett "enkelt" sätt kan använda en annan browser än Chrome.

så är deras marknads andel väldigt liten oxå. kan visserligen bero på andra faktorer eftersom chrome OS är ett annorlunda operativ system.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oneone:

Det tillför väldigt mycket, lycka till att köra Windows 7 sen när alla datorer kommer levererade med UEFI gen 3. Då är det Win 8 som gäller, sen behöver jag nog inte ta fram listan med förbättringar bakom skalet jämfört med att köra windows 7 eftersom du redan bestämt dig att det suger för att startmenyn är borta.

Haha du är bra rolig du... Jag har bestämt mig för att Win 8 suger för att det SUGER, inte för att start menyn är borta. Det går ju tillomed att lösa om man vill.
Jag kommer hoppa över Win 8 och är det så att inte UEFI gen 3 inte går att köra Win 7 på så kommer jag hoppa UEFI Gen 3 också. Ungefär som om BIOS är allt i dagsläget...

EDIT: Fast det är ju sant, du bara babblar om saker men kan inte bevisa något...

Visa signatur

Chassi: Svart, PSU: 230 volt, Moderkort: Stort, CPU: Med fläkt, Minne: Tappat, GPU: Klarar MsPaint jättebra, Hårddiskar: Stor och liten, Mus: Med rullhjul, Tangentbord: Svenskt, Skärm: Platt

Permalänk

Ms ser ju till att bli av med piratkopiering iaf, INGEN vill ju ha reklam !

Visa signatur

8700K@ 5Ghz, Noctua NH-D15, MSI RTX 2080 Ti VENTUS OC, Asus ROG STRIX Z370-F GAMING, Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3000MHZ, Corsair RM850W, AOC C32G1 144Hz

Permalänk
Medlem

Gäsp.

Fler anledningar att inta byta. Inte för att man behövde fler, men men :).

Som tur är går utvecklingen i Linux framåt. Förhoppningsvis har man nått bättre nivåer där om ett par år.

Visa signatur

In Aere Aedificare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr. Vico:

Lol om man porrsurfar mycket kommer hela os'et bli infekterat med porrannonser? Haha xD

Jättefint för någon 15 åring som har skollaptop och wifi hemma och sedan nästa gång han loggar in på skolan så dyker det upp

Visa signatur

Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk Max, 2x8 gb kingston reaper 3200 mhz Gigabyte GTX 1660 Super OC och nätagg be quiet 700w SSD: 120 gb pny cs 900, Kingston Fury 1 tb, wd blue ssd 500gb

Permalänk
Medlem

Borde ju gå att blockera i registret, bland tjänsterna eller i nätverksanslutningarna på något vis.

Visa signatur

Riggen:ASRock X570M Pro4 - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair 32GB DDR4 3200MHz - Corsair MP510 960Gb NVME - EVGA 1080ti SC2 - 3x Samsung 840 500GB - EVGA SuperNOVA G1+ 650W - Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Permalänk
Medlem

En dum fråga: Kommer man inte att kunna avinstallera Bing?

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Medlem

Är ju bra att det går att stänga av, men tror att Microsoft räknar med att dom flesta inte kommer göra det, eller inte vet hur och var man gör det.
Nåja kommer nog hoppa över Windows 8.1 också, inte sett nått som får det att verka bättre eller vettigare än 8.0.
Alternativet är att använda några 3 parts program för att få fason på det.

Skulle det inte gå att stänga av, finns det ingen chans att jag skaffar Windows 8.1.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av medstud:

Kör "control userpasswords2".

Den skickar dig till netplwiz. Som jag sa har jag redan kryssat ur den, det hjälpte i ett dygn men nu kräver den password igen...

Edit: Och ja inställningarna har sparats, den är fortfarande urkryssad.

Permalänk

Windows 8 blir bara vidrigare o vidrigare med tiden, ytterligare en orsak att stanna kvar vid 7.

Visa signatur

Main/Laptop: MSI GS30; CPU i7 4870HQ, RAM 1600 Mhz a 16Gb, GPU Radeon AMD RX 470 Sapphire/Intel Iris Pro Graphics 5200, Storage Primary; Intel 256 Gb x 2 Raid 0, Secondary: Samsung 512 Gb

Permalänk

Och där tände dom eld på skitpåsen.

Reklam i operativsystemet, hur tänker man här egentligen? Halva grejen med att underhålla sitt system är ju att hålla sånt skit borta.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ggustavsson:

Är ju bra att det går att stänga av, men tror att Microsoft räknar med att dom flesta inte kommer göra det, eller inte vet hur och var man gör det.
Nåja kommer nog hoppa över Windows 8.1 också, inte sett nått som får det att verka bättre eller vettigare än 8.0.
Alternativet är att använda några 3 parts program för att få fason på det.

Skulle det inte gå att stänga av, finns det ingen chans att jag skaffar Windows 8.1.

Jag misstänker att det inte är en slump att de går ut och pratar om det här innan de släpper den skarpa versionen. De vill väl se hur folk reagerar så de vet hur långt de kan gå....

Permalänk
Skrivet av Quorthon:

En dum fråga: Kommer man inte att kunna avinstallera Bing?

Det borde gå? Annars lär väll EU rasa?
Ska det vara annonser i Windows tycker jag det ska vara gratis.
Jag tycker dock man borde kunna få slippa det.

Permalänk
Medlem

Eller så kommer de med såna här rykten bara för att få folk att diskutera W8 överhuvudtaget, då intresset är minst sagt svalt, för att sedan inte införa detta med reklamer och göra en XBOX-kovändning dvs vi lyssnar på våra kunder...

Visa signatur

"Saints are in Hell!"
Cooler Master Cosmos II || ASUS P8Z77-V-PRO TB ||Gainward 680 Phantom 4GB|| I7-3770K ||
G-Skill Ares 1866 MHZ 16 GB||BeQuiet! Dark Rock 2||OCZ Vertex 4 256 GB||Samsung 830 120GB||WD Enterprise 1TB||
Plextor PX-LB950SA||Dell U2410||Corsair AX 1200

Permalänk
Inaktiv

Win-do'h-ws (homer röst) var väl bloatat redan som det var? Katastrof.