Heroes of the Storm - Recension av Lama.

Permalänk
Medlem

Heroes of the Storm - Recension av Lama.

Hej, här har jag knaprat ihop en liten recension om spelet. Hoppas du finner den nyttig!


Spelrecension hots.

Det kommande spelsläppet från Blizzard Entertainment heter Heroes of the Storm. Spelet är ett såkallat MOBA, Massive online battle arena. Det är i samma genré som Dota 2, League of Legends, Heroes of Newearth för att ge ett litet perspektiv på det hela.
Redan här säger jag att det i sig är ett mobaspel, inte alls likt dem andra. Det enda som liknar är egentligen 5vs5 spelare och man ser spelet i "on top" läge. Vad är det då som skiljer detta spel så mycket från dem andra?
Till att börja med så existerar inte någon individuell level och inte heller finns det några items. Det som ersätter individuell levling och items systemet är både spännande och verklighen behövligt inom genrén moba. Heroes of the Storm har istället valt att sätta leveling på hela laget vilket gör att alla i laget måste tänka på hur dem skall levla och hålla uppe sin experience så dem inte hamnar efter sina motståndare. Men innan vi får in mer på detalj radar jag upp dem saker som finns på kartan som är viktigt att tänka på och annan information som är nyttig:


*Det finns inte 1 karta utan det finns 7st olika kartor med olika uppgifter att göra.
*Blackheart´s Bay: Är en 3 vägs karta, men känns mer som 2 vägs. Här samlar heros pengar/guld som dem sedan ger till piratkungen Blackheart. När laget har lämnat in tillräckligt med pengar/guld så tar piratkungen Blackheart kommandot över sitt spökskepp och skjuter på fiendens torn. Pengar/guld får laget genom att döda cursed creep camps eller från 2st skattkistor som spawnar. Om en hero dör kan fiende laget ta upp det guld heron hade på sig.


*Cursed Hollow: Är en 3 vägs karta där Raven Lord vill ha såkallad tribute. Dessa tributes spawnar vid olika tillfällen på olika ställen och kan fångas av båda lagen (enorma teamfights). När ett lag har tagit 3st tributes blir fiendens byggnader och npc förhäxade. Npc minions har 1 hit point och byggnader som torn skjuter inte mot fienden.


*Dragon Shire: Är en 3 vägs karta. Här har vi 2 obelisk (2st objektiv att fånga och hålla). När ett lag har fångat dessa 2 obelisks så strömmar dem energi till Dragon Knight som finns i mitten av kartan. När den har fått sin "ström" kan laget ta kontrollen över Dragon Knight under en viss tid och göra ohygglig skada mot fienders byggnader/npc.


*Garden of Terror: Är en 3 vägs karta som har dag och natt cykler som ändras genom vad lagen gör på kartan. Under natten vill ni som lag samla in 100st frön/seeds genom att döda nya npc´s som spawnar uppe och nere på kartan. Det finns 2st "bossar" och 4st mindre camps. När ni har samlat in 100st seeds kommer det ge ditt lag möjligheten att kontrollera en Garden Terror. Din hero kommer då bli denna stora växt och utdela stor skada till fiende byggnader under en viss tid.


*Haunted Mines: är en 2 vägs karta som har 2st olika plan. Undre planet som kallas mines (gruva), innehåller en rad små camps och 1 större boss. Genom att döda dessa när mines är öppna samlar laget in skulls som sedan förstärker lagets egna boss (grave golem). När det är dags för nästa omgång innebär det samma procedur fast denna gång spawnar lagets egna boss Grave golem där den dog.


*Skytemple är en 3 vägs karta där laget skall hålla torn som skjuter en slags laser. Dessa torn spawnar vid olika tillfällen i olika antal. Uppdraget är att när dessa torn har spawnat, springa dit, in i cirkeln, hålla tornet mot fiender och npc för att under tiden så gör tornet skada på fiende lagets byggnader.


*Tomb of the Spider Queen: är en 3 vägs karta där du skall samla in diamanter/gems. Det gör du genom att döda fiendens npc samla in gems som npc tappar och lämna in dessa till dem 2st altar som finns. När rätt mängd lämnats in (kommer skifta efter mer omgångar) kommer stora spindlar kallade Webweavers spawna med en liten mängd npc till. Dessa attackerar då fiendens byggnader.

Till all det som redan finns att göra på kartorna tillkommer det på varenda karta olika camps som ditt lag kan ta över för att få ytterligare ett litet övertag och även fler bossar som är starka nog att mosa sönder det mesta i sin väg.
Hur får du experience? Du samlar experience för din team level pool (vi kallar det så) genom att döda fienders npc eller helt enkelt tar ner fienders egna torn. Du får också experience från att göra uppdragen och döda camps och dina fiender. Allt du dödar bidrar till er samlade xp pool.
Allteftersom ni går upp i level får du/ni nya talents/skills/färdigheter på din hero. Du väljer vad du tror funkar till matchen och är bäst för laget. Man kan lvla sitt lag till lvl 25. Men du får enbart nya färdigheter/talents vi lvl 1, 4, 7, 10, 13, 16 och 20.
När fiendens Nexus (deras bas torn) går sönder vinner ditt lag matchen!

Spelet har undergått en gedigen alpha och beta test och med den senaste patchen (Patch 35360) känns spelet som värdigt att släppas. Visst det finns vissa Hero´s som kan kännas otroligt bra men då får man arbeta som lag. Jag måste nog säga att detta är ett moba som verkligen tvingar laget till att prestera ihop, snacka om hur laget skall få övertaget och vinna. Att inte arbeta ihop i Heroes of the Storm innebär att DU förstörde och gjorde att laget i princip förlorade.
Det finns ett par olika spellägen också:


*Try mode: Du testar en hero innan du väljer att köpa den för ingame guld eller riktiga pengar.
*Co-op: Du spelar med andra människor emot ett AI styrt lag (Datorn styr motspelarna).
*Quick match: Det är här du kommer spendera din tid för att levla upp ditt egna account till minst lvl 30 för att kunna dela i Hero league.
*Hero league: Här kan du tävla om rank platser. Du börjar från rank 50 och klättrar dig neråt mot rank 1. Desto lägre levels deste bättre motstånd. Just nu är det bara pre-season (Försäsong)
*Team league: I princip samma sak som hero league fast här tävlar du om rank plats med ditt egna inskrivna lag/klan/guild.


Det finns redan en stor uppsjö med hero´s, men jag tänker inte avsöja allt. Något måste lämnas till att se själv och bli imponerad utav. Detta är ett spel jag verkligen tycker om och då har jag inte spelat avsevärt mycket moba spel innan. Men alltid varit i jakt på något som skulle passat mig. Detta spel passar in på min spelsmak ordentligt.


PS:Det finns en riktigt bra deep-core för dem intresserade i former av taktiker och skills, combos. Bra spelmotor och fantastiskt roligt att kunna vända matcherna från att gå emot att förlora en match, vinna en viktig teamfight och sedan vinna.


Har detta spelet en chans att utmana jättarna Dota 2 och League of Legends? Hm, ja. Det har en faktiskt chans att utmana dem ordentligt. Det beror nog på hur snabbt och effektiva släpp av nya heros och uppdateringar dem genomför. Är spelet lättare att ta till sig än dem andra titlarna? Ja det är det, mycket lättare men har även en avancerad deep-core. Kommer dem slå ut någon av titlarna från scenen? Nej det har jag verkligen svårt att se och jag tror inte heller det är blizzards tankar. Är det värt att testa och lägga tid på? HERREGUD JA!
Tack för mig och jag hoppas denna lilla text hjälpte dig på vägen till att bedöma om du vill spela eller inte. / Are you ready minion? All shall fall before me (In game diablo ljud)
Recension av Simon "Lama".

OBS: Nedanför finner ni en liten video sekvens från en klan i hots som spelar.
https://www.youtube.com/watch?v=KbZo_GpQcPc

Permalänk
Medlem

Jag personligen gillar konceptet att man inte behöver köpa Items? Eller jag kanske inte kommit så långt in i spelet än, laddade ner den precis när jag såg trailern på Kael'thas som är ett av mina favo karaktärer i Warcraft loren, så tänkte att de vore kul o testa honom.

Gillar att man kan testa gubbar också, innan man köper dem i en try mode.. Gillar de riktigt mycket till skillnad från LoL.

Kan man köpa items eller kommer de vara så hela tiden? Bara spelat första tutorialn än så länge.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hagge:

Jag personligen gillar konceptet att man inte behöver köpa Items? Eller jag kanske inte kommit så långt in i spelet än, laddade ner den precis när jag såg trailern på Kael'thas som är ett av mina favo karaktärer i Warcraft loren, så tänkte att de vore kul o testa honom.

Gillar att man kan testa gubbar också, innan man köper dem i en try mode.. Gillar de riktigt mycket till skillnad från LoL.

Kan man köpa items eller kommer de vara så hela tiden? Bara spelat första tutorialn än så länge.

Hej! Nej, du kan och kommer inte kunna köpa items. Det enda du kan köpa i spelet är, heros, skins eller mounts, finns även någon slags xp boost för dem som tycker att det tar lång tid att lvla sitt account.

Permalänk
Medlem

Går det unlocka heroes utan att köpa dem för ingame eller riktiga pengar?

Permalänk
Skrivet av dabman:

Går det unlocka heroes utan att köpa dem för ingame eller riktiga pengar?

Ingame valuta finns, men som fallet är så behöver man grinda en djädra massa för att köpa hjältar man vill ha. Men ibland så har de brandrea på särskilda hjältar.

Permalänk

Jag gillar HoTs mer en LoL.
Man behöver inte köpa massa gear. Sen så är det ett annat team play. Det är inte killsen som räknas mest. Man ska göra uppdragen då har man störst chans att vinna. Det tycker jag är bra.
Sen ska jag väll säga att jag inte är ett så super stort fan av Moba spel i övrigt. Men HoTs kan jag göra ett undantag för känner jag=)

Visa signatur

I5 3570k @4,2Ghz | MSI Z77A-GD65 ATX | Corsair 8GB CL9 1600Mhz VENGEANCE | Corsair TX 850W PSU | EVGA GeForce GTX970 SC ACX 2.0 4GB ||Corsair Cooling Hydro H60 | Windows 8 x64

Permalänk
Medlem

enda spelet jag lirar tillsammans med The Witcher 3 faktiskt. Tycker det är kul det käns ganska casual men sen när man lirar hero league kan det bli riktigt intensivt

tar ett tag att få ihop till heroes ibland men daily quests osv hjälper ju endel , samt levla alla gubbar till 5.

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk

Tycker HotS är skitroligt, skiter i vad alla Dota-elitister säger. Visst, HotS är ett mer casual spel än Dota2 men det passar mig mycket bättre, inte för att jag inte gillar utmaningar utan för att jag vill inte behöva lära mig massiv med teori om builds och items för att veta hur jag ska spela en viss hero. I HotS kan jag lära mig hur en ny hjälte fungerar nästan direkt men det kräver ändå viss skicklighet från mig för att kunna prestera bra. Dessutom blir det sjukt mycket roligare när man väl spelar ihop med andra som man känner.

Permalänk
Medlem

Vill inflika med att i Stockholm på hardrock cafe så finns det ett heroes of the storm event på måndag den 1 juni. 20:00. Ett event där dem sänder och firar releasen av heroes of the storm. Streams och massa skoj under hela kvällen verkar det som. Här är en länk: https://www.facebook.com/events/389270174608809/

Permalänk
Medlem

Det jag gillar mest är all action!!.. Ta LoL tillexempel, farma lanes i 20min? Otroligt segt. Här är de nonstop action i ca 20min som en match brukar ta.

Talents istället för items, otroligt bra enligt mig. Mindre att tänka på, mer champ tweaks.

Har ni inte provat spelet, gör det!

Permalänk
Medlem

har spelat Dota2 och LoL, HOTS är det bättre av dom tycker jag. Skönt att slippa fighta mot sina lagkamrater om guld och xp.

Permalänk

Jag älskar HoTS, sjukt kul tidsfördriv med polarna. Ett plus är att det är rätt lätt att lära sig så även polarna som inte kommer från en MOBA bakgrund kan lira med oss andra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Badministrator:

Jag älskar HoTS, sjukt kul tidsfördriv med polarna. Ett plus är att det är rätt lätt att lära sig så även polarna som inte kommer från en MOBA bakgrund kan lira med oss andra.

Eller hur. Det känns nästan som att det är ett spel "on the go"... Greppa din dator, kör ett lir, stick iväg.

Permalänk

Behövde ett break från Dota och spelade HotS i ca 1 månad. Roligt spel men jag insåg tillslut att jag verkligen saknade dynamiken som items och skillbuilds ger samt att metat i dota som känns mer levande.

Permalänk
Medlem

Har lirat hots nu i några veckor. Var skeptisk först men jag lovade brorsan att testa det och det är riktigt kul! Tror man skulle kunna säga att hots är ett moba för de som inte gillar moba. Så om man tycker Hon, LoL och Dota2 verkar tråkiga, eller man har testat och ogillar dem bör man helt klart testa hots, ingen tvekan om det.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem

Jag råkade ramla in på en youtubekanal som fokuserade sig på HotS och tyckte direkt, trots att jag aldrig haft något intresse för genren, att det verkade rätt underållande. Jag är på jakt efter nått nytt tidsfördriv så jag tror att jag ska ge HotS en chans. Vad jag har läst så ska det va ett rätt nybörjarvänligt spel, även om man saknar erfarenhet av MOBAs, förutom att lira en del games mot bottar har ni några tips på vad man ska satsa på direkt i början?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mantower:

Jag råkade ramla in på en youtubekanal som fokuserade sig på HotS och tyckte direkt, trots att jag aldrig haft något intresse för genren, att det verkade rätt underållande. Jag är på jakt efter nått nytt tidsfördriv så jag tror att jag ska ge HotS en chans. Vad jag har läst så ska det va ett rätt nybörjarvänligt spel, även om man saknar erfarenhet av MOBAs, förutom att lira en del games mot bottar har ni några tips på vad man ska satsa på direkt i början?

Börja med versus AI (botar) och ge dig sedan på quick matches. Försök nå level 5 på så många karaktärer som möjligt, du får nämligen guld då. Gör även quests för att gå guld. Med guld köper du nya karaktärer. Var inte rädd för att spela quick matches, du lär dig spelet snabbast så.

Kika på hotslogs.com och bläddra dig fram till populära karaktär-skill-builds.

Permalänk
Medlem

@Lucifr: Alright, låter simpelt nog för att jag ska komma igång, lika bra att slänga sig in i de direkt, tack för hjälpen!