Detta LG 5.1 hemmabiosystem något att ha?

Permalänk

Detta LG 5.1 hemmabiosystem något att ha?

Hej!

Tänkte höra om någon har några erfarenheter av LG hemmabiosystem. https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/ljud-och-bild/hemmabio/...

Är det något att ha tro? Ingår bluray spelare också.
Tacksam för svar:)

Permalänk
Medlem
Skrivet av jansson1995:

Hej!

Tänkte höra om någon har några erfarenheter av LG hemmabiosystem. https://www.netonnet.se/art/fyndvaror/ljud-och-bild/hemmabio/...

Är det något att ha tro? Ingår bluray spelare också.
Tacksam för svar:)

Spontant skulle jag säga Nej, men det beror lite på din sits. Dessa bluray och förstärkarekombos är sällan något att hänga i granen tyvärr.

Så hur ser det ut nu? Hur stort rum har du, vad har du för källor som du vill koppla in, ska du främst lyssna på musik eller kolla film och serier?
Samt, vad är din budget?

Sweex

Visa signatur

Hemmabio - LG C7 55", nVidia Shield TV 2017, Onkyo TX-NR656, Dynavoice DF-5, Dynavoice DX-5, Dynavoice DC-5
Server - Dell T20 /w E3-1225v3, 1050 TI 4GB, 24GB RAM, 30TB HDD /w parity + 628GB SSD
Bärbart Retina Macbook Pro 13" Early 2015 [i5, 512GB],Sony Xperia 5 II , MediaPad 5 10,8"

Permalänk

Okej, är lite nybörjare på det här så kan inte så mycket.
Det är främst för filmtittande och blurayspelare är ett måste, kanske är bättre att skaffa en spelare separat än i ett paket?
Rummet är ca 6x5m och vill helst ha ett bra billigt och prisvärt paket. Runt ca 4-6000kr. Behöver absolut inte ha det bästa, för tv ljudet är så dåligt.

MVH

Permalänk
Medlem

@jansson1995: Det paketet du tittar på funkar säkert finfint, men köp det inte utan att ha lyssnat på det först. De flesta paket som säljs sådär brukar ha ljudbild som är anpassat efter högtalarnas format, inte högtalarformat anpassat efter att låta bra.

Dock anser jag att man får ta det för vad det är, detta är en helhetslösning för DITT problem, och även om jag tycker att det är dyrt jämfört med säg en soundbar och en blurayspelare, så är det upp till dig hur mycket kablar etc du vill ha i ditt vardagsrum. Själv kör jag med en sonyreciever, bluray i PS4an och B&W 6-seriehögtalare runtom. Har en subwoofer men den är alltsomoftast avstängd då jag helt enkelt får ut den ljudbilden jag vill ha av de vanliga högtalarna.

Visa signatur

Ingenting bara fungerar, det går att gräva i precis alla settings.

Permalänk

@ksw: Tycker du det är bättre att köpa en soundbar + blurayspelare?
Annars vill jag helst ha något enkelt, hyfsat billigt och prisvärt.
Kabeldragning är inga problem iaf.

Permalänk
Medlem

@jansson1995: Jag tror vi kan förpassa uttrycket hyffast billigt till papperskorgen, det paketet du länkade är en ansenlig del av en normal månadsln, men om kabeldragningen inte är något problem så åk ut och lyssna på det! ingår det inte kablar så har både biltema såväl som clasohlsson lämplig 0,75mm^2 kopparkabel att använda.

Visa signatur

Ingenting bara fungerar, det går att gräva i precis alla settings.

Permalänk

@ksw: Jag får nog göra det! Men du har inget annat tips som du kommer och tänka på?

MVH

Permalänk
Medlem

@jansson1995:
Som andra varit inne på så låter de flesta såna paket som skit.
Satsa på separata delar så får du bättre saker och möjlighet att bygga ut efter behov.

En blurayspelare kostar runt 500:-, ska den klara 3D-bluray någon hundralapp till. En PS3 duger bra som bluray-spelare om den inte låter alldeles för mycket.

En ny enklare surroundreceiver kostar från 2000:-, men begagnat går det att hitta bättre och hyfsat moderna modeller för runt 1000:-.

2 bra högtalare ger mycket mer njutbart ljud även vid filmtittande än 5.1 av billig plastversion, så du kan börja där om budgeten inte räcker och utöka eftersom vid behov. Finns massvis med modeller i alla möjliga prisklasser. Avseende högtalarna ger även här begagnat mer för pengarna.

Subwoofer är trevligt men sällan ett måste om inte övriga högtalare är riktigt små. Det kan köpas till senare. En begagnad bra subwoofer (t.ex. XTZ 10"-modellen) går att få för ca 2000:-. Går man för lågt ner i kvalitet kan den förstöra mer än vad den tillför.

Permalänk

@mudde: Okej, ja jag var rädd för det.
Det kanske är för mycket begärt men har du kanske några tips på någon bra reciever samt 2 eller 4st högtalare som passar bra. Behöver nog inte ha någon subwoofer just nu iaf.
Som sagt är en nybörjare på detta så får ursäkta att jag inte kan så mycket.

Permalänk
Medlem

@jansson1995:
Både högtalare och receivers är köparens marknad när det gäller begagnat. Utvecklingen mellan åren är ganska liten så det finns mycket att hitta i utmärkt skick om man letar lite.
Med din budget skulle jag främst leta efter ett bra 2.0-system eller eventuellt 5.0 med billiga surroundhögtalare om du hittar matchande center + frontar till bra pris.

Hittade inte så mycket spännande receivers i Uppsala vid en snabb titt på blocket. Finns nog mycket mer om du kan tänka dig att ta dig till Stockholm. Kolla efter de stora märkena och modeller som släppts de senaste 4-5 åren så är risken för fel och HDMI-inkompatibilitet generellt mindre. Äldre än så har också ofta väldigt få HDMI-ingångar.
Första siffrorna i modellbeteckningen anger ofta klassen/nivån (högre=bättre) och de sista generationen men ibland byter tillverkarna beteckningssystem. Googling visar ändå ofta enkelt årsmodell.

Angående nya modeller så är egentligen ingen modell från de stora tillverkarna (Marantz, Denon, Pioneer, Yamaha, Onkyo, sony) särskilt dålig. Kolla i mellandagsrean eller januarirean så finns kanske nåt fynd. Dock är det svårt att hitta i närheten av så bra pris som en bra begagnad ibland kan får för.

Högtalare finns ännu mer att välja bland.
Kan du tänka dig golvhögtalare är dessa utmärkta om skicket är bra:
http://www.blocket.se/uppsala/Elac_137_Jet_64270056.htm?ca=10...
Med tanke på hur han formulerat annonsen kan du nog pruta lite också. Kan dock vara lite svårare att hitta matchande center om du i framtiden vill utöka till surroundsystem.

Permalänk
Medlem

Kan tillägga att bra sidor att hitta begagnat på är blocket, http://hifimagasinet.com och minhembios marknad.

Hittade också ett exempel på bra receiver i rätt prisklass. Marantzen i denna (resten är gammalt skräp):
http://hifimagasinet.com/annonsDetalj.aspx?annonsID=153874

Permalänk
Medlem

Titta in på http://www.ljudfokus.se/ dom har bra priser

Visa signatur

Core i5 9600K | Fractal Design Define Mini C | 16GB Corsair Vengeance | Asus Prime Z390M-Plus | Asus RTX2060 6GB | M.2 970 EVO 500GB | SSD 840 EVO 250GB | Seasonic Focus 650 FX | Corsair H100x

Dell Latitude E7440 | Samsung S10

Epson EH-TW6700 | Kingpin 90" | Canton GLE 496 5.1 | Yamaha RX-V773 | Audio-Technica ATH-M50x | Qpad QH-90