Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

Hjälp med felsökning.

Hej.

Jag har nyligen införskaffat mig ett gäng med delar för att bygga ihop en budget speldator. De delar som jag sitter inne med är följande:

Processor: i7-2600
MB: Asrock h67m
GPU: Geforce gtx 670 windforce
Minne: 2* Kingston 4gb 1333Mhz
PSU: Corsair CX600

Mitt bekymmer är nu följande.
Skiten startar inte
Och hur ska jag gå till väga för att ta reda på vilka delar som inte fungerar? Jag googlade mig till att man kunde sätta in ett gem i pin 14 & 15 så kunde man dra igång PSU:n och då se att fläkten börjar snurra, och på så sätt veta att den är intakt och ger ström. Är det ett korrekt sätt att göra det? Kan man kolla på några fler sätt att det ger ut ström?
Förilade mig dock innan dessa tester och köpte ett nytt PSU innan jag genomförde detta test You live and you learn antar jag. Jag har dock testat med de båda i bygget och ingen av dom drar igång det hela.

Finns det något knep/sätt att se om mitt MB är kass och det är där det felar? Eller andra förslag på hur jag ska gå vidare?

Tacksam för alla svar och hjälp

Permalänk

Jag har provat att koppla in ett par hörlurar samt psu:n och jag får inget pip från mb. Är det troligt att det är det som är kaputt då? Eller är jag snett ute?

Permalänk
Medlem

Tänds någon lampa alls på moderkortet när du försöker starta? Varvar någon fläkt till?

Om det verkligen är helt, totalt dött skulle jag börja med att kolla att powerknappen är korrekt inkopplad och om den är det prova att koppla in resetknappen som powerknapp istället.

Vet du att vägguttaget fungerar? Har du kommit ihåg switchen i bak på nätaggregaten?

Om du har otur är det antagligen moderkortet, men det är värt att kontrollera alla såna här "dumma" fel innan du brakar iväg och köper nytt.

Visa signatur

.