Hemmabiosystem köpråd (3-5k max)

Permalänk

Hemmabiosystem köpråd (3-5k max)

Jag har tänkt köpa ett 5.1 högtalarsystem till TVn men vet inte riktigt vad som är bäst att köpa. Jag har datorn kopplad till TVn med en HDMI så en blueray spelare är inget krav (även fast det ingår i vissa paket). Rummet är ca 30 kvadrat. Och en sak till. Jag skulle vilja kunna koppla in en grammofonspelare senare (har inte köpt någon än så jag vet inte vad den har för anslutningar).

Jag har kikat på dessa paket:
https://www.dustinhome.se/product/5010976180/htp-075-51---sva...

https://www.siba.se/tv-och-hemmabio/hemmabiosystem/5-1-hemmab...

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/hemmabio-och-sound...

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/hemmabio-och-sound...

Är det något att ha? Eller kan ni rekommendera något annat för max 5k.

Permalänk
Medlem

@serpentsoul:

Tycker absolut du skall satsa på något likt de två första paketen med separat receiver och högtalarpaket. Vill du i framtiden byta ut antingen högtalarna, subben eller receivern så kan du göra det och det kommer garanterat funka tillsammans.

Med integrerade lösningar likt de två sista alternativen, så funkar det väldigt sällan att byta ut enskilda delar, utan man får köpa helt nytt.
Dessutom har i stort sett alltid en hemmabio-receiver mer ingångar för att koppla in andra enheter än integrerade lösningar.

När det gäller vilket som är att föredra mellan Pioneer och Onkyo får någon annan uttala sig, för jag har inte lyssnat på någon av systemen. Jag har dock Onkyo själv och de brukar vara vassa när det gäller funktionalitet på just hemmabioreceivers.

Permalänk
Medlem

Personligen så skulle jag köra på något liknande, och hitta en passande receiver till. Över budget, men jag skulle nog säga att det är värt det.

Visa signatur

Dator: ASUS Prime 470x PRO - AMD 5800X3D - MSI RTX 2070 ARMOR OC - EVGA SuperNova G3 650W - Fractal Design Define R5 - Noctua NH-D15 - ASUS Xonar DGX. Kringutrustning: Corsair M65 Pro - Qpad MK-90 - Sennheiser 350 SE. ASUS MG279Q.