Permalänk
Medlem

Har faktiskt spanat på gjutjärn för. Vat alltid anti, oftast hittar man gjutjärn på stugor och lägenheter man hyr, men de är i så dålig skick att man orkar inte hålla på och återställa.

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem

Tycker helt klart att man ska köra på två olika stekpannor, en gjutjärn och en non-stick, typ ikeas teflonpannor.
Gjutjärnet är bäst till det mesta men ibland kan det vara schysst att bara dra fram en snabbdiskad panna till typ ägg och liknande.

En annan sak som jag upplevt är att sedan jag gått över till induktionshäll har det blivit mycket svårare att steka, framförallt med min gjutjärnspanna. Det kan vara värt att tänka på när man väljer storlek på pannan, i mitt fall så har jag någon form av ultramög från Cylinda som häll där de stora plattorna inte verkar värma upp mer än ca 20-22 cm i diameter. Det innebär att man får en ring i mitten av pannan som är varm och en svalare ring utanför. Desto tjockare botten desto mindre spridning, men som sagt så tycker jag mig ha problemet även i gjutjärn.

Permalänk

Kom ihåg att om man kör järnpanna så hamnar det ganska mycket extra järn i maten som man får i sig. Det finns en koppling till alzheimers: ted talk: https://www.youtube.com/watch?v=v_ONFix_e4k

Visa signatur

Jag är inte blek, jag är Nerdchic.

Permalänk
Medlem
Skrivet av andra94:

@Megacrash: Varmt vatten + hushållspapper?

Känns inte som man får riktigt rent så

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Megacrash:

Känns inte som man får riktigt rent så

Vad lagar du för mat som är så himla smutsigt?

Jag brukar köra varmt vatten och den gröna tvättsvampen, så får man bort allt och kan olja in kolstålet efteråt.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk

Gjutjärn är det som gäller. Det går visst att använda lite diskmedel om det verkligen behövs, men då ska man tänka på att olja in den efteråt. Det blir ju såklart bäst av att aldrig använda diskmedel men den blir inte förstörd OM du skulle behöva det någon gång ibland.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

Vad lagar du för mat som är så himla smutsigt?

Jag brukar köra varmt vatten och den gröna tvättsvampen, så får man bort allt och kan olja in kolstålet efteråt.

Steker ägg, kött, pyttipanna, fisk...man får inte bort fett helt med bara vatten. Jag tycker det känns ofräscht att ha gammalt fett i pannan när man ska laga mat nästa gång.

Permalänk
Administrativ avgift
Skrivet av Megacrash:

Steker ägg, kött, pyttipanna, fisk...man får inte bort fett helt med bara vatten. Jag tycker det känns ofräscht att ha gammalt fett i pannan när man ska laga mat nästa gång.

Vad tror du jag använder pappret till? Du får bort allt fett då.

Visa signatur

Loque Raw s1| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | Samsung G9 49 | Vive Focus 3

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Megacrash:

Steker ägg, kött, pyttipanna, fisk...man får inte bort fett helt med bara vatten. Jag tycker det känns ofräscht att ha gammalt fett i pannan när man ska laga mat nästa gång.

Man bildar en naturlig non-stick beläggning som bara blir bättre och bättre ju mer man använder kolstålet, istället för att ha giftiga beläggningar för att skapa non-stick egenskaperna.
Allt överflödigt fett får man enkelt bort med vatten och tvättsvampen.

Använder man diskmedel så försvinner beläggningen och man får börja om från början.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Megacrash:

Steker ägg, kött, pyttipanna, fisk...man får inte bort fett helt med bara vatten. Jag tycker det känns ofräscht att ha gammalt fett i pannan när man ska laga mat nästa gång.

Järnet ska ju vara fett för att inte rosta sönder och gör så att livsmedel inte fastnar. Gammalt fett kanske verkar ofräscht men det är inget farligt, vissa hävdar ju att det sätter smak också, finns nån restaurang som friterar mat i 200 år gammal olja eller något. Mina farföräldrar sparade alltid gammalt stekflott och hade på smörgåsar...

Skrivet av Dunder:

Man bildar en naturlig non-stick beläggning som bara blir bättre och bättre ju mer man använder kolstålet, istället för att ha giftiga beläggningar för att skapa non-stick egenskaperna.
Allt överflödigt fett får man enkelt bort med vatten och tvättsvampen.

Använder man diskmedel så försvinner beläggningen och man får börja om från början.

Giftigt och giftigt, verkar finnas belägg för att kroppen inte kan bryta ner det ändå: https://youtu.be/uXaP43Zbz7U?t=3m27s

Permalänk
Medlem

Jag kör stekpannor av kolstål och har aldrig varit så nöjd.
Har provat i princip allt genom åren.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dunder:

Man bildar en naturlig non-stick beläggning som bara blir bättre och bättre ju mer man använder kolstålet, istället för att ha giftiga beläggningar för att skapa non-stick egenskaperna.
Allt överflödigt fett får man enkelt bort med vatten och tvättsvampen.

Använder man diskmedel så försvinner beläggningen och man får börja om från början.

Teflon är ett ämne som inte reagerar med nått! Med andra ord helt ogiftigt...samma sak gäller keramiska beläggningar...spring inte runt och kasta ur dig lögner!

Det "naturliga" (Naturligt betyder inte bättre...giftsvampar och vätecyanid är ockå naturligt med ak så dåligt för hälsan) fettet som du lämnar på ytan kan börja locka till sig bakterier, visst, inga problem om du använder pannan varje dag, men till sist kan den lukta hemskt mycket! Speciellt om du steker ägg eller fisk!

Själv använder jag en tung keramiskt belaggd panna, håller värmen fin fint, men är fattig studerande så har ju el-plattor så dom hjälper haha! Hemma hos föräldrarna har dom en induktionsspis som kan köra 11KW direkt i pannan, kokar upp 3 liter vatten på 2 min så behov av att ha värme kapacitet där är obefintligt! Köp en billig keramisk panna, byt sen till en dyrare om du är missnöjd! Har inte hittat recenssioner på stekytor :/

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Teflon är ett ämne som inte reagerar med nått! Med andra ord helt ogiftigt...samma sak gäller keramiska beläggningar...spring inte runt och kasta ur dig lögner!

Det "naturliga" (Naturligt betyder inte bättre...giftsvampar och vätecyanid är ockå naturligt med ak så dåligt för hälsan) fettet som du lämnar på ytan kan börja locka till sig bakterier, visst, inga problem om du använder pannan varje dag, men till sist kan den lukta hemskt mycket! Speciellt om du steker ägg eller fisk!

Själv använder jag en tung keramiskt belaggd panna, håller värmen fin fint, men är fattig studerande så har ju el-plattor så dom hjälper haha! Hemma hos föräldrarna har dom en induktionsspis som kan köra 11KW direkt i pannan, kokar upp 3 liter vatten på 2 min så behov av att ha värme kapacitet där är obefintligt! Köp en billig keramisk panna, byt sen till en dyrare om du är missnöjd! Har inte hittat recenssioner på stekytor :/

Jag vidarebefodrar endast det jag hört från andra när jag själv gick och valde mellan olika material. Teflon skulle vara det absolut sämsta, med dålig hållbarhet, icke-önskvärda material och kassa egenskaper. Varför steker du på giftsvampar och vätecyanid? Det skulle jag rekommendara att du slutar med

Kolstålet kommer inte börja lukta om man sköter det rätt. Vill man "rena" pannan så steker man på salt på full effekt, inga problem.

Kolstålspannor är inte direkt dyra, så det argumentet håller inte.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dunder:

Jag vidarebefodrar endast det jag hört från andra när jag själv gick och valde mellan olika material. Teflon skulle vara det absolut sämsta, med dålig hållbarhet, icke-önskvärda material och kassa egenskaper. Varför steker du på giftsvampar och vätecyanid? Det skulle jag rekommendara att du slutar med

Kolstålet kommer inte börja lukta om man sköter det rätt. Vill man "rena" pannan så steker man på salt på full effekt, inga problem.

Kolstålspannor är inte direkt dyra, så det argumentet håller inte.

Din användning av ordet naturligt insinuerade att du ämnar att allt naturligt är av fördel i livet jämfört med syntetiska grejer...

Ja, man måste sköta pannan (och är svårare att diska...). Hmm, vad kunda jag göra med dom 1-2 minuterna varje dag? Hmm.

Inte? De ser ut att vara lika dyra eller snäppet dyrare senast jag kollade. Samt att dom väger ett ton så roligt att hanskas med

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Inaktiv

Vad tror du om Demeyere? Deras rostfria pannor är tydligen non-stick pga någon särskild design på stålet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Din användning av ordet naturligt insinuerade att du ämnar att allt naturligt är av fördel i livet jämfört med syntetiska grejer...

Ja, man måste sköta pannan (och är svårare att diska...). Hmm, vad kunda jag göra med dom 1-2 minuterna varje dag? Hmm.

Inte? De ser ut att vara lika dyra eller snäppet dyrare senast jag kollade. Samt att dom väger ett ton så roligt att hanskas med

Nej, jag insinuerade inte att man skulle ha vätecyanid i maten, bara att jag hellre får i mig järn än det som sitter i "vanliga" stekpannor.

Jag trodde också det skulle vara jobbigt att sköta pannan, men det tycker jag inte direkt att det varit. Skölj, borsta, torka. Färdigt! Absolut inga 2 minuter.

Mest populär på Prisjakt är en rostfri för 449:-, motsvarande kolstålspanna kostar 499:-. Stor extrakostnad? De är dessutom på rea hyfsat ofta, jag köpte min på Webhallens rea.
EDIT: Mest populära keramiska pannan kostar hela 995:-...

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Avstängd

I mitt fall har doktorn sagt att jag SKALL öka järnintaget, så no problems, däremot tror jag att man bör försöka skrapa bort sotrester i den mån det är realistiskt.

Hursomhaver, jag slog också till på en gammal pansarplatta av gjutjärn på röda korset förut, det man dock bör kolla om man köper en begagnad är att botten inte har blivit skev, därför försöker jag att välja pannor med s tjock botten jag kan hitta då det är mindre risk att dessa har slagit sig mycket.

Det brukar gå att hitta väldigt bra stekpannor för runt en hundring på välgörenhetsbutikerna. ´
Om man hetter upp den först till över 85 grader i minst 15 minuter tar du 'ndå död på alla bakterier och sådant som kan finnas på en gammal panna... Så den skall vara lika frech som en ny egentligen, fast jag brukar diska den och steka in den på nytt med matfett och litet salt några gånger.

Jag brukar också fundera länge och väl kring nyinköp ibland, så du är inte ensam... ha ha!

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dunder:

Nej, jag insinuerade inte att man skulle ha vätecyanid i maten, bara att jag hellre får i mig järn än det som sitter i "vanliga" stekpannor.

Jag trodde också det skulle vara jobbigt att sköta pannan, men det tycker jag inte direkt att det varit. Skölj, borsta, torka. Färdigt! Absolut inga 2 minuter.

Mest populär på Prisjakt är en rostfri för 449:-, motsvarande kolstålspanna kostar 499:-. Stor extrakostnad? De är dessutom på rea hyfsat ofta, jag köpte min på Webhallens rea.
EDIT: Mest populära keramiska pannan kostar hela 995:-...

Sa aldrig att du gjorde det, bara ett exempel på naturliga ting som är till skada för den mänskliga kroppen. Järn som lossnar från panna är obetydligt, om du nu inte rör om med en stålborste?

Mhmm, torde lukta toppen när du inte använt den på några dygn...precis som hos farmors...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2785479 Liknande använder jag, hållit 2 år nu! Inga 1000kr där inte! Diskas på runt 10 sekunder, inga konstiga lukter!

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk

@Campaigner: Jag har en AMT Gastrogus 32cm som jag köpte för runt 1100 kr på Prokök (extrapris) som jag är nöjd med (belagd panna). http://www.prokok.se/amt-stekpanna-32cm-gastroguss.html

Min Andra är de Buyers kopparstekpanna även denna 32cm för ca 6000kr. Den har en magnetisk stålbotten ingjuten på något sätt som gör att den fungerar på induktion men kolla upp noga innan då det finns flera som inte fungerar på induktion. Den består av 90%koppar och 10% rostfritt stål. Koppar är bra om du vill kunna kontrollera värmen bra. https://zerazza.com/produkter/de-buyer-prima-matera-koppar-st...

Sist har jag en liten gjutjärnspanna som även anväds över öppen eld.

Ett tips är att köpa en med tjock botten, visserligen tar de längre tid att värma upp men i igengäld håller de värmen mycket bättre och de bränner inte fast lika lätt då.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Sa aldrig att du gjorde det, bara ett exempel på naturliga ting som är till skada för den mänskliga kroppen. Järn som lossnar från panna är obetydligt, om du nu inte rör om med en stålborste?

Mhmm, torde lukta toppen när du inte använt den på några dygn...precis som hos farmors...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2785479 Liknande använder jag, hållit 2 år nu! Inga 1000kr där inte! Diskas på runt 10 sekunder, inga konstiga lukter!

Det finns inget som börjar lukta, vet inte vart du får det ifrån? Man har inte ett tjockt lager fett kvar i pannan som kommer börja lukta

Den kostar ju lika mycket, så hur håller då argumentet att det skulle vara dyrare med kolstål?

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dunder:

Det finns inget som börjar lukta, vet inte vart du får det ifrån? Man har inte ett tjockt lager fett kvar i pannan som kommer börja lukta

Den kostar ju lika mycket, så hur håller då argumentet att det skulle vara dyrare med kolstål?

Samt att maten bränns lättare och du måste använda mer fett!

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Samt att maten bränns lättare och du måste använda mer fett!

Maten bränns inte alls lättare (när det är färdigstegt så släpper t.ex. köttbiten naturligt från pannan), och man behöver i princip inget fett alls i en inbränd kolstålspanna. Har du ens testat en? Vart får du allt ifrån egentligen?

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dunder:

Maten bränns inte alls lättare (när det är färdigstegt så släpper t.ex. köttbiten naturligt från pannan), och man behöver i princip inget fett alls i en inbränd kolstålspanna. Har du ens testat en? Vart får du allt ifrån egentligen?

Vart jag får allt ifrån? Hmm, den friterade maten jag serverats hos farmor, de otaliga gånger jag stekt själv med stålpanna, o.s.v...om du inte steker med kött som har 20-30% fetthalt så bränns det...med belagd panna kan jag kolla en youtube video, vända köttet kolla en till så är biffen klar! Sen diskar man den med lite diskmedel så är den luktfri och bra!

Observerade din användning av ordet naturlig igen via min konstgjorda dator medan jag drack mitt syntetiskt bryggda kaffe. Min stol har btw onaturligt framställt läder! Kommer jag att dö nu? Får nog gå och röka lite syntetisk cigg på detta...

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Esseboy:

Samt att maten bränns lättare och du måste använda mer fett!

Jag är ingen proffskock själv, men jag har iallafall fått lära mig att bränd mat inte kan skyllas på pannan.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Vart jag får allt ifrån? Hmm, den friterade maten jag serverats hos farmor, de otaliga gånger jag stekt själv med stålpanna, o.s.v...om du inte steker med kött som har 20-30% fetthalt så bränns det...med belagd panna kan jag kolla en youtube video, vända köttet kolla en till så är biffen klar! Sen diskar man den med lite diskmedel så är den luktfri och bra!

Observerade din användning av ordet naturlig igen via min konstgjorda dator medan jag drack mitt syntetiskt bryggda kaffe. Min stol har btw onaturligt framställt läder! Kommer jag att dö nu? Får nog gå och röka lite syntetisk cigg på detta...

Så ett grovt felaktigt användande är en bra källa? All utrustning kan göra skada när den används fel.

Ja, det är väl inget konstigt med ordet naturligt? Ska kött släppa konstgjort? Vad menar du egentligen?

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dunder:

Så ett grovt felaktigt användande är en bra källa? All utrustning kan göra skada när den används fel.

Ja, det är väl inget konstigt med ordet naturligt? Ska kött släppa konstgjort? Vad menar du egentligen?

Gillar inte friterad mat...sätter jag inget fett i panna bränns den!

Du antyder på att du är glad över att det sker naturligt...en biff kan släppa p.g.a onaturliga skäl utan att biffen blir giftig eller sämre...folk som du går på produkter där det står att den är 100% naturlig...betalar ocker priser för produkter som inte ens är hälsosammare!

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Esseboy:

Vart jag får allt ifrån? Hmm, den friterade maten jag serverats hos farmor, de otaliga gånger jag stekt själv med stålpanna, o.s.v...om du inte steker med kött som har 20-30% fetthalt så bränns det...med belagd panna kan jag kolla en youtube video, vända köttet kolla en till så är biffen klar! Sen diskar man den med lite diskmedel så är den luktfri och bra!

Observerade din användning av ordet naturlig igen via min konstgjorda dator medan jag drack mitt syntetiskt bryggda kaffe. Min stol har btw onaturligt framställt läder! Kommer jag att dö nu? Får nog gå och röka lite syntetisk cigg på detta...

Att steka kött med lite/inget fett är totalt ointressant. Fetter hjälper till med värmeöverföringen så man får en jämnare stekyta. Dessutom tappar inte en rejäl gjutjärnspanna (eller en 3mm tjock kolstålpanna) värmen så fort man slänger ner massa kall mat och man kan därför lättare hålla en jämn temperatur och få en bra stekyta.

Och som sagt, det krävs absolut inte mycket fett med en välanvänd gjutjärns- eller kolstålpanna. När köttet fått stekyta släpper det utan problem, samma metod som när man använder rostfria pannor. Fungerar även likadant när man grillar, man kör på tills köttet släpper själv, bränner inte fast alls.

Nä, teflon har man bara som extrapanna när man ska steka ägg eller bara behöver en liten panna. Då alltid i lägre temperaturer.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Lidodido:

Att steka kött med lite/inget fett är totalt ointressant. Fetter hjälper till med värmeöverföringen så man får en jämnare stekyta. Dessutom tappar inte en rejäl gjutjärnspanna (eller en 3mm tjock kolstålpanna) värmen så fort man slänger ner massa kall mat och man kan därför lättare hålla en jämn temperatur och få en bra stekyta.

Och som sagt, det krävs absolut inte mycket fett med en välanvänd gjutjärns- eller kolstålpanna. När köttet fått stekyta släpper det utan problem, samma metod som när man använder rostfria pannor. Fungerar även likadant när man grillar, man kör på tills köttet släpper själv, bränner inte fast alls.

Nä, teflon har man bara som extrapanna när man ska steka ägg eller bara behöver en liten panna. Då alltid i lägre temperaturer.

Teflon? Teflon använder ingen seriös kock! Keramisk beläggning är det som gäller...

Inte mycket fett? Bara sisådär 10-20 gram? Behöver 0 gram när jag använder min panna...räcker med fettet som finns i köttet! 10-20 gram fett har då inte högre värmeledningsförmåga än metall...

Släpper själv? Ja, för det lär ju bränna fast med halva smörasken i pannan...

*suck* dessa hipsters och deras "naturliga" produkter...

Visa signatur

2600x||16GB @3000Mhz 14-14-10-14-32-46||Vega 64||1TB SSD||HX1000 plat||FD R6 TG vit||CH VII||H100i V2||SST-ARM22SC||SG 32" QHD 144 Hz VA|| https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t...

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Gillar inte friterad mat...sätter jag inget fett i panna bränns den!

Du antyder på att du är glad över att det sker naturligt...en biff kan släppa p.g.a onaturliga skäl utan att biffen blir giftig eller sämre...folk som du går på produkter där det står att den är 100% naturlig...betalar ocker priser för produkter som inte ens är hälsosammare!

Ja, då kan vi sammanfatta det med att du behöver en matlagningskurs, tror jag

Du fastnar totalt på ordet naturligt men förstår inte vad som menas. Med att det släpper naturligt menade jag att det släpper av sig självt. Du använder hela tiden skumma uttryck. Hur släpper någonting pga onaturliga skäl?

Jag köper ingenting för att det står att den är naturlig. Att det inte är dyrare har jag redan visat.

Nu är det jag som får be dig sluta häva ur dig lögner.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Esseboy:

Teflon? Teflon använder ingen seriös kock! Keramisk beläggning är det som gäller...

Inte mycket fett? Bara sisådär 10-20 gram? Behöver 0 gram när jag använder min panna...räcker med fettet som finns i köttet! 10-20 gram fett har då inte högre värmeledningsförmåga än metall...

Släpper själv? Ja, för det lär ju bränna fast med halva smörasken i pannan...

*suck* dessa hipsters och deras "naturliga" produkter...

Nej, för kockar är det rostfritt som gäller. Ingen fjantig keramik

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.