Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Kanske stämmer, men är ju inte direkt så att produkterna är lokalproducerade så vet inte varför det skulle spela roll för en konsument.

Göteborgare är ju lite nationalistiska av sig

Permalänk
Medlem

Handlar oftast där det är billigast nu för tiden, netonnet har jag handlat mycket på, alltid varit bra på service, samt enkelt att lämna in då dom har så många butiker.

Inet har ingen speciell service längre.

Sen att man hamnar i en sorts limbo bara nu senast när jag väntat på mitt gpu i 3 mån som Inet skickar till dist som sedan väntar på fylla 2 pallar för det ska skickas med båtfrakt till Asus känns mest som en lögn enligt ett par jag pratat med.

Och känns mest som en lögn enligt vad jag fått reda på i efterhand, mest skylla ifrån sig.
Ingen känd dist tar så lång tid på sig att få iväg reparationer.

Inte så mycket tillit längre hos Inet efter det mest känns som man fått lögner och annat som förklaring.

Permalänk
Medlem

Vilka Inet älskare vi har här, tror alla seriösa återförsäljare hade retunerat din vara som är sönder.

Ja kan förmodligen mycket om datorer men om du får problem med datorn och inte kan lösa det kanske du inte ens ska ha en dator.

Netonet har en jäkla fördel och det är att jag kan ta bilen 5 minuter och lämna tillbaka det som inte funkar istället för skicka in det.

Så det handlar om var du bor och pris.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Bara så du vet om du inte redan visste, det finns fler ställen i Göteborg där du kan köpa datorkomponenter.

Webhallen. 4st butiker i Göteborg.
Inet. 2st butiker i Göteborg
Netonnet. 3 butiker i Göteborg
Komplett. Tror man kan hämta ut paket i Göteborg?

Ingen speciell lojalitet gentemot Inet, jag brukar handla där pga. ok priser, lokal butik och verkstad samt att det ligger mellan jobb och hem.

Handlar om att kunna hantera potentiella problem enkelt och snabbt (varje kväll utan dator är en kväll framför frugans såpa).

Av samma skäl försöker jag köpa komponenter från en och samma leverantör för att slippa behöva bevisa vilken komponent som strular, kan vara lite dyrare men det är något jag värdesätter.

Permalänk
Inaktiv

Tycker tyvärr inte att någon sticker ut som "speciell" längre på marknaden. Handlandet idag är så opersonligt som det kan vara, kunskap måste man stå för själv, det är väl de som hanterar reklamationer samt garanti ärenden "bäst" som man "litar" mera på.

Permalänk
Avstängd

@Sporkies: Ja. Det var sista gången jag handlade där.

Permalänk
Medlem

När jag jobbade som tekniker i datorbutik 99-03 så var det i ett väldigt prispressat läge. Det fanns knappt några marginaler. Sen kom PC city till köpcentrumet i närheten och vi började få in färre kunder. Ibland visste ju kunderna att kompetensen låg nån annanstans än PC city så de kunde komma och fråga oss om vilken typ av dator de behövde ha, för att sen gå och handla en liknande för en billigare peng på PC city. Sen kom internethandeln igång ordentligt och PC city konkade. Företag som Netonnet lyckades hålla låga priser genom lagerförsäljning.

Jag har varit förbi Netonnet en gång. Har också beställt till företaget via dem nån gång. Beställningarna var inte klockrena (tex fick en vit padda istället för svart) men det var inget som lämnade någon bismak. Mer att det var precis så själlöst som man kan tänka sig av en lagerbutik.

Konsumentmakten har länge styrt åt lägre priser. Det har blivit lite så att om ett företag värdesätter tex hög kompetens och miljötänk får de tuffare att överleva än ett företag som gör allt för att prispressa.

Personligen handlar jag 99% via webbhallen, de har bra priser, bra personal och en butik i närheten.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Handlar i princip alltid på netonnet.
Av enkla anledningen att det tar emot öppnade packet.
Har provat saker som jag ej varit nöjd med, bara åka tillbaka dagen efter och få pengarna tillbaka.
Saker som varit sönder har de bytat på plats, fått nytt i handen.
Utmärkt service.

Köper ofta fyndvaror, 100-200kr billigare, fungerar hur bra som helst.

Inet har större utbud, dock skulle jag inte säga kompetensen är speciellt hög, inte när jag varit där iaf.

Visa signatur

/SAnDis - Pew pew

Permalänk

En sak jag varit med om när det gäller netonnet jag köpte en trimmer för 300 kr när jag kom hem såg jag att laddaren saknades till den och den verkade använd. Då jag bor en bit ifrån non så ringde jag dem och berättade detta. det de gör då är att skicka en ny utan kostnad och de ville inte ens ha tillbaka den andra.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator
Nzxt H440w black,Msi Z170 Gaming M5, I7 6700k, Noctua Nhd15,Corsair vengence lpx 2x4 gig,Corsair force le 240 gig, wd 1tb, evga g2 750w,

Permalänk
Medlem

@Granter: För att det är nära och enklare att returnera där än att gå till posten och betala porto?

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem

Erbjuder Netonnet montering av dator (om man köper komponenterna där)?

Permalänk
Skrivet av fredsan:

Erbjuder Netonnet montering av dator (om man köper komponenterna där)?

https://www.netonnet.se/Content/CustomerInformation/ComputerS...

De verkar som de gör det.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator
Nzxt H440w black,Msi Z170 Gaming M5, I7 6700k, Noctua Nhd15,Corsair vengence lpx 2x4 gig,Corsair force le 240 gig, wd 1tb, evga g2 750w,

Permalänk
Testpilot
Skrivet av moonblase:

Krångligt att returnera varor till netonnet? Det är ju bara att åka in till valfri butik och lämna in om det är i godkänt skick. Den butik jag haft lättast att returnera varor till.

Det förutsätter att det inte är 12 mil som för mig till närmaste NetOnNet ;P

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MT/s | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 3200 MT/s | ROG RTX 3090 Ti >

B < Galaxy S22+ | WF-1000XM4 | WH-XB900N >

Permalänk
Medlem
Skrivet av BabaYaga85:

Toppen! Tack

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad i enlighet med §1.1 & §3.3 (otrevligheter samt korspostning)*
/moderator

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av KA52:

Inets service är inte alltid bäst. Jag skickade in bilder på skadad cpu sockel. Inet påstod att felet var mitt, fick inget nytt moderkort

Klart att dom inte kan skicka nya saker till alla direkt. Går det inte att hänvisa till tillverknings fel så kan det vara knivigt. Vet man att man har rätt måste man stå på sig, spelar ingen roll vilken åf.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

HTPC Antec Fusion remote Corsair 450W Msi z370 Mortar Intel i3 8100 2x4Gb Corsair DDR 3200
Work Corsair Carbide 500R Nätagg 750W Corsair i40 Asus x570 TUF Amd Ryzen 5 3600X 2x8Gb DDR4 3600Mhz cl16 Asus RX 6700XT 12Gb dual

Permalänk
Medlem

Sist jag beställde postorder var via Inet. Behövde en media-PC och tog delar från några olika ställen. Moderkortet var slut men skulle beställas hem. Efter ett tag så visade det sig att kortet inte längre tillverkades så kontaktade tillverkaren (Asrock) och de hade ersatt kortet med ett nytt. Var i mina ögon lite vassare. Fick Inet att beställa hem kortet så hade kortet hemma 1 vecka senare.
Jo servicen kan vara väldigt bra ibland på Inet.

Annars har netonnet öppet köp som också kan vara bra åtminstone om man handlar i butik. Kunskapen där kanske inte är den allra bästa men de brukar hjälpa till vid problem, de tar reda på fakta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av M1NT:

När jag köpte en NY produkt från en utav Netonnets lagerbutiker senast, då kom den levererad med grov pornografi och filmklipp på hundar som våldtog höns... För att inte tala om ca: 100st selfies och arabisk musik. När jag gick tillbaka med den hävdade butikschefen att varan kom sådan från leverantören, trots att datumen för filerna enbart var skapade ett par dagar innan jag köpte den.

Jag har då aldrig känt att jag har köpt en begagnad produkt från Inet till nypris, och alltid har det fungerat väl med serviceärenden, därför handlar jag hellre hos dem. Det är värt att ge några hundralappar mer för trygghetens skull helt enkelt.

Varför tror jag inte på dig?

Visa signatur

[Låda: NZXT H630 Ultra Tower Silent] [MB: ASRock Z590 Velocita] [CPU: Intel 10900K] [CPU-kylning: Arctic Cooling Liquid Freezer II 360] [Mem: 32 GB 34666 MHz CL15] [GPU: XFX Speedster Merc 319 6950 XT] [Lagring: 180 GB Intel+128 GB Corsair SSD, 525 GB Crucial M.2] [Bildskärm: LG 4k 43" bildskärm] [Ljudkort: inbyggt, med extern hörlursförstärkare/DAC] [Högtalare: Edifier S530D] [Lurar: Beyerdynamic Amiron Home]

Permalänk
Medlem

Nej, Inet är varken speciellt billiga eller har märkvärdigare service än alla andra. Det handlar helt enkelt om att alla har olika erfarenheter i olika ärenden. Tror det är svårt att generalisera, allt beror på vem du har kontakt med. Sen om man tycker deras priser är värt pga av att man får lite snask så visst...

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Avstängd

@mibsweden: För att du är en fanboy?

Permalänk
Medlem
Skrivet av b0bber:

Det är krångligt att retunera varor hos netonnet, och du får heller ingen pingvinstång som du får hos inet.

Håller inte med om att det skulle vara krångligt på Netonnet. Köpte en 6600k där förra året med hittade en i7a på ett annat ställe till ett bra pris. Så jag åkte bara till närmaste Netonnet och lämnade tillbaka processorn och fick pengarna tillbaka på en gång

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator 1: Meshify S2 Vit | RM750x | B550-E | 5700X | 32Gb Lpx 3600 | 3060Ti Gaming X Trio | 970 Evo Plus 1TB + 850 Evo 500GB|
Dator 2: FD Define R5 Vit | RM750x | B550-F Wifi | 3800X | 32Gb Lpx 3200 | SN850 1TB+850 Evo 500GB+Sandisk Plus 960GB | 1070 Gaming Z - Playstation 5 | Wii U | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Kan bara hålla med om Netonnet's grymma support vid retur/problem. Handlar där så ofta jag kan av just den anledningen. Plus att de oftast har bra priser också.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD Ryzen 9 3900x | ASUS x570 TUF Gaming Plus | Corsair Vengeance 3200MHz CL16 64GB | SSD Samsung 970 EVO Plus | EVGA GTX 1080 SC | EVGA P2 1000W | BenQ SW321C | Dell AW3821DW

Permalänk
Medlem

Vill man ha hjälp med vad man ska köpa är inet bättre, annars köp där det är billigast.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Netonnet är okej. Köpte en telefon av dem för ett tag sedan och det visade sig att den hade ett jack i ramen när jag fick den. Åkte till Netonnet i Växjö och försökte reklamera den och få en ny. Var väl kanske inte helt lätt. Först skulle jag skicka tillbaka den, fast när jag ville häva köpet gick det tydligen bra att få en ny.

Så jag får väl säga att jag blev nöjd till slut, fast med en lite tråkig eftersmak i munnen.
Inet har jag aldrig haft problem med vad jag kan minnas, super affär.

Vart du ska beställa är egentligen upp till dig, svårt att svara på vad du värderar mest.
Jag brukar vilja beställa så mycket som möjligt från Inet, men det är ingen välgörenhet man sysslar med. Är det mycket billigare på en annan sida beställer jag självklart där istället.
Brukar bli att jag köper från två affärer.

Min senaste dator köpte jag från Inet och Dustin.

Visa signatur

[CPU: Intel i5 13600KF] - [Moderkort: Asus TUF Z790] - [Minnen: Corsair Vengeance 2x16 5600MHz] - [GPU: Asus GeForce TUF 4070 Ti] [SSD: Samsung EVO 960 250GB, Samsung 850 500GB] - [Skärm: Msi 27" MAG274QRF-QD] - [Övrigt: Sennheiser HD650, Schiit Modi 2, Schiit Magni 3, Logitech G Pro, Ducky One 2 SF]

Permalänk
Medlem

Tjena tjena, eftersom tråden har vaknat så kan jag säga att jag köpte fråm inet. Och jag är nöjd över valet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Samma rättigheter vid köp och återlämning.
Lämnade tillbaka mitt 970 kort (3.5GB vram) till Netonnet när Inet neka sina kunder.
Så bara köra vilket man vill, Dock finns det alltid fanboy som kommer rekommendera att deras shop är bäst.

Skrivet av Sporkies:

Tjena tjena, eftersom tråden har vaknat så kan jag säga att jag köpte fråm inet. Och jag är nöjd över valet.

Skickades från m.sweclockers.com

Så det var det värt den extra rödingen för en pingvinstång ?

Framöver är det värt att tänka på att samtliga stora shoppar följer samma avtal, någon kanske skickar en dag tidigare men när det kommer till returer mm så är det same shit på samtliga och ingen sticker direkt ut.

Sen kommer det alltid finnas fanboys som lyfter sin shop till skyn.

Humor
Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Inaktiv

@Sporkies: Rekommenderar dig starkt att handla på Inet.

Förstår dock hur du tänker, och det är ju såklart alltid lockande med billigare pris.
Men skulle något krångla, så är Inets kompetens och kundservice svårslagen.

Netonnet=billigare/sämre kompetens och kundservice.

Inet= dyrare/oslagbar kompetens och kundservice

Inte så svårt val i mina ögon iaf.

Permalänk
Medlem

Kompetens? Ja det kanske spelar roll om du köper en färdigburk.
Köper du komponent och något krånglar lämnar jag in det och får ny produkt alt reparerad. Inte direkt speciellt.

Sen att jag fick vänta 3 månader på att få ett 1060 reparerat var ju knappast någon höjdare (Inet)

Haft RMA hos Inet, Komplett, Dustin, CDON. Går oftast bra hos alla, ibland går något skit som nu senaste med mitt 1060 hos Inet som jag fick vänta på i evigheter, och kortet fick en rejäl värdeminskning under denna tiden också.

Jag köper där det är billigaste, för det spelar absolut noll roll.

Permalänk
Skrivet av Nivity:

Kompetens? Ja det kanske spelar roll om du köper en färdigburk.
Köper du komponent och något krånglar lämnar jag in det och får ny produkt alt reparerad. Inte direkt speciellt.

Sen att jag fick vänta 3 månader på att få ett 1060 reparerat var ju knappast någon höjdare (Inet)

Haft RMA hos Inet, Komplett, Dustin, CDON. Går oftast bra hos alla, ibland går något skit som nu senaste med mitt 1060 hos Inet som jag fick vänta på i evigheter, och kortet fick en rejäl värdeminskning under denna tiden också.

Jag köper där det är billigaste, för det spelar absolut noll roll.

Inet, Komplett, Dustin, NetOnNet, Webhallen har fungerat bra,
aldrig att jag sätter min fot hos CDON igen dock över en vecka från anmäld RMA till jag ens fick skicka den hårddisk som var död när den kom, beställningar som avbröts utan att man berättade för oss osv. osv. Proshop är också big nono här, uppmanar oss i instruktionerna att betala frakten själva och säger sedan att vi skulle beställt en retursedel av dem i stället efter att vi gjorde RMA. Helt enkelt felanmäl produkten till kundtjänst, ignorera instruktionerna om hur och var du ska skicka produkten och kontakta kundtjänst en andra gång och be om en fraktsedel.

Visa signatur

Corsair Vengeance LPX 4x8GB DDR4 2666MHz CL16 | Intel Core i7 6700 3,4 GHz 8MB | MSI Z170A KRAIT GAMING | Corsair Force Series 3 120 GB | Seagate SSHD Desktop 2 TB 7200 RPM 3,5" | Creative Sound Blaster Z PCIe | Western Digital 500 GB | Samsung Writemaster | Corsair TX750 V2 750 W | EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC ACX 2.0+| Fractal Design Define R5 (Svart)

Permalänk
Medlem
Skrivet av mikael_a1:

@Sporkies: Rekommenderar dig starkt att handla på Inet.

Förstår dock hur du tänker, och det är ju såklart alltid lockande med billigare pris.
Men skulle något krångla, så är Inets kompetens och kundservice svårslagen.

Netonnet=billigare/sämre kompetens och kundservice.

Inet= dyrare/oslagbar kompetens och kundservice

Inte så svårt val i mina ögon iaf.

Vad grundar du ditt påstående att inet har bättre kundservice?