Hjälp med dator som stänger av/sätter på sig själv

Permalänk
Medlem

Hjälp med dator som stänger av/sätter på sig själv

Hej,

Har börjat få lite problem med min stationära dator på sistone, och försöker gräva fram var problemet kan ligga så att det kan åtgärdas. Det hela började när jag bytte chassi och monterade om mina komponenter. Allting verkade vara i sin ordning men efter ett par dagar började det spöka.

Problemen är följande:

Vid start av dator tas jag direkt in i en skärm där det står något i stil med "American megatrends" som ber mig gå in i bios. Varje omstart återställs bios inställningar, inne i Windows är klockan återställd.

Datorn sätter även igång sig helt utav sig själv. Ofta runt samma tid på morgonen. Då går den direkt in till American Mastermind skärmen och bios processen. Väldigt märkligt.

Nu efter några veckor har den även börjat stänga av sig själv. Stendör utan vidare varning och vägrar först starta, men om den får vila ett tag med strömmen på nätagget av går den glatt igång igen.

Jag har googlat och läst gällande CMOS batteriet. Testade att byta detta men utan resultat.

Någon med erfarenhet? Har jag missat något fråga gärna. Specsen ser ni nedan (Grafikkort bytt till ett GTX1080, förmodligen irrelevant).

Tack så mycket på förhand! All hjälp uppskattas.

Visa signatur

Cooler Master NR200P | i7 9700k | RX 7800 XT | 16GB |

Permalänk
Hedersmedlem

CMOS-batteri är fortfarande det som låter mest sannolikt. Jag hade dubbelkollat att batteriet faktiskt är friskt och sitter i korrekt.

Två andra möjligheter som jag kan komma på:

- Felkopplade front panel i/o? Dubbelkolla med moderkortets manual att du kopplat rätt
- ESD-skada på moderkortet vid ommontering?

Hade även testat att göra en reset av BIOS-inställningar

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Frågan är om nätagget mår bra, låter inte som det.