Permalänk
Medlem
Skrivet av Kronvrak:

Finns det inga mätapparater att köpa för privatpersoner, för att mäta radiovågor i en hem.
Radiotjänst använde ju sådana på redan på 80-talet.
Alltså dels styrka, våglängd, bäring (bäring=var den kommer ifrån).

Det finns ju så kallade "Wifi sniffer's" för upptäcka hemmanätverk.

Skulle vilja påstå att radiotjänst antenner var en ren bluff.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av SAFA:

Yep, det är det jag menade, den sänder pulser hela tiden. 99% tyst != 100% tyst. 1% / 0% kan bli ett rätt stort tal.

Nej, 1% / 0% kan aldrig bli ett rätt stort tal, det blir inget tal alls faktiskt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

Jag och fler här ovanför har förklarat tidigare varför dessa inte fungerar. Allt med elektricitet i sig kommer ge utslag på mätaren och inte enbart Wifi. Som av en händelse verkar också "cornet ed88t" flitigt säljas av sajter som vilka även säljer olika former av skydd, EMF-dämpande mattor och tyg med invävd aluminiumtrådar. Samt förstås ren aluminiumfolier av olika sorter och verkan.

Har du provat en? Tror inte det.

Gällande wifi: Anledningen till att den inte fungerar (har bekanta som är elöverkänsliga) är att den inte är tillräckligt känslig. Så NEJ den ger inte utslag på "allt med elektricitet".

Det finns regler för hur mycket strålning elapparater får sända ut för att inte störa radio mm, vilket för övrigt är ett elände att uppfylla när man ska konstruera tex ett switchat kraftaggregat.

Den enda apparat man normalt har hemma (bortsett från apparater med radiosändare i) som kan komma upp i nivåer med wifi/mobiler är mikrovågsugnen. Men så finns också ett undantag i EMC-normerna för frekvenser runt 2.4 GHz.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon284015:

Dude... VoF är inte direkt trovärdiga. De är troll. Av samma typ som vissa som skrivit i den här tråden.

Är det en konspiration?

Skrivet av https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/myndighet-reagerar-pa-larm-om-stralning:

Inget vetenskapligt stöd
Men enligt Strålsäkerhetsmyndigheten finns det inget vetenskapligt stöd för att radiovågor från trådlösa nätverk innebär några hälsorisker. Därför skickar man nu ut ett brev till landets alla skolor.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av SAFA:

Gällande wifi: Anledningen till att den inte fungerar (har bekanta som är elöverkänsliga) är att den inte är tillräckligt känslig. Så NEJ den ger inte utslag på "allt med elektricitet".

Ah, så du har en Cornet ED988T och hjälper din bekanta som är sjuka av elkänslighet? Men du skulle behöva en ännu känsligare mätare som ger ännu mer utslag så att du kan fortsätta hjälpa din bekanta ännu mer?

Check.

Permalänk
Medlem
Skrivet av The_Fatrix:

Skulle vilja påstå att radiotjänst antenner var en ren bluff.

Varken antennen eller pejlningsapparaten var bluff. De "fungerade", men resultatet man fick från dem var inte exakt nog för att gå att använda annat än runt villor i glesbygd. Det var säkert ett effektivt medel för att skrämma folk till underkastelse dock.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av SAFA:

Det är skillnad på strålning o strålning, tex solen stålar vid klart väder ca 1000W/m² men tar du och lyser på nån med en 1W grön laserpekare kan du räknas för brottsling och då är det ändå i ungefär samma våglängdsområde.

Och med ditt resonemang ovan skulle en mobil som ligger i solen inte heller funka.

Nä det där med färgen på lasern spelar mindre roll i sammanhanget. Laser oavsett färg på hela 1W är otroligt starkt. Det handlar helt och hållet om hur koncentrerad energin är. Lasern har all energi på en väldigt liten punkt vilket man kanske kan missa i sammanhanget.

Solen ljusstrålning ger som du säger ca 1000W per kvardratmeter. En laser på 1W täcker väldigt mycket mindre yta än en kvadratmeter men det går att räkna på hur mycket energi lasern ger per kvatdratmeter ändå.
Diametern för en laserstråle är väl ca 2-4 millimeter. Säg 4 för att räkna högt. Det ger en ara på ca 12 kvardratmillimeter. En watt per 12 kvadratmillimeter. Det går en miljon kvardratmillimeter på en kvardratmeter. ca 83 000 sådana laserstrålar skulle alltså täcka en yta på en kvadratmeter. 83.000 gånger en watt. Det ger 83.000 watt per kvadratmeter. Koncentrationen av energi per yta är alltså ca 83 gånger högre än solen i en laserpekare på en futtig watt! Att titta in i ljus som är ca 80 gånger mer engergitätt än solen är givetvis skadligt för ögat.

Skulle man tvärt om räkna ut vilken energimängd solen har på en yta lika stor som en laserstråle så kan man istället konstatera att solens effekt på 12 mm^2 blir futtiga 12 milliwatt.

Det där med vilken färg lasern har spelar mindre roll. Våglängden i jämförelsen för lasaerfrekvenser inom synliga området är inte totalt irrelevant (fast nästan) men det som avgör är främst effekten. Varför tjafsas det då så mycket om att grön laser är så farligt? Ja det har troligen att göra med att gröna laserpekar har sålts med kraftigare LEDs. Eller att en del gröna lasrar saknar filter för IRlaser månne. Infrarött ljus reagerar inte våra blinkreflexer på och om vi inte stänger ögonen när ljuset blir för starkt så är det ju dåligt. Men det handlar då inte heller om att IRljus är mer farligt per se utan snarare att vi inte ser ljuset och därmed inte skyddar oss så bra mot detta.

Så i slutändan handlar det om koncentrationsmängd av strålningen ännu en gång.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Rekordmedlem

Det är inga större tekniska problem att mäta huruvida en tv avger nån typ av strålning och vid vilka frekvenser, däremot är det få som har tillgång till ett mätlabb som klarar det. ett skärmat rum, en bra spektrumanalysator och lite passande sensorer så är det bara att köra på med mätningen.
Att skaffa nån underlig mätare med låg upplösning och precission och inte m'äta under kontrollerade förhållanden leder däremot inte till några säkra resultat.
Byt ut bussen mot tvn i en liknade labbsetup så kommer ge pålitliga svar på hur mycket tvn strålar och vid vilka frekvenser.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Bildexpert 📺

För flera år sedan arbetade jag i butik som sålde elektronik, TV-apparater, ljud och så vidare. En kund klädd i läderrock och rejäl hatt kom in i butiken och frågade om han fick mäta strålningen från apparaterna. Han behövde en TV som strålade så lite som möjligt. Naturligtvis fick han det. Med sig hade han en mätare likt den @SAFA förespråkar (som tydligen inte är känslig nog).

Han kunde ganska tydligt peka ut var Wifi-routern och HDMI-splittern satt under takplattorna. Och även konstatera att TV-apparaterna var för farliga. Han litade starkt på mätaren och det gick tydligt att se att mätaren minskade ju längre från källorna man kom. Mätaren kunde också pipa för att påvisa vilken typ av strålningskälla det var.

Eftersom ämnet är intressant lyssnade jag på vad mannen ville berätta och ifrågasatte inget. Då öppnade han upp och sade till slut att läderrocken och hatten var avskärmade. Han hade sytt in en särskild form av dämpande aluminiumfolie i hatten. På insidan av rocken hade sytt in galler från kasserade mikrovågsugnar.

Min grundinställning är skeptisk. Vilket innebär att jag har inställningen att lågfrekventa emissioner förvisso kan vara skadligt. Men det finns idag ingen vetenskaplig konsensus kring detta. Och är det skadligt måste man kunna definiera skadenivån som annat än ”väldigt skadligt”, ”orsakar cancer” eller ”ger barn ADHD”. Man måste också kunna tala om vilken strålning och vilka nivåer som är farliga. Giftet ligger som bekant i dosen.

När jag till slut började fråga om detta blev han sur, undvek att svara på frågorna och pratade mer om att tillverkarna lurade folk, mutade forskare och alla andra var blinda får. Han fortsatte runt i butiken, muttrade ”jävlar vad högt” varje gång han klev närmare en pryl och mätaren pep. Till slut gick han iväg.

Två meter ut på gatan stannade han till och tände en cigarett.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon284015:

Cancern har ökat en hel del sen 90 talet. Kan det bero på trådlösa nät...??? Just saying...

Finns en miljon olika saker som kan påverka en ökning av cancerfall... och du väljer ut ett område som är väl utforskat. Grattis...

Förstod väl att du var ett troll ganska tidigt men hänvisar man till "www.stralskyddsstiftelsen.se" så lämnar det ju inte några som helst öppningar för tvivel!

Jag har sagt det förr och det känns som att det inte kan sägas ofta nog: diagnoser...

Permalänk
Medlem

Klart strålning är farligt! Minns när jag gjorde lumpen på S1(Signalistregementet i Enköping), där kommunicerade vi mycket via radiolänk med hög effekt. Officerarna sa alltid att ställer man sig framför länken så bränns killspermie-produktionen bort så man bara får döttrar. Majoriteten av officerarna hade döttrar på regementet(enligt dem^^).
Givetvis ställde man sig framför radiolänken och här sitter man nu 13 år senare med 2 döttrar

Men för att vara seriös(ovan story är sann iof att officerarna sa så och att jag har två döttrar) så tror jag inte att det skulle vara speciellt farligt med radiovågorna i hemmet.

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Inaktiv

Nå jag mår gott medans ni får leva med ofrivillig kräftskiva.

Eller just ja den var ju frivillig...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

Det intressanta är att när man läser denna stiftelses White Paper om strålningen ger de följande symptom:
• Huvudvärk
• Sömnsvårigheter, sömnrubbningar
• Onormal trötthet, utmattning
• Koncentrationsproblem, minnesstörningar, yrsel
• Värk i hjärtat/tryck över bröstet, hjärtrusningar
• Stresskänsla, ökad irritation, aggressivitet
• Nedstämdhet, ångest
• Tinnitus
• Hudutslag

Haha, detta kan möjligen vara den mest generiska symptomlistan jag sett. Bokstavligen vad som helst kan orsaka detta.
Elöverkänslighet är psykosomatiskt. Detta betyder inte att det inte är på riktigt för personen som lider av det, men grundar sig oftast i odiagnoserad ångestproblematik. KBT/DBT vore ju att föredra. Vem vill leva ett liv där man är rädd för allt och t.om saker som inte existerar? Måste vara otroligt energikrävande. Att ha en sådan förälder om något kan leda till större skada för barnen än något som en WIFI-signal. Inte så sunt att leva i konstant otrygghet!

Visa signatur

Close the world, txEn eht nepO.

Permalänk
Medlem

JAG VET!!
https://3.bp.blogspot.com/-CltgM3Ham4g/Vzmd5sLM8eI/AAAAAAAAKF...

Med detta, eliminerar du även grannars strålning!!!

Det enda du behöver nu, är ritningar fär en folie rustning!

"WIN WIN"

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon284015:

Nu orkar jag inte skriva mer. lämnar er med denna länk http://www.stralskyddsstiftelsen.se/

Och där försvann allt hopp om att TS eventuellt faktiskt var ute efter en diskussion.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bardbard:

Klart strålning är farligt! Minns när jag gjorde lumpen på S1(Signalistregementet i Enköping), där kommunicerade vi mycket via radiolänk med hög effekt. Officerarna sa alltid att ställer man sig framför länken så bränns killspermie-produktionen bort så man bara får döttrar. Majoriteten av officerarna hade döttrar på regementet(enligt dem^^).
Givetvis ställde man sig framför radiolänken och här sitter man nu 13 år senare med 2 döttrar

Men för att vara seriös(ovan story är sann iof att officerarna sa så och att jag har två döttrar) så tror jag inte att det skulle vara speciellt farligt med radiovågorna i hemmet.

Ja strålning är farligt vid höga effektnivåer. Inte så konstigt. Det är därför man har gränsvärden. Strålningen från din mobiltelefon och din Wi-fi router eller din tv är långt under de nivåer där strålningen bevisligen orsakar skada.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aktsu:

Jag har hittat lösningen, skall införskaffa denna att ha på mig på dagtid:
https://www.amazon.com/Electro-Deflecto-Unisex-Foil-Size/dp/B...

Samt detta täcke att sova med:
https://www.amazon.co.uk/Survival-Blanket-reflective-thermal-...

Skall man till kontoret eller miljö där det finns mycket trådlösa nät kan man helt enkelt gå klädd såhär:
https://westernrifleshooters.files.wordpress.com/2015/10/1920...

Detta kommer skydda mig i framtiden så jag inte får fler tumörer, nu känner jag mig lugn.

Radiovågor, från Wifi osv, är för långa och icke-joniserande vilket innebär att de inte orsakar cancer. Så spara dina pengar

Permalänk
Inaktiv

@Casgar: Det ligger en viss poäng i att sponsrad forskning inte alltid är så mycket att ha. Vissa studier är "felaktiga" för att bevisa något. Att t ex endast ha bipolära människor som gruppen som puffar på något med THC, medans kontrollen är fullt frisk.. Journalister är dessutom mästare på att läsa som de känner för. Där har vi ett fint sätt att vinkla forskning efter eget tycke. Men självklart, dessa har ett värde de med. Däremot inte vad de påstås ha.
Att forskningen är rakt av felaktig är nog.. Tja, jag vet inte. Jag kan inte minnas något sådant. Men det krävs ofta att vi själva läser forskningen för att få korrekt bild av den.
Och jag tvivlar starkt på att speciellt många i tråden själva ens läst en av dessa studier. Så de litar alltså på antingen journalister, eller myndigheter. Vi har nyligen sett hur duktiga myndigheter är på sitt jobb med it-säkerheten. Och jounalister är det förhoppningsvis ingen av oss som litar på fullt ut.
Mänskliga faktorn och pengar under bordet bör alltid vara med i våra bedömningar.
Jag försöker inte uppmuntra till någon inbillnig, men jag tror att resonemanget faller dig i smaken. I alla fall om du nu anser att vara kritisk är viktigt Jag håller med, men jag vet inte om jag värdesätter det över att vara öppen för att ha fel. Båda är oerhört viktiga.

Permalänk
Medlem

Jag läste faktiskt om det här när jag gick sociologi.

Finns massor av exempel på forskning som visat samband som gått emot stora aktörer. Som att rökning orsakar cancer, om det verkligen vore så att forskning bara kom fram till vad de stora aktörerna ville så skulle det aldrig ha publicerats studier som visar direkt samband mellan rökning och cancer. Eller mellan högre koldioxid-utsläpp och klimatförändring. Jag tror oljeindustrin har betydligt mer pengar än vad solkraftförespråkare har..

Visa signatur

Ryzen 7 7700
Gigabyte B650 Eagle ax
2x16 GB RAM
Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon186252:

Det ligger en viss poäng i att sponsrad forskning inte alltid är så mycket att ha. Vissa studier är "felaktiga" för att bevisa något. Att t ex endast ha bipolära människor som gruppen som puffar på något med THC, medans kontrollen är fullt frisk.

Problemet i ditt exempel är inte att studien är sponsrad, utan att den inte arbetar efter den vetenskapliga metoden (äpplen med päron). Har man en dold agenda kan leda till ogynnsamma förhållanden ifall man arbetar efter den metoden, då det sista man vill är att andra ska undersöka hur man har kommit fram till resultaten.

Skrivet av anon186252:

Journalister är dessutom mästare på att läsa som de känner för. Där har vi ett fint sätt att vinkla forskning efter eget tycke. Men självklart, dessa har ett värde de med. Däremot inte vad de påstås ha.
...
Och jag tvivlar starkt på att speciellt många i tråden själva ens läst en av dessa studier. Så de litar alltså på antingen journalister, eller myndigheter. Vi har nyligen sett hur duktiga myndigheter är på sitt jobb med it-säkerheten. Och journalister är det förhoppningsvis ingen av oss som litar på fullt ut.

Många av studier som ditt föregående exempel kommer att falla i skymundan inom vetenskapsvärlden, men inte alltid tillräckligt fort innan diverse medier rapporterar om det och sprider det som att det vore fakta, trots att inga andra forskarteam hunnit granska resultaten.

Många gånger är det är uppenbart att journalisten inte är särskilt insatt i frågan, eller ens har försökt sätta sig in i ämnet. Om det är av lathet eller okunskap vet jag inte, men när det gäller väldigt smala ämnen så är vi, den generella allmänheten, väldigt okunniga, vilket gör att vi lätt accepterar saker som vi inte har något större intresse i, tyvärr.

Personligen så hade jag gärna sett att man införde "Källkritik" som ett ämne i skolan, speciellt med tanke på dagens kommunikationsmedel där åsikter och fakta i många fall är svåra att skilja på, vilket jag blir rätt så frustrerad av ibland.

Skrivet av anon186252:

Att forskningen är rakt av felaktig är nog.. Tja, jag vet inte. Jag kan inte minnas något sådant. Men det krävs ofta att vi själva läser forskningen för att få korrekt bild av den.
...
Jag försöker inte uppmuntra till någon inbillning, men jag tror att resonemanget faller dig i smaken. I alla fall om du nu anser att vara kritisk är viktigt Jag håller med, men jag vet inte om jag värdesätter det över att vara öppen för att ha fel. Båda är oerhört viktiga.

Jag har inga direkta exempel, men att studier bevisas vara felaktiga händer hela tiden. Det är lite hela vitsen med vetenskapen, att gamla teorier som inte längre håller kasseras eller omarbetas. Detta händer även om man arbetar enligt den vetenskapliga metoden. Gör man inte det så kan jag däremot nästan garanterat säga att resultaten är oanvändbara i det fall som de var tänkta att användas i från början.

Sen håller jag såklart med om att man måste vara berett på att ha fel, annars finns det liksom ingen vits med att vara kritisk heller om man inte är villig att ändra sin åsikt. Det jag menade var att man bör vara skeptisk i det initiala skedet. Först när man inte längre kan hitta några uppenbara felaktigheter i argumentet/studien/whatever som motsäger sig ens världsbild bör man överväga att man kan ha fel. Och bara för att man har bytt sida en gång förhindrar det en inte från att göra det igen. Det finns ingen obligation att ha en viss åsikt.

Skrivet av anon186252:

Mänskliga faktorn och pengar under bordet bör alltid vara med i våra bedömningar.

Konspirationer och mutor tycker jag bara bara ska tas tas med i beräkningen ifall inga andra förklaringar fungerar att beskriva den uppenbart felaktiga informationen i ett argument/studie/whatever.

"Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity"

Visa signatur

"The more you learn, the more you realize how little you know."

Permalänk
Inaktiv

@Casgar

Ångrar mig, och säger istället att jag håller med. Men angående "felaktig" så argumenterar vi om lite olika saker, kan jag tycka det verkar som. Jag argumenterar om "vilseledande forskning", eller vad jag nu ska kalla det. Faktiskt felaktig har inte varit något jag försökt diskutera, även om jag förstår varför det kan verka så. Det jag babblade om är snarare vad som får folk att tänka i konspirationsbanor, och när det näst intill blir omöjligt att bortse från hur sannolikt det verkar. Men struntsamma. Du verkar begripa vikten i vad jag försökte förmedla i vilket fall. Bra inlägg! Även om jag blir lite lätt förvirrad när du styckar upp det jag tänkte skulle flätas samman

Ähh, edit618:
Jag försökte väl göra en lite vag hänvisning till reefer madness tiden. Har för mig att det vara några med psykiska/hormonella besvär, eller vad det nu klassas som, samt några normala, i gruppen som fick THC. Men kontrollen var frisk. Det sponsrades av staten om jag inte missminner mig. Detta betyder då at studien har viss relevans, då den nog väckte tanken att kika närmare på dessa faktorer. Däremot blev den missvisande, av "någon" anledning.. Jag försökte mest belysa att det då blir svårt att inte koppla ihop The war on drugs, tidningar, forskarna, staten, och partierna. Men jag förstår din ståndpunkt att konspiration bör vara sista tanken. Just i detta fall känns det dock för perfekt för att jag ska se någon rimligare förklaring.

Permalänk
Medlem

Finns en väldigt bra App till Andorid som heter WIFI Analyzer, mkt praktisk för att kontrollera hur många av grannarnas WIFI signaler som far omkring.

Permalänk
Skrivet av loefet:

@videopac: Jag har läst på sidan som du säger: https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/...

Står ingenting om att det är en "inbillad" diagnos som du uttrycker det.

Visst de säger ju att det inte är en medicinsk diagnos, vilket troligen beror på att de inte kan fastställa sambanden mellan elektromagnetisk strålning och elöverkänslighet.
Dock skriver de också att det inte finns något tvivel om att vissa personer har stora problem när de uppehåller sig nära elektronisk utrustning. Så jag skulle mer säga att den sidan bekräftar mer på att elöverkänslighet är ett realt problem än att det bara är inbillning..

Längst uppe på sidan:
"Elöverkänsliga personer upplever symtom som rodnad, stickande känsla i huden, yrsel och trötthet. I dag finns inte något vetenskapligt stöd för att det finns ett orsakssamband mellan symtom och elektromagnetiska fält."

Som flera andra skrivit här så är det psykiskt. Det är ingen medicinsk diagnos. Du (och andra) kan dock självklart reagera på när ni tror att det är elektromagnetiska fält eller liknande. Din kropp kan reagera på det. Men vad som då verkar vara nästan omöjligt att inse för vissa personer som har så kallad elöverkänslighet är att det är psykiskt, vilket tyvärr ofta (av vad jag sett) gör att man snöar in sig på lösningar som att minska dessa elektriska fält/liknande. Istället hade det varit bäst att bota symptomen från grunden. Nu blir det att det blir konstiga vägar mellan verkligheten, skippar källor som starkt visar att elöverkänslighet inte finns, tar hänsyn till källor som inte gjort undersökningarna på ett korrekt sätt där det visas att elöverkänslighet visst finns osv. Allt för att övertala sig själv att det visst finns. Utan att man ser skillnaden på besvären som uppkommer (som är mycket verkliga) och på varför de uppkommer (som inte är pga elektriska fält/liknande). Blundar man för faktan och hela tiden kommer med bortförklaringar, konspirationsteorier, hela forskarvärlden är mutad osv. Ja då blir det svårt att komma framåt. Det som är mest synd är de personer som vägrar lyssna på vad forskarvärlden i stort faktiskt kommit fram till och som dessutom har barn som drabbas av deras elöverkänslighet, när de personerna skulle kunnat få hjälp med detta, kanske av en psykolog t.ex.

Jag har en kompis som fungerar så att han hela tiden har en bortförklaring, aldrig har fel. Det blir lite åt mytoman hållet. Om han sagt något så gäller det, för även om jag tydligt visar att han har fel så säger han saker som att "han upplever det så här" eller att "forskarna som du länkar till är bara mutade" eller vad som helst. Väldigt tråkigt, men han är inte elöverkänslig åtminstone. Skulle han börja få symptom som han kopplar till el kommer han däremot att bli precis som alla här i tråden som är elöverkänsliga och vägra ta till sig vad forskarvärlden i stort kommit fram till och vägra ta emot den hjälp som faktiskt finns och som kan lösa problemen, för att istället hitta på en egen lösning som enbart behandlar symptomen och inte "sjukdomen" i grunden.

Visa signatur

| i5 10600k@4,7 Ghz | AMD 6800 | 4Ghz RAM | 1 TB m.2 |

Permalänk
Medlem

@kaptenperre: Lite längre ner på sidan står det också:

Skrivet av Folkhälsomyndigheten:

Samtidigt råder det inget tvivel om att det finns personer som har svåra besvär och lider i närheten av elektrisk utrustning.

Vilket jag tolkar som att de inte kan avfärda det som ren inbillning heller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av loefet:

@kaptenperre: Lite längre ner på sidan står det också:
Vilket jag tolkar som att de inte kan avfärda det som ren inbillning heller.

Själv tolkar jag det som att de inte vill trampa någon på tårna Det är ändå ett PK samhälle vi lever i.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av loefet:

@kaptenperre: Lite längre ner på sidan står det också:
Vilket jag tolkar som att de inte kan avfärda det som ren inbillning heller.

Samma sak kan sägas om fobiker. En agrofob hade troligen använt samma eller ännu starkare uttryck för att beskriva sin känsla om denne tvingas ut på ett torg.
Innebär beskrivningen då att torget är ett reellt hot eller kan beskrivningen kanske snarare handla om något annat?

Jag vill påstå att ovan formulering poängterar att den elöverkänsligas symptom inte är att förringa för dessa kan vara äkta. Hjärtklappningen, oron, stickningar i hud och liknande är säkerligen på riktigt.
Meningen är däremot innehållslös när det kommer till evidensgrund för huruvida elöverkänslighet existerar eller ej.

Följande mening som @kaptenperre markerat innehåller däremot evidens för var forskningen står i frågan för närvarande:
"Elöverkänsliga personer upplever symtom som rodnad, stickande känsla i huden, yrsel och trötthet. I dag finns inte något vetenskapligt stöd för att det finns ett orsakssamband mellan symtom och elektromagnetiska fält."

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Skrivet av loefet:

@kaptenperre: Lite längre ner på sidan står det också:

"Skrivet av Folkhälsomyndigheten:
Samtidigt råder det inget tvivel om att det finns personer som har svåra besvär och lider i närheten av elektrisk utrustning."

Vilket jag tolkar som att de inte kan avfärda det som ren inbillning heller.

Jag har inte skrivit något som motsäger det. Symptomen är där. De inte bara upplevs av "elöverkänsliga" personer, utan symptomen är riktiga, andra kan se om en elöverkänslig person t.ex. får utslag på kroppen. Det är precis detta som verkar vara svårt att skilja på. Symptom kan finnas, utan att det för den delen beror på just elektriska fält/liknande. Man kan reagera på saker när man ser dem. T.ex. kan det vattnas i munnen på en hund när den ser mat. Man kan känna ett obehag bara man ser en orm, eller en stereo/elpryl eller vad som helst. I normala fall får då en elöverkänslig person symptom om de tror att det är elektriska fält/liknande i närheten. Sen om det är elektriska fält nära eller inte spelar ingen som helst roll. Det är den viktiga skillnaden. Det är nog ingen här i tråden som tror att symptomen inte finns, utan det är vad symptomen beror på som en del har fått för sig att gå emot den konsensus som finns inom forskningen och då tror att det beror på elektriska fält/liknande. Det är väldigt synd eftersom det dels kan drabba andra (ens barn osv) samt att det då blir svårt att bli frisk och bli kvitt sina symptom. Väldigt synd faktiskt. Främst när det drabbar andra.

Visa signatur

| i5 10600k@4,7 Ghz | AMD 6800 | 4Ghz RAM | 1 TB m.2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Samma sak kan sägas om fobiker. En agrofob hade troligen använt samma eller ännu starkare uttryck för att beskriva sin känsla om denne tvingas ut på ett torg.
Innebär beskrivningen då att torget är ett reellt hot eller kan beskrivningen kanske snarare handla om något annat?

Jag vill påstå att ovan formulering poängterar att den elöverkänsligas symptom inte är att förringa för dessa kan vara äkta. Hjärtklappningen, oron, stickningar i hud och liknande är säkerligen på riktigt.
Meningen är däremot innehållslös när det kommer till evidensgrund för huruvida elöverkänslighet existerar eller ej.

Följande mening som @kaptenperre markerat innehåller däremot evidens för var forskningen står i frågan för närvarande:
"Elöverkänsliga personer upplever symtom som rodnad, stickande känsla i huden, yrsel och trötthet. I dag finns inte något vetenskapligt stöd för att det finns ett orsakssamband mellan symtom och elektromagnetiska fält."

Jämförelsen med fobier var faktiskt jävligt bra.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Nä det där med färgen på lasern spelar mindre roll i sammanhanget. Laser oavsett färg på hela 1W är otroligt starkt. Det handlar helt och hållet om hur koncentrerad energin är. Lasern har all energi på en väldigt liten punkt vilket man kanske kan missa i sammanhanget.

Solen ljusstrålning ger som du säger ca 1000W per kvardratmeter. En laser på 1W täcker väldigt mycket mindre yta än en kvadratmeter men det går att räkna på hur mycket energi lasern ger per kvatdratmeter ändå.
Diametern för en laserstråle är väl ca 2-4 millimeter. Säg 4 för att räkna högt. Det ger en ara på ca 12 kvardratmillimeter. En watt per 12 kvadratmillimeter. Det går en miljon kvardratmillimeter på en kvardratmeter. ca 83 000 sådana laserstrålar skulle alltså täcka en yta på en kvadratmeter. 83.000 gånger en watt. Det ger 83.000 watt per kvadratmeter. Koncentrationen av energi per yta är alltså ca 83 gånger högre än solen i en laserpekare på en futtig watt! Att titta in i ljus som är ca 80 gånger mer engergitätt än solen är givetvis skadligt för ögat.

Skulle man tvärt om räkna ut vilken energimängd solen har på en yta lika stor som en laserstråle så kan man istället konstatera att solens effekt på 12 mm^2 blir futtiga 12 milliwatt.

Det där med vilken färg lasern har spelar mindre roll. Våglängden i jämförelsen för lasaerfrekvenser inom synliga området är inte totalt irrelevant (fast nästan) men det som avgör är främst effekten. Varför tjafsas det då så mycket om att grön laser är så farligt? Ja det har troligen att göra med att gröna laserpekar har sålts med kraftigare LEDs. Eller att en del gröna lasrar saknar filter för IRlaser månne. Infrarött ljus reagerar inte våra blinkreflexer på och om vi inte stänger ögonen när ljuset blir för starkt så är det ju dåligt. Men det handlar då inte heller om att IRljus är mer farligt per se utan snarare att vi inte ser ljuset och därmed inte skyddar oss så bra mot detta.

Så i slutändan handlar det om koncentrationsmängd av strålningen ännu en gång.

Nu går ju gränsen för olaglig/tillståndspliktig laserpekare vid 1mW (milliwatt) så även en laser med en intensitet som är mer än 1/12:del av solens anses som så farlig att den är olaglig.

Poängen är ju att det inte går att jämföra strålning med olika våglängd/frekvens/bandbredd/koherens/modulation...etc...etc hur som helst och säga att klarar du 1W av X så klarar du 1W av Y.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Datanisse:

Funkar inte foliehatt eller folieoverall? Borde väl av-skärma dig från strålning

51st som tycker det var ett bra inlägg. 43st av dessa användare kör en Prius för att minska växthuseffekten. Funny ha-ha or funny weird?