Telia öppen fiber -> bahnhof med Asus RT-AC66u

Permalänk
Medlem

Telia öppen fiber -> bahnhof med Asus RT-AC66u

Hej,
har ett mycket mystiskt problem. Min nätverksförståelse är på novis (men inte värdelös) som bakgrund.
Flyttade precis till villa och där är telia öppen fiber indraget. Jag valde Bahnhof som ISP.
Tänkte här att jag kunde använda min gamla Asus AC66 som första anhalt ur fiberuttaget (har en liten ftp och annat konfat med den), köra wifi avstängt och sedan Google Wifi i huset.

Nu till problemet:
När jag kopplar in Asus-routern vägrar den få ett ip tilldelat. Ringde upp Bahnhof som förklarade att det är för att den se bryggad ut från dem, vilket den inte är. Ville ändå blidka dem så gjorde en återställning och problemet kvarstår. Routern vill inte komma online.
Kabeln sitter givetvis in i wan-porten, har sedan provat med både trådlöst och trådat när jag kopplat upp mig mot routern.

Till det lustiga nu: det stod en router vid uttaget när jag flyttade in. En gammal technicolor som verkar vara från telia. Den får IP-fint och fungerar precis som en router förväntas (men har inte enkelheten i FTP-tjänsten som jag vill åt).

Någon som har en aning vad det kan bero på?

Permalänk
Medlem

Den är säkerligen låst till MAC adressen på den gamla routern. Ring till dom. Och när du ändå ringer dom så begär en Publik-ip så du kan använda din FTP

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Zynken: Det lustiga var att när jag drog ut allt (så DHCP-leasen släppte) och pluggade i min dator trådat direkt i fiberuttaget så fick den IP och kom ut... Enligt dem är det inte låst till MAC-adress. Har snackat med dem två ggr och andra samtalet slutade med "du får väl prova annan router).